Китаистика 2
Модератор: Don Horhe
- mtrinity
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
- Курс: първи
Re: Китаистика 2
Абе !!! Досега ме бъзикаха с кафето, ти с йероглифите почна
'айде сега, ставаше дума за корейската солидарност миналата седмица, и понеже съквартирантката ми обясняваше много ентусиазирано за готиното си изкарване там, реших да попрося малко и за нас, дори за спорта 
- Chang'e
- В началото бе словото
- Курс: втори
- Обратна връзка:
И понеже държа да е мое последното мнение по темата...Честита да ни е новата година и да пребъдват всички китаисти!
П.С. Време е тук да се излее вълна от ентусиасти ,на които им се учи китайски от септември...не се срамувайте,знам ,че сте много...
П.С. Време е тук да се излее вълна от ентусиасти ,на които им се учи китайски от септември...не се срамувайте,знам ,че сте много...
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
-
Gong
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
НА МЕНChang'e написа:И понеже държа да е мое последното мнение по темата...Честита да ни е новата година и да пребъдват всички китаисти!![]()
- Chang'e
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Веско,ще те набия.Gong написа:НА МЕНChang'e написа:И понеже държа да е мое последното мнение по темата...Честита да ни е новата година и да пребъдват всички китаисти!![]()
-
Gong
- В началото бе словото
Може и да ми хареса, не знаеш...

- mtrinity
- В началото бе словото
- Курс: първи
Е***и свалките, честно .....
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Преди около седмици излезе най-новата версия на Wenlin - версия 4, която е значително по-богата на съдържание от предишната 3.4.1 - програмата вече разполага с пълния 《说文解字》, обогатен английско-китайски речник и доста други нововъведения. Направени са някои подобрения от към функционалност, но интерфейсът, казват, е все така дървен (но доста удобен, когато му се свикне). За момента се предлага само на официалната страница http://wenlinshangdian.com/ срещу $179, но предполагам, че това скоро ще се промени.
What's New in Version Four
Wenlin releases major upgrade (4.0)
What's New in Version Four
Wenlin releases major upgrade (4.0)
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
Gong
- В началото бе словото
Вили, май засега си оставам единственият ненормалник в републиката...
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
- Курс: четвърти
Здравейте, трябва ми малко помощ от вас във връзка с един проект/купон за чуждестранните студенти.
Пишете ми на ЛС
http://www.facebook.com/event.php?eid=127480203993559
Пишете ми на ЛС
http://www.facebook.com/event.php?eid=127480203993559
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Колеги, утре ще се проведат избори за членове на студентски съвет, моля ви пуснете по един глас за мен (то не, че има други кандидати де
).
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

Здравейте
Догодина ще кандидатствам и се интересувам какъв е минималния бал за китаистика?
Аз малко си меня желанията между японистика и китаистика, но като че ли клоня към китаистиката
Само се притеснявам за високите оценки от изпита, които трябва да се изкарат.
Догодина ще кандидатствам и се интересувам какъв е минималния бал за китаистика?
Аз малко си меня желанията между японистика и китаистика, но като че ли клоня към китаистиката
- zlatina_dosheva
- В началото бе словото
Здравейте
тази година (по точно 2012та) мии предстои кандидатстване и като цяло съм се ориентирала 'медицина' (даже усилено се подготвям по химия и биология) ,но последно време доста се заинтересувах от Китаистиката..таа може ли някои да ми разясни какво представлява самия изпит по западен език ( и то най-вече Английски) ,за да знам как да се подготвям
Благодаря предварително 
тази година (по точно 2012та) мии предстои кандидатстване и като цяло съм се ориентирала 'медицина' (даже усилено се подготвям по химия и биология) ,но последно време доста се заинтересувах от Китаистиката..таа може ли някои да ми разясни какво представлява самия изпит по западен език ( и то най-вече Английски) ,за да знам как да се подготвям
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
- Chang'e
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами погледни в темата / темите КСК - Английски език, там има разяснения всякакви по този въпрос.zlatina_dosheva написа:Здравейте![]()
тази година (по точно 2012та) мии предстои кандидатстване и като цяло съм се ориентирала 'медицина' (даже усилено се подготвям по химия и биология) ,но последно време доста се заинтересувах от Китаистиката..таа може ли някои да ми разясни какво представлява самия изпит по западен език ( и то най-вече Английски) ,за да знам как да се подготвямБлагодаря предварително
- zlatina_dosheva
- В началото бе словото
а някой би ли ми казал каква магистратура може да се запише след 'Китаистиката' ,че се рових из сайта на СУ ,но нещо не можах да се ориентирам 
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
Има нова магистратура специално за Китаистика, която се води Приложна лингвистика с китайски език, ако не се лъжа. Целта й е да подготви магистрите за преводи е моето мнение (тъй като по-голямата част от дисциплините са преводачески, доколкото знам). Можеш да запишеш и магистратура Култури и езици на Източна Азия (така ли се казваше?!), която не знам с какво се занимава. Ако идеята ти е да не се занимаваш с нàука, можеш да запишеш всякакви други красиви неща в страната и чужбина и ако разбира се владееш добре китайски, да си бог в тва, което правиш. Така поне съм чувал