Здравейте,
трябва ми спешно помощ с материали относно конституционна и законосъобразност като качества на държавната власт, за курсовата ми работа. Първи курс съм.
Ако някой може да ми съдейства, ще съм много много благодарен, ще почерпя!
Благодаря предварително!
Поздрави,
Драго
Конституционна и законосъобразност (помощ)
Модератор: MidwinterSun
Re: Конституционна и законосъобразност (помощ)
Здравей,
Най-добре дай точно заглавие на курсовата работа + някакви насоки и ще се опитаме да ти кажем препоръчителна литература някаква.
Това не е ли много дълга тема за курсова работа? Твоят асистент не те ли посъветва да избереш едната само част на така изложеното заглавие ?
Поздрави
Най-добре дай точно заглавие на курсовата работа + някакви насоки и ще се опитаме да ти кажем препоръчителна литература някаква.
Това не е ли много дълга тема за курсова работа? Твоят асистент не те ли посъветва да избереш едната само част на така изложеното заглавие ?
Поздрави
Ами заглавието на темата е формулирано точно така: "Конституционна съобразност и законосъобразност като качества на държавната власт" .
Надявам се да имаш нещо предвид!
Поздрави,
Драго
Надявам се да имаш нещо предвид!
Поздрави,
Драго
- Liona
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Заглавието на темата ти не е формулирано коректно. Конституционосъобразността и законосъобразността са категории, които се отнасят до актовете и действията на държавните органи, а държавната власт като тяхно легитимиращо основание не може да бъде незаконосъобразна. Ако проблемът, който искаш да разгледаш, е доколко държавната власт се упражнява в съответствие с действащата конституционна и законова уредба, значи те интересува въпросът за легитимността на държавното управление. Относно литературата на прима виста се сещам за "Държавната власт" на Янаки Стоилов, "Формата на държавата" на Георги Близнашки, "Държавата" на Жорж Бюрдо, "Два трактата за управлението" на Лок и учебници по конституционно право. Ако не ти е проблем да поработиш с чуждоезикова литература, може да погледнеш и Jellinek, Löwenstein, Schmitt, Duverger. И най-добре се консултирай с асистента, преди да започнеш. Успех 
Und über uns im schönen Sommerhimmel
War eine Wolke, die ich lange sah
Sie war sehr weiß und ungeheuer oben
Und als ich aufsah, war sie nimmer da.
Aspirat primo Fortuna labori.Me duce tutus eris. Ad infinitum.
War eine Wolke, die ich lange sah
Sie war sehr weiß und ungeheuer oben
Und als ich aufsah, war sie nimmer da.
Aspirat primo Fortuna labori.Me duce tutus eris. Ad infinitum.
Честно казано, нямам какво много да добавя - според мен ще ти е полезно да прочетеш някои части на учебника по Административно право на Хрусанов, Костов и Дерменджиев (но да внимаваш с поостарялата нормативна база там) + отн. съобразността на конституционно равнище - освен учебниците по КП , хвърли един поглед на делата в сайта на КС
Дано сме били от полза .
П.П. Питай асистента, за мен темата остава огромна, ако е такава по ОТП в 1ви курс
Дано сме били от полза .
П.П. Питай асистента, за мен темата остава огромна, ако е такава по ОТП в 1ви курс
Благодаря много за съдействието!
Доста ми помогнахте, сега действам.
Нямаше как и да не се съветвам с асистента.
По-здрави!
Драго
Доста ми помогнахте, сега действам.
Нямаше как и да не се съветвам с асистента.
По-здрави!
Драго
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Абе, Драго, каквото и да напишеш, никой няма да ти го погледне на изпита
Удовлетворението от добре свършена работа ще е всичко, което ще получиш, ако в действителност се постараеш и прочетеш оная камара книги, дето никой друг от колегите ти не е чел от поста на колегата по-горе