Противозачатъчни

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Re: Противозачатъчни

Мнение от Prudence »

Вече месец съм на Джаз, първата седмица беше ужасна... Гадеше ми се, болеше ме стомаха, постоянно ми се сменяше настроението, но сега се чувствам чудесно. Нито грам отгоре... :)
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
schatz_
В началото бе словото
Специалност: Предучилищна педагогика с чужд език

Мнение от schatz_ »

Пия Логест от 8-9 месеца и се чувствам чудесно,преди тях пих около година Жанин,също ми беше добре с тях,но докторът реши да ги смени с по-пречистени.
Prudence,Джаз също пих два месеца,ама започнаха да ми излизат пъпки от тях,колкото и странно да звучи.
Та да си кажа,че преди да започна да пия противозачатъчни докторът ми ме прати да си пусна хормонални изследвания (не помня точно на кои хормони) и тогава ми изписа

А за мъжките противозачатъчни,само си представям момента в който приятелят ми ще каже "Отивам да си пийна противозачатъчните" :lol: :lol: :lol: Както и с дамските презервативи не мога да си представя момента в който ще кажа "Чакай да си сложа презерватива" :lol:
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

:) :) :) :) :) :)
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Аз от месец и половина съм в почивка от противозачатъчните :idea:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

black_lady написа:Аз от месец и половина съм в почивка от противозачатъчните :idea:
И след като ми закъсня с почти два месеца преди да ми дойде, сега ги почнах пак :roll: Било здравословно почивката да е по-дълга, ама не издържам на стреса - мерси... :bounce:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Доколкото съм чувала, трябва всяка година поне по 3 месеца пауза, за да не забрави организма сам да си прави хормони.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Според гинеколога ми, тази почивка е остаряло виждане и разваля още повече хормоналния баланс - не нужно да спираш хапчетата, докато не решиш да забременееш. Но доколкото съм чувала от познати всеки лекар май си има различно виждане относно тази тема..
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Доколкото съм чувала, противозачатъчните увеличават риска от рак при продължителна употреба, ама нали се сещате че това няма да го напишат на листовките ;)
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Faith_no_more написа:Според гинеколога ми, тази почивка е остаряло виждане и разваля още повече хормоналния баланс - не нужно да спираш хапчетата, докато не решиш да забременееш. Но доколкото съм чувала от познати всеки лекар май си има различно виждане относно тази тема..
ти как си представяш да се блъскаш цял живот с хапчета? Той организма ти ще се побърка, ако ги спреш да кажем след 5 години непрестанна употреба :D Остарелите виждания като цяло са по-верни май май ;)
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Crippled Alice написа:
Faith_no_more написа:Според гинеколога ми, тази почивка е остаряло виждане и разваля още повече хормоналния баланс - не нужно да спираш хапчетата, докато не решиш да забременееш. Но доколкото съм чувала от познати всеки лекар май си има различно виждане относно тази тема..
ти как си представяш да се блъскаш цял живот с хапчета? Той организма ти ще се побърка, ако ги спреш да кажем след 5 години непрестанна употреба :D Остарелите виждания като цяло са по-верни май май ;)
Аз лично съм "за" почивките от ОК от порядъка на 4-5 месеца, просто споделих какво ми каза гинекологът като го попитах за мнение относно почивките. Странното е, че лекарите си противоречат, тъй че не можеш да очакваш достоверна информация от тях..
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Първо да кажа за рака на гърдата - установено е, че при жени, употребяващи ОК, случаите на рак на гърдата са по-чести. Не е установена никаква директна или индиректна причинно-следствена връзка, просто статистиката е такава.
Статистиката също сочи, че жените, употребяващи ОК, по-рядко заболяват от рак на маточната шийка. Макар че това поне според мен се дължи на повишеното им чувство за внимание към собственото здраве и произхождащите от него регулярни посещения при гинеколог + съответните изследвания.

Второ, относно почивките. Да мислим логично. Първо, не става въпрос за хормони, защото организмът сам си прави хормоните през цялото време, просто хапчетата са допълнително количество хормони, вкарано в него. Но техният ефект се състои в прекъсването на формиране на яйцеклетки - женското тяло се прилъгва, че е в състояние на постоянна бременност и яйчниците спират една от основните си функции. Би следвало човек да се запита, след като един орган бъде поставен в състояние на бездействие за по-продължителен период от време, това не би ли застрашило нормалното му функциониране в бъдеще? Представете си мускул, който атрофира, ако не работи. Същата работа.

Затова е общоприето мнение, че от време на време трябва да се прави почивка от противозачатъчните, за да се даде време на организма да потренира малко преди отново да го вкараш в лежерното състояние, в което го поставят ОК.

Аз лично бях на хапчета 3 години и съм в почивка от тях в рамките на около 9 месеца вече. Продължителният прием на хапчетата по никакъв начин не е повлиял на хормоналния баланс на организма ми - нито имах проблеми с цикъла си, нито напълнях, нито съм изпитала каквито и да е други нежелани ефекти. Но е факт също така, че хапчетата, които аз ползвах, бяха идеални за мен и просто не ги усещах. А съм била и на неподходящи ОК и знам колко кофти ефекти могат да имат едни неподходящи контрацептиви за жената.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
schatz_
В началото бе словото
Специалност: Предучилищна педагогика с чужд език

Мнение от schatz_ »

И моят развива същата теория,и въпреки че му имам много голямо доверие си почивам по три-четири месеца в годината,през които всичко си ми е като по-часовник,на 28 дни с тази разлика че всички гадни екстри,които една жена изтърпява през тези 4-5 дни в месеца са на лице
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”