Кандидат - студенти

Модератор: Плазмодий

camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Кандидат - студенти

Мнение от camel »

Въпросите за специалностите във ФФ - тук. :mrgreen:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
ellie_dimitrova
В началото бе словото

Re: Кандидат - студенти

Мнение от ellie_dimitrova »

Имам въпрос докога момчетата ще бъдат привилигировани само защото имат Y хромозома? Не стига че влизат с по нисък бал пък и за тях има повече места? Някакси не е справедливо! Говоря по специално за медицината. Тази година приемат 12 момичета и 18 момчета. Къде е логиката при положение че миналата година момичетата са имали по висок бал а и на предварителните изпити момичетата пак имат по високи оценки?
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

Имам въпрос относно магистратурата. Има ли за всяка бакалавърска специалност от ФФ определени магистърски програми или може да съм завършила политология и да карам, която и да е магистратура на ФФ? Мерси
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Може да караш всякакви хуманитарни магистратури, незвисимо дали са във ФФ или не. В Справочника за кандидат-магистри /излиза около септември месец/ си пише коя програма към кои бакалаври е насочена.

А ето тук имаш пълен списък на магистратурите за 08/09 уч.г., като в описанието на всяка е обяснено за кого е предназначена /ако не те мързи да се ровиш/. :arrow: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/fakul ... i_programi
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

Първо желание ми е БИН.Ще се радвам на някакви отзиви за специалноста :bounce:
Аватар
elfenlied.
В началото бе словото

Мнение от elfenlied. »

здравейте
имам няколко въпроса
мога ли да кандидатствам във филосовския факултет с изпит история?
ако избера този изпит ще трябва ли да полагам и изпит по БЕЛ или чужд език?
знам че балът се образува от оценката от изпита+оценка от дипломата, обаче оценката от филосовския цикъл или по БЕЛ?
чух много разнообразни мнения по въпросите и много ще съм благодарен ако някой може да ми даде актуална информация а не предположения
Sometimes the hand of fate must be forced
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

elfenlied. написа: мога ли да кандидатствам във филосовския факултет с изпит история?
ако избера този изпит ще трябва ли да полагам и изпит по БЕЛ или чужд език?
Зависи от специалността за която кандидатстваш, строго индивидуално е:
За специалност Философия можеш да кандидатстваш с изпит по история на България без да държиш други изпити. Същото е положението и за специалностите Спциология, Политология, Публична администрация, Културология и Библиотечно-информационни научки. За специалност Европеистика трябва да държиш и изпит по чужд език (английски, френски, испански или немски). Единствено за специалност Психология не можеш да кандидатстваш с изпита по история на България.

elfenlied. написа: знам че балът се образува от оценката от изпита+оценка от дипломата, обаче оценката от филосовския цикъл или по БЕЛ?
Също е много специфично за различните специалности:
Философия: вземат се матурите (или оценките от гимназиалния курс ако не е държана матура) по БЕЛ и по Философия.
Психология: матурата по БЕЛ и по чужд език.
Социология: матура по БЕЛ и по математика.
Политология: матура по история и по БЕЛ.
Публична администрация: матура по история и по БЕЛ.
Културология: матура по БЕЛ и по история.
Библиотечно-информационни науки: матура по БЕЛ и по история.
Европеистика: матура по БЕЛ и по история.
Facebook
Изображение
Аватар
elfenlied.
В началото бе словото

Мнение от elfenlied. »

а ако реша да кандидатствам психология с английски език ще трябва ли да полагам изпит по БЕЛ или оценката от дипломата ми ще се включва в общия бал?
и колко ожесточена е конкуренцията на кандидатстващите с английски език?
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Няма квоти, тоест няма значение с какво кандидатстваш, гледа се само бала
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
elfenlied.
В началото бе словото

Мнение от elfenlied. »

благодаря за бързите отговори
само не разбрах ако кандидатствам психология с изпит по английски език ще полагам ли изпит и по БЕЛ или изпита е само по английски
и с риск да стана малко нахален някой може ли да ме упъти къде мога да намеря примерни или миналогодишни изпити по английски език за да знам горе доло какво трябва да уча
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

За Психология трябва да държиш един от двата изпита - или БЕЛ, или Английски език... Може и по двата да се явиш.

За изпита по Английскии изискванията са това: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ijski_ezik Доколкото ми е известно, не качват в интернет изтеглените варианти от изпита. Не съм сигурен дали в справочника на СУ няма примерни задачи.
Facebook
Изображение
Аватар
marinela_koleva
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от marinela_koleva »

Здравейте! Предстои ми да кандидатствам за магистратура Публична администрация, Публичен мениджмънт и политики или Европейски проекти (все още обмислям коя точно). Искам да попитам защо лекциите на студентите редовно обучение са вечер след 17:00 часа, а на задочниците - в делнични дни от 10:00 до 18:00 часа (като се предполага, че вторите работят и затова са избрали задочна форма на обучение)? /източник: програмата за специалност Публична администрация на сайта на ФФ за редовно и задочно обучение/ Също така искам да попитам дали тук има магистър по ПА, който, разбира се, може да ми отговори подробно на въпроса. Благодаря предварително!
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.

--- Бъртранд Ръсел ---
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

marinela_koleva написа:Здравейте! Предстои ми да кандидатствам за магистратура Публична администрация, Публичен мениджмънт и политики или Европейски проекти (все още обмислям коя точно). Искам да попитам защо лекциите на студентите редовно обучение са вечер след 17:00 часа, а на задочниците - в делнични дни от 10:00 до 18:00 часа (като се предполага, че вторите работят и затова са избрали задочна форма на обучение)? /източник: програмата за специалност Публична администрация на сайта на ФФ за редовно и задочно обучение/ Също така искам да попитам дали тук има магистър по ПА, който, разбира се, може да ми отговори подробно на въпроса. Благодаря предварително!
На задочниците лекциите им са през деня, но са нещо от сорта на 2-3 седмици в началото на семестъра и туй то :D надявам се вече можеш да си отговориш на въпроса.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
incisorr
В началото бе словото
Специалност: professor, doctor

Мнение от incisorr »

Та да, здрасти.. имам няколко въпроса и се надявам някой добра душица да ми отговори

мисля да кандидатствам философия тая година обаче малко ме обърка тоя сайт на СУ, не знам защо са решили да го направят така а не нормално като другите университети. Искам да знам как точно се влиза и важни дати, до колкото разбрах от сайта за философия трябва Х3 оценка от изпита по <различни предмети>(който са кога тея изпити? и задължителни ли са ? предполагам не може по диплома/матура) и Х2.5 от оценката за матура по философия.. която аз нямам, какво ще рече това?

Аз не съм държал матура по философия, че даже и не съм учил философия а само психология .. и то едно учение беше ама направо..

Също така видях че има и курсове за подготовка за изпити , който струват почти колкото един семестър.. толкова ли са сложни тея изпити че да има нужда от такива курсове които са даже рекламирани на страницата на СУ?
mmmm
В началото бе словото
Специалност: evropeistika

Мнение от mmmm »

Здравейте,тази година ще кандидатствам в СУ със специалност Европеистика и би било много хубаво ако има на кого да задам няколко въпроса относно кандидатстването и специалността като цяло,който иска може да ми пише на лично,ще ми помогне доста да проясня кашата в главата си :)
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси ФФ”