Шамар в лицата ни!!!

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Шамар в лицата ни!!!

Мнение от Ангел »

Jamesmagno написа:
Zahariev написа:на ден изкарват около 2000
Ай да не се изхвърляме ;) :lol:
2000 не са, но ето извадка от тази статия (не пропускайте и предходната страница на статията ;-) ):
#1.
Beggars

Potential Income:

$100,000 a year.

Sure, begging isn't anybody's cup of tea, and it's certainly nothing you'd want to brag about at your class reunion. But you know what will make you feel better? $300 a freaking day.

That's exactly how much panhandlers outside a Wal-Mart in Coos Bay, Oregon were making (as much as some workers inside the store made ... in a week). The police there looked into the panhandlers and found they were long-time residents, and even had homes. According to the chief, "This is just their chosen profession."

That's not just an isolated situation, either. This news story found a down-on-her-luck girl begging for money to "buy a bus ticket to get back home." They estimated her income from that gig was around $27,000 a year. By comparison, according to Careers-in-finance.com, the starting salary for a Credit Analyst with a Bachelor's Degree: $27,000.

It isn't as easy as it sounds, though. Here is a helpful guidewith many tips and tricks you'll need to know to become a successful beggar, such as:

"Have something to put money in: a cup, a cap, a guitar case ... Empty it regularly so people--both customers and potential crooks--can't see how much you're bringing in."

Да речем че не са $100 000, ами 50 000 лв. Това са по 4167 лв. на месец, или по около 138 лв. на ден. Да речем, че дори това е много (което, статистически, не е) и да го разполовим - с 25 000 лв. на година може да се живее доста добре, като е необходимо да измолиш по левче от всеки 60-ти в София, което не го виждам като трудно-постижимо, ако човек реши и си набави мотивацията (и уменията) да го направи (легално).
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Е, не забравяй в коя държава си ;) На мен музиканти (добри), които свирят постоянно, са ми казвали, че правят по около 600 лв. на месец. Tops.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Ангел »

A "умението" може да е да лъжеш успешно хората в очите...
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Т'ва си е чиста проба идиотизъм от страна на стареца (ако не е някаква далавера)
Вместо да се дадат на някое семейство, тънещо в мизерия тия пари се дават на една от най-големите престъпни организации в историята на човечеството
Попа след т'ва сигурно яко се е развихрил в Биад
Нито стотинка от тия пари няма да отиде за каквато и да е работа по храма

И тия с новините на турски ще ме поучават и ще ме обвиняват, че не дарявам на християнската църква
Аре лев мигач

И като капак - куцо и сакато вика "еваля", прави кръгом и с бодра стъпка отива при първия смръдливец, пуска му 10ст. в чашката и гордо заявява, тупайки се в гърдите "Аз съм мноу готин пич"
Еваля и на вас
След няколко дни т'ва ще се забрави, но не се плашете - идват празници и БТВ ще ви подсетят за българската коледа и пак ще можете за няколко дни да блеснете с човечността си
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

The Stig написа:Попа след т'ва сигурно яко се е развихрил в Биад
Нито стотинка от тия пари няма да отиде за каквато и да е работа по храма
Ние няма как със сигурност да знаем това. Честно казано, до голяма степен споделям скептицизма ти и аз лично за църквата и стотинка не съм давала и няма да дам, от своята гледна точка на една нехристиянка. На просяци също рядко давам пари, но като знам аз самата в каква мизерия тъна в края на всеки месец, целият ми ентусиазъм се изпарява.

Но в случая не ставаше дума за това какво бихме направили аз и ти в конкретната ситуация, нито за това в какво вярваме. Ставаше дума за един човек, жертвал толкова много в името на една висша и изключително благородна в неговите очи кауза, въпреки всички трудности по пътя. Това е нещо достойно за възхищение. Не делото само по себе си, а вложеното в него. Няма да тръгна да сипя големи ревливи суперлативи по адрес на човека, но трябва да признаем рядката му за днешно време добросърдечност.
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Jamesmagno написа:Е, не забравяй в коя държава си ;) На мен музиканти (добри), които свирят постоянно, са ми казвали, че правят по около 600 лв. на месец. Tops.
Аз па знам такива, чиито хонорар да създадат песен не пада под 1000лв (говорим 1000лв = 1 песен)

Та кво викаш за добрите музиканти? :roll:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

black_lady написа: Ние няма как със сигурност да знаем това. Честно казано, до голяма степен споделям скептицизма ти и аз лично за църквата и стотинка не съм давала и няма да дам, от своята гледна точка на една нехристиянка. На просяци също рядко давам пари, но като знам аз самата в каква мизерия тъна в края на всеки месец, целият ми ентусиазъм се изпарява.

Но в случая не ставаше дума за това какво бихме направили аз и ти в конкретната ситуация, нито за това в какво вярваме. Ставаше дума за един човек, жертвал толкова много в името на една висша и изключително благородна в неговите очи кауза, въпреки всички трудности по пътя. Това е нещо достойно за възхищение. Не делото само по себе си, а вложеното в него. Няма да тръгна да сипя големи ревливи суперлативи по адрес на човека, но трябва да признаем рядката му за днешно време добросърдечност.
Аз пък от гледната точка на един християнин също стотинка няма да дам за църква, като не броя левчетата, които майка ми ме е карала да оставям преди по иконите на Великден. Ама вече спрях и на Великден да ходя на църква. Съгласен изцяло с поста ти, човекът си върши своето героично дело, и не виждам защо трябва да омаловажаваме нашите дела, на фона на голямото благотворително сърце на човека от Баилово. Видяхме го, че е герой. Ама в очите ми има още дестки хора, които са по-големи герои за мен. И абсурд телевизията майка да ми втълпи нова парадигма.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Jamesmagno написа:Е, не забравяй в коя държава си ;) На мен музиканти (добри), които свирят постоянно, са ми казвали, че правят по около 600 лв. на месец. Tops.

Каква е връзката с просяците ? Т'ва са два различни бранша.

The Stig, като един истинско непозьор можеш да отидеш и да дадеш на нуждаещо се семейство някой лев. ;) Идиот очевидно не е, а е вярващ . А за вярващите църквата е представителството на Господ на Земята. Това, че сега някой ще каже, че това са глупости няма да направи този факт по-различен.

А тази ви сляпа омраза към църквата ...

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Zahariev написа:Идиот очевидно не е, а е вярващ
Семантика

За божието представителство мога само да ти се изсмея - :lol: :lol: :lol:

п.п.

А като един истински непозьор аз не давам нищо на никого, много благодаря :wink:
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Неуки хора - бол. Хора, които не вярват - също.

И тяхното е поза. ;)

Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Само да уточним, че сляпата вяра е отличителен белег именно на неуките (и малоумните) хора
Да не стават недоразумения
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Вярващите са две крайности. Тези, които стоят най-горе и тези, които стоят долу. Сляпа вяра изповядват "невярващите".

Както и да е. За радост се намират такива "идиоти", като бай ти Добри.

Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Много е яко че намесихте религиозния фанатизъм тука...

Според вас да вярваш сляпо в една религия фанатизъм ли е или не?
И ако е фанатизъм - той полезен ли е за цялото общество?
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Kristo написа:Според вас да вярваш сляпо в една религия фанатизъм ли е или не?
И ако е фанатизъм - той полезен ли е за цялото общество?
То т'ва е дефиницията за фанатизъм
И не е полезен за никого (включително и за самите фанатици)
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Фанатизъм е когато давате пари за религиозни организации.

Ако се казвам Ахмед и дам 5лв на "Ислямски джихад", тва е все едно ако се казвам Атанас и дам 5лв на някоя църквичка. Разликата е, че Джихада ше ползват парите ми за Калашници, а църквата - за свещи. Т.е. според нуждите и целите им.

Но не ползването на дарението е проблема, е самото му даване. Давайки пари, не сте по-различни от Ахмед, той може да не е луд фанатик и да желае да избива, както и вие, но принципа е същия - затова пари на религиозни организации, не бива да се дават... Религията не бива да има нищо общо с парите, тва са материални ценности, които тя отрича. Няма смисъл да ви обяснявам, че исляма и християнството еднакво отричат мат. цен.

Съответно и рел. организации не следвало да имат нужда от пари, защото не би следвало да имат материални цели. За кво и е на една църква хиляди левове? Помислете..
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”