Шамар в лицата ни!!!
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Шамар в лицата ни!!!
Kristo с голяма част от коментара ти съм съгласен, но какво по дяволите беше това "Разликата е, че Джихада ше ползват парите ми за Калашници, а църквата - за свещи." ?!?!? Големите християни американците, не им палят свещички на иракчаните, в продължение на всички тези години.. а темата за 11 септември изобщо да не я отворим, че едва ли не ще ме изкарате, някакъв суперповлиян от конспирационните теории.. Не ми се говори сега затова, кои играха най-голяма роля в най-големите трагедии, в световните войни, кръстоносните походи и т.н. .. Ако ще оплюваш даването на пари за религия, по-добре щеше да е да го направиш без да нападаш едната страна..
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
The_Soldier написа:Не ми се говори сега затова, кои играха най-голяма роля в най-големите трагедии, в световните войни, кръстоносните походи и т.н. .. .
Икономика, икономика, икономика, икономика
А църквата при създаването на кръстоносните походи играе ...един вид миротворческа цел, колкото и странно да ти звучи.
The names of the future are stamping of impatience.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ставаше дума затова, че той едва ли не изкара, че всички мюслюмани са въплащение на дяволи, а всички християни самите ангели.. Просто му дадох примери, където в касапницата касапите са християни.. Между другото, разсъждавам от атеистична гледна точка, ако някой си мисли, че анализирам пристрастно... Пфф, темата за какво е, а докъде стигна разговора.. сори за офтопика..
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е като цяло различните религии трябва да съжителстват мирно. Просто хората от векове насам развиват всичко, като стопанска дейност. Човешка грешка, която обаче не трябва да обезсърчава вярата.
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Как може да има наивници, които смятат, че кръстоносните походи са в защита на християнството?
За Бога, всичко е било заради политически и икономически интереси, а религията се явява просто удобна маскировка за това, за да се залъгват простите маси, че всичко се прави в името божие.
Колкото до бай Добри, стопли ми сърцето този човек. В очите му се чете онова, което все по-рядко виждам у хората - човечност.
Като видя възрастен човек да проси, винаги оставям милостиня. Но на млади, здрави и прави, които спокойно могат да се хванат да бачкат - никога.
За Бога, всичко е било заради политически и икономически интереси, а религията се явява просто удобна маскировка за това, за да се залъгват простите маси, че всичко се прави в името божие.
Колкото до бай Добри, стопли ми сърцето този човек. В очите му се чете онова, което все по-рядко виждам у хората - човечност.
Като видя възрастен човек да проси, винаги оставям милостиня. Но на млади, здрави и прави, които спокойно могат да се хванат да бачкат - никога.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
menina.do.mar написа:Как може да има наивници, които смятат, че кръстоносните походи са в защита на християнството?
.
Всички са филолози и историци тук май май.
Да взема да се цитирам ли ?
Спрямо християнска Европа те имат такава цел. Има съсловия, които се препитават единствено с това изкуство - войната. За да настъпи мир на континента тези хора трябва да бъдат пратени на друго място за да практикуват там професията си. При това и първият кръстоносен поход е организиран в следствие на едно писмо от Василевса (за което се предполага, че е фалшиво), който не може да се справи с инвазията от Изток. Това става единствено повод, но не и причина. Причините са миротворчески спрямо Европа.един вид миротворческа цел
Религията е начин на възприятие на околния свят. Всеки един от вас е част от "простите маси", ако е така. Защото религията се е вселила в начина ни на възприятия за всичко. От-до. Икономическата ни дейност в момента е инспирирана от протестантите. Земеделската дейност е инспирирана от езическите обяснения на околния свят, които приемат просто една християнска обвивка. Спрете с доводите на десетокласници, които искат да докажат пред света, че са по-различни и уникални.
А икономиката е всичко около нас. Не е възможно религията да бъде изключение, след като изключения от това правило няма.
А за това, че даваш на възрастните хора - опитвай се да прецениш на кого да даваш и на кого не. Защото възрастните също са част от организираната престъпност наречена "просия".
Та, да, бай Добри е голям човек. Господ здраве да му дава.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Или не ме разбирате, или не искате да ме разбирате..
Прекалено много се задълбочавате в примерите, вместо да погледнете основната идея.. Както и да е..The_Soldier написа:Ставаше дума затова, че той едва ли не изкара, че всички мюслюмани са въплащение на дяволи, а всички християни самите ангели..
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не отговорих на теб, а на menina.do.mar.
Основната идея се разми някъде по пътя.
Основната идея се разми някъде по пътя.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Всъщност и аз отгових на нея, но както и да е, оттеглям се от разговора, просто няма смисъл да го продължа..
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Захариев, филолозите също учим история.
Не знам за какви "миротворци" говориш, при положение, че за църковната власт тогава грехът от убийството на мюсюлманин или езичник всъщност не е бил считан за никакъв грях, дори напротив - била е поощрявана агресията към тях.
С това отговарям и на The_Soldier, който ме обвинява, че изкарвам християните ангели, а мюсюлманите ги демонизирам.
Както и да е, отклоняваме се твърде много от темата. За мен бай Добри е истински чист човек, притежаващ напълно християнската есенция. Само се моля да има повече хора като него.
Не знам за какви "миротворци" говориш, при положение, че за църковната власт тогава грехът от убийството на мюсюлманин или езичник всъщност не е бил считан за никакъв грях, дори напротив - била е поощрявана агресията към тях.
С това отговарям и на The_Soldier, който ме обвинява, че изкарвам християните ангели, а мюсюлманите ги демонизирам.
Както и да е, отклоняваме се твърде много от темата. За мен бай Добри е истински чист човек, притежаващ напълно християнската есенция. Само се моля да има повече хора като него.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не ги четеш внимателно 
Това, което Захариев обясни за миротворческата цел, е, че тя е насочена спрямо Европа (както той самият каза) - за да може войниците да си упражняват "професията" някъде другаде.
Това, което Захариев обясни за миротворческата цел, е, че тя е насочена спрямо Европа (както той самият каза) - за да може войниците да си упражняват "професията" някъде другаде.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Защо пък реши, че обвинявам теб? Първият ми пост беше отговор към Kristo, и този извод го бях направил от неговия пост. А като отговор към теб бях писал само, че се отклоняваш от основната идея и се задълбочаваш в примерите.. Така, вече наистина разговора няма нищо общо с темата, по-добре е да спрем..menina.do.mar написа: С това отговарям и на The_Soldier, който ме обвинява, че изкарвам християните ангели, а мюсюлманите ги демонизирам.
.
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
По дяволите, как може да размиете една такава тема, за един наистина добър човек, та да се стигне до религиозен фанатизъм?!?!? Пийте си хапчетата!!!!!!
А на дядо Добри му пожелавам още дълги години добро здраве ! Плюйте ме ако щете, но за мен това е един добър човек.
А на дядо Добри му пожелавам още дълги години добро здраве ! Плюйте ме ако щете, но за мен това е един добър човек.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Ники, имам въпрос конкретно към теб и, по принцип, към който пожелае да отговори:
В един хипотетичен сценарий, в който не говорим за дядо Добри, който дарява хиляди левове на българската православна църква, събрани с просия, ами за Хасан ага, който дарява същата сума, събрана по същия начин, но на главното мюфтийство, същото положително отношение ли би/хте имал/и към него и защо?
Има няколко много съществени елемента от потенциалните отговори, които са ми особено интересни.
В един хипотетичен сценарий, в който не говорим за дядо Добри, който дарява хиляди левове на българската православна църква, събрани с просия, ами за Хасан ага, който дарява същата сума, събрана по същия начин, но на главното мюфтийство, същото положително отношение ли би/хте имал/и към него и защо?
Има няколко много съществени елемента от потенциалните отговори, които са ми особено интересни.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
По-добре да не питаш Роджър, той казва тва което тълпата иска да чуе, да и се хареса. Няма как да ти отговори веднага баш той, щото не знае дали отговора му ше се хареса... Сори.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!