Мисля, че простичкият ми пример показва точно обратнотоWeeDichou написа:Е...аз виждам. Не е възможно да си под властта на човек и да се стремиш към неговата власт....именно, защото за да придобиеш неговата власт, трябва да се откажеш от властта му над теб.
Хиляди години история, изпълнена с преврати и кралеубийства, не са съвсем съгласни с тебWeeDichou написа:Иначе казано: Не можеш да коленичиш пред царя, искайки неговата корона.
Съществуват за да може властимащия да демонстрира и упражни властта си над тебWeeDichou написа:Именно за това съществуват и подобни ритуали (коленичене, козируване и т.н.) те показват, че ти си съгласен и признаваш властта, която този човек оказва над теб.
Ти може и да не искаш да го правиш и да не си съгласен, ама се налага
Иначе гилотината (или други неприятни последствия) чакат
Продължаваш да смесваш понятиятаWeeDichou написа:OK. Правим го.
И излиза, че независимо индивидуалните качества на всеки чалгар, според твоята логика...съвкупността на чалгарите е "едно голямо и тъпо животно".
Не разбирам тогава, защо характеризирането на чалгарите като прости е "поза", а оприличаването всяко едно общество като "голямо и тъпо животно" е в реда на нещата.
Обществото е едно цяло - няма индивидуалност, няма нищо
А характеризирането на чалгарите се извършва на индивидуален принцип - демек всеки един от тях е прост
Пък и точно тази характеристика най-слабо ме вълнува
Аз се бях насочил към характеризирането на ценностните системи и морала на чалгарите
Ето и една по-проста причина чалга хейта да е поза - хората го правят, защото е модерно
Също както на запад е модерно да се храни Джъстин Бийвър (Бийбър?)
Моралният кодекс е нещо строго индивидуално и не причислява притежателя си към което и да е обществоWeeDichou написа:В крайна сметка всеки причислява себе си като част от общество, включвам и теб, защото каза, че имаш някакви ценности и морал, по-известни като "илюзии" и "призма". Значи ти също се заблуждаваш, мислейки себе си за "по-добър" и раздавайки етикети на останалите. Тогава, защо да приемаме упрека ти, че ненавистта към чалгата е "просто поза", като ти правиш същото ?!
Аз се опитвам да гледам отстрани, не отгореWeeDichou написа:И ще задам същия въпрос, който зададе ти по-горе:
А ти какво си постигнал(а), че си позволяваш да гледаш другите от високо?
И...защото вече каза, че парите(които осъществяват властта) определят кой колко нагоре се е изкачил...предлагам ти да ни отговориш на горения въпрос в цифри и валута. :0
И не виждам защо продължаваш да въртиш и сучеш думите ми отново и отново
Т'ва, впрочем, е и дефиницията за лудост - да повтаряш едно и също действие очаквайки различен резултат