Всичко за квартирите (цени, условия, търсене, обяви) - тук!

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
abvgd
В началото бе словото

Re: Всичко за квартирите (цени, условия, търсене, обяви) - т

Мнение от abvgd »

FMI написа:то добре, но нещо ни се разминават критериите за евтино... някой килер ако ти остане свободен, за 50-100 лева обади се ;)
ако се наеме апартамент от 350лв наем от 3ма човека,ако имаш малко мозък сметни колко ще е наема ...теб щом ти се живее в килер из люлин,орландовци,студентски град или нещо подобно и то само заради спестиш по 15лв на месец - живей си там :)
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

abvgd написа:
FMI написа:то добре, но нещо ни се разминават критериите за евтино... някой килер ако ти остане свободен, за 50-100 лева обади се ;)
ако се наеме апартамент от 350лв наем от 3ма човека,ако имаш малко мозък сметни колко ще е наема ...теб щом ти се живее в килер из люлин,орландовци,студентски град или нещо подобно и то само заради спестиш по 15лв на месец - живей си там :)
Колега, я пак си помисли :) Аз нещо не успях да видя от твоите обяви под 200-300 евро... Къде ги видя тези 350 лева и това без консумативите и без никакво обзавеждане... Усещам как отиваме на минимум 500 и то без обзавеждането, което ще трябва да се плати или в началото или и то да се изплаща, но това е още по-гадна набутвация, обаче поне после е твое, а апартамента не... И в този ред на мисли, ти ако имаш толкова излишни пари, ще те посъветвам по-добре направо да си купиш жилище! Иначе спор няма че е по-добре сам да се обзаведеш, но чак толкова трайна квартира си е адска набутвация... Нали не мислиш да си на квартира повече от 5 години? Което са ти поне 100 000 всъщност... И това само чистия наем, защото консумативите си ги имаш същите и в собствено жилище. Затова идва въпроса на колко ще го делиш и според мен, на колкото повече, толкова по-добре! Защото ако не съм сам, което силно предпочитам, то вече с колко други хора сме, си е просто подробност, стига да има разбирателство и място за всички ;)

Кажи ми точно каква е разликата между люлин и центъра? Аз ще ти кажа, при нас задръствания няма чак толкова или поне не са цял ден, а само когато хората отиват или се връщат от работа, но пък си имаме метро ;) Което не се знае дали и кога ще има там покрай твоя избор... И все пак, какво прави апартамент в центъра 2-3 пъти по-скъп от този в Люлин, където даже не само че може, а и по-скоро е по-ново строителство, например нашия блок е от 90-те и сме доста близо и до гадния център, но пък сме и до западния парк ;) Примерно не виждам с какво Лозенец е по-добре, с гадните павета ли? Единственото с което е по-добре, е това че уча там... Но не виждам причина да ми се оскъпява квартирата заради това... Освен ако когато ти кажат Люлин не си мислиш за другия му край, който граничи с мангалите, но те и от Лозенец са горе долу на това разстояние, на което са от мен, ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ :mrgreen:

Айде нека ми е гадно в апартамент над 100 квадрата и сам в стая... Но пък уча на 10км и това са минимум 2 часа загуба на време всеки ден... Колко струват 2 часа, разбира се те са безценни... Всяка секунда от нечии живот е безценна, но ако погледнем каква работа можеш да си намериш за тези 2 часа и ако допуснем че и тя е там(което няма да е така), еми не струват повече от 50-100 лева, не ме интересува колко е цената на квартирата :) Мен ми трябва точно 1 легло 3-4 пъти в седмицата, а ще плащам за цял месец, други компромиси с цената не мога да направя, при условие че нямам никакви претенции ;)

В хола 2 години имаше под наем една двойка, за 300 лева твърд наем, с включени консумативи и ползване на каквото както намерят за добре. То и общия с мен балкон бяха окопирали, че аз не го ползвам. Отношенията бяха като към съквартиранти, не като към квартиранти ;) Та само това което беше тяхно е поне от 1/4 до 1/3 от апартамента, понеже си имаха и самостоятелна тоалетна. С останалите общи помещения определено се надхвърля 1/2 :) Та общо целия апартамент май излиза към 600 лева. А сметките доста варират и особено зимата! И когато взимаш апартамент без консумативите на тази цена, май отиваш към 1000, сещаш ли се? Така че моля те, назовавай цените коректно ;) Да не говорим че уж наемите сега са паднали доста, нали?

Та балконче, килерче, таванче, нещо такова си търся аз. Трябват ми точно 2 квадратни метра, да събера едно легло :mrgreen: А хола ни е повече от 10 пъти по-голям, защото със сигурност е над 20 квадрата, та сметката отива под 30 лева... Обаче айде може да се поглезя за 50-тина лева, ако мога да сместя и едно бюро до леглото или най-добре комбинирани :mrgreen:

Във всеки един случай трябва да си дам хубавата голяма стая под наем, за да мога да наема по-лоша и малка, която да деля с някой... Абе нещо не ми е оферта, знаеш ли? :lol:
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
xnikolanx
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от xnikolanx »

Итака вече стаята е обзаведена и с намалено нова цена от 90евро.
Отдава се стая под наем за момиче в тристаен апартамент(с отделна кухня) в младост 3 "до Хита". Две тоалетни с баня. Обзаведена кухня с печка, хладилник, пералня, мебели и всичко необходимо..Лукс. Стаята е обзаведена вече! Снимки мога да пратя на всеки в скайп:) Плюс е ако наемателя непуши!

Консумативите стигат към 30-50лв месечно, зависи от сезона. Наема е 90евро. тел. 0878 26 31 08

близки автобусни линии: 4,76,111,113,305,413,213,214...има си и метро на 10минути (пеша)
И пак да кажа ние сме възможно най-свестните съквартиранти. Не пием, не пушим, не вдигаме шум много, и сме ужасно чисти! Аз съм веган(вегетарианец ) Квартирата е прекрасна и всеки видял я от пръв поглед би се влюбил в нея!

Живеем на втория етаж в малка нова коперация!
trecarichi
В началото бе словото

Мнение от trecarichi »

Някой да си търси съквартирант? :roll:
trecarichi
В началото бе словото

Мнение от trecarichi »

Или квартира? :reindeer:
Аватар
Misha_Iv
Пишеща машина
Специалност: Информатика
Обратна връзка:

Мнение от Misha_Iv »

Ако си женско - ЛС :P :)
Изображение
trecarichi
В началото бе словото

Мнение от trecarichi »

Ех, па не съм... Оставям телефон за предложения: 0894039666, Росен
Daria
В началото бе словото
Специалност: Иранистика
Курс: втори

Мнение от Daria »

Здравейте,търсим си съквартирант/ки.Става дума за свободна стая в двустаен апартамент с бокс и тераса,намиращ се на "Княз Борис 1",срещу Александровска болница.На 10 мин от НДК и на 5 мин от 5-те кюшета,така че няма никакви проблеми с достъпа до транспорт.Заради топлоизолацията,алуминиевата дограма и централното отопление едва ли ще ви става студено.Свободната стая е необзаведена.Наемът за целия апартамент е 500лв.Досега си го деляхме с още двама души,което се равняваше на 125 лв на човек.Ако се раздели на три е нещо като 166 лв на човек.Ако проявявате интерес или имате нужда от повече информация ми пишете на skype: soulessence_
Kubrat
В началото бе словото
Специалност: СУ Археология

Мнение от Kubrat »

Търси се второ момиче за квартира до хотел Плиска. В момента сме 2 момчета и 1 момиче. Апартаментът е двустаен с кухня. Има хладилник, пералня, готварска печка и прекаран безжичен интернет. Наемът при 4 човека се пада по 137 лева на човек. Удобен градски транспорт + метро станция "Жолио Кюри" в близост. GSM: 0898421399
yoou
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Мнение от yoou »

Невалидна!
Последно промяна от yoou на 11 Яну 2011, 10:38, променено общо 1 път.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

yoou написа:желателно е кандидата да е от НБУ.
в такъв случай е желателно да пишеш във форума на НБУ :lol:
Изображение
vivka
В началото бе словото
Специалност: славянска филология
Обратна връзка:

Мнение от vivka »

Търся квартира до 150лв (за момче)
Спешно
Като теб всички се носим в захарния космос...
t-rex
В началото бе словото

Мнение от t-rex »

yoou, Daria - много несериозно отношение : )
vivka - ако твоето момче си търси още един съквартирант - свиркай : )
haemoglobin
В началото бе словото

Мнение от haemoglobin »

Колко спешно?
Аз евентуално ще се изнасям от моята квартира и наемът е толкова, но това ще стане след около месец може би.
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Спешно търся и аз самостоятелна стая на прилична цена!
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”