[КСК 2011] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО
По-горе казаха 1...
- StickInsect
- В началото бе словото
- Специалност: Библиотечно-информационни науки
- Курс: първи
Добре, а ако земат че ме скъсат на някои от изпитите, пак ли мога да си прекъсна и да си кандидатстжам нормално?thegirl написа:Може да прекъснеш, т.е. да не записваш 2 семестър. А може да запишеш и вторият семестър и пак да кандидатстваш, като за момента на подаване на документи за кандидатстване си вземеш дипломата за 1-2 дни от отдел студенти.
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Доколкото знам, този изпит може да бъде влачен през годините, но пак да си караш втория семестър. След като се свърши първата семестър, се заплаща за втория и продължаваш
Поправете ме, ако бъркам!
PS.: Има си отделна тема за такива въпроси, нека не разваляме Журналистиката...
PS.: Има си отделна тема за такива въпроси, нека не разваляме Журналистиката...
- sunover
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
StickInsect, ти кога разбра, че не ти се учи това, което си записал?
Въпросът ми е породен от чисто любопиство, тъй като никой не е застрахован срещу неправилен избор, нали?
Днес може да си 100% убеден, че специалността, за която кандидатстваш е твоето бъдеще, а утре да се събудиш с друг бръмбар в главата.
Въпросът ми е породен от чисто любопиство, тъй като никой не е застрахован срещу неправилен избор, нали?
Днес може да си 100% убеден, че специалността, за която кандидатстваш е твоето бъдеще, а утре да се събудиш с друг бръмбар в главата.
- sovichka
- В началото бе словото
- Специалност: -
Здравейте! Аз съм поредната нервна и досадна кандидат-студентка. От доста време ви чета писанията с цел информиране, та накрая се реших и аз да се включа в трескавите терзания покрай изпитите. Моята най-откровена мъка си остават темите, които ще се паднат и, честно казано, често се замислям върху възможните формулировки. И от толкова "мъдруване" досега достигнах до не знам колко обективната нагласа, че няма да се падне нещо от нашумелите инртиги и сапунени скандали в кабинета и парламента, а по-скоро нещо съвсем прясно случило се. Просто съм сигурна че на всеки му втръсна да слуша и разисква темите за подслушването, полицейщината и прочие, затова съм склонна да вярвам, че ще е нещо, провокиращо, а не досадно, втръснало и "жълто". Ще се радвам да пообсъдим тези неща (ако представляват интерес за вас, разбира се)
Поздрави!
Поздрави!
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Плс,кажете ми колко теми се падат на изпита? 2 или три,от които можеш да си избереш или само 1 ?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
martina_teodorova написа:Плс,кажете ми колко теми се падат на изпита? 2 или три,от които можеш да си избереш или само 1 ?
На предишната страница го пишеBorisg написа:Да.sunover написа:Малко глупав въпрос, но една тема ли се пада на изпита?
Качвам уебния план за 2010 на ВО за кандидадите тази година:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- sovichka
- В началото бе словото
- Специалност: -
Има 3 програмни теми и в деня на изпита се тегли само 1 от тях 
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Благодаря!
Според мен може да се падне тема като "Социалната мрежа" или "Фейсбук и неговото влияние". Кой знае,може да ни изненадат приятно
Според мен може да се падне тема като "Социалната мрежа" или "Фейсбук и неговото влияние". Кой знае,може да ни изненадат приятно
- Ambrosio`
- Паисий
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Нищо от това, което си мислиш, че ще се падне няма да се изтеглиsovichka написа:
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
- sunover
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
И аз мисля, че темата ще е свързана с нещо от тъмните улички на обществения живот.
Твърде много се изговори в пресата за скандалните СРС-та, магистралите, инфлацията и зависимостта от Фейсбук. Газопроводът и Шенген са другото, което ми идва на ум, АБВ също.
Накрая ще е нещо все още несдъвкано и изплюто, черно-бяло и с мириз на криза. Вероятно еднооко, осакатено на Евро фонда /фронта/
Твърде много се изговори в пресата за скандалните СРС-та, магистралите, инфлацията и зависимостта от Фейсбук. Газопроводът и Шенген са другото, което ми идва на ум, АБВ също.
Накрая ще е нещо все още несдъвкано и изплюто, черно-бяло и с мириз на криза. Вероятно еднооко, осакатено на Евро фонда /фронта/
-
cerbera
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
"Най-смешните животни и хора в България" или "Портфейлът" - звучат ми доста интересни... а и не са толкова дъвкани, само тия дни...
Няма как да е нещо никому неизвестно, трябва да е свързано с обществения живот в България, няма начин просто, а защо да не е нещо свързано с 2012, Баба Ванга или някоя друга годишнина...
Няма как да е нещо никому неизвестно, трябва да е свързано с обществения живот в България, няма начин просто, а защо да не е нещо свързано с 2012, Баба Ванга или някоя друга годишнина...

-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Бтв, сега се сетих за един съвет да ви дам. Каквото и да пишете в есето си, използвайте някаква дума с :псевдо: -например: псевдодемокрация, псевдоидеализъм, псевдокултура, псевдополитика и т.н.
Доказано е, че повишават оценката.
Най-сериозно го казвам.
Доказано е, че повишават оценката.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- sunover
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Добре ли е да използваме : Аз; на мен; моя; мисля, че; според мен и пр. ?
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
ами мисля, че няма някакво строго правило и всичко зависи от това дали контекста ти го позволява. Ако целта ти е в есето си ти да изпълняваш умишлено ролята на разказвач - мисля, че се приема добре. Аз например на есето си на Дупки писах в първо лице от името на шофьор, който се разхожда из България и попада в най различни асфалтови дупки и с всяка дупка, в зависимост от големината й, той (шофьора) разказва за асоциациите си които прави с българската култура, българската политика, българското общество.
Но всичко е строго индивидуално. Например една мацка до мен започна тезата на есето си с: "Според мен дупките в..."
Което звучи супер наивно и аматьорско.
И другото което искам да ви посъветвам, за стилистични грешки на мен на редовния ми бяха смъкнали страшно много оценката.
Стилистични гршеки от рода на:
- дума, която съм поставил в средата на изречението, а според проверяващия трябвало да бъде поставена в края;
Та масово имах драсканици по листа за думи, които проверяващият ми беше размествал из изречението.
Което значи, че кратките изречения са за предпочитане (и за вас по-добре, и за проверяващия).
И преди да напишете изречение, добре го структуирайте на ум, преценете мислено къде коя дума да поставите и как на вас ви звучи по-добре.
Това са съветите, които ви давам от личен опит

Но всичко е строго индивидуално. Например една мацка до мен започна тезата на есето си с: "Според мен дупките в..."
Което звучи супер наивно и аматьорско.
И другото което искам да ви посъветвам, за стилистични грешки на мен на редовния ми бяха смъкнали страшно много оценката.
Стилистични гршеки от рода на:
- дума, която съм поставил в средата на изречението, а според проверяващия трябвало да бъде поставена в края;
Та масово имах драсканици по листа за думи, които проверяващият ми беше размествал из изречението.
Което значи, че кратките изречения са за предпочитане (и за вас по-добре, и за проверяващия).
И преди да напишете изречение, добре го структуирайте на ум, преценете мислено къде коя дума да поставите и как на вас ви звучи по-добре.
Това са съветите, които ви давам от личен опит
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg