Здравей и от менWaterLilly написа:Здравейте. 10 клас съм и си преценявам шансовете за японистика сега, макар че ми е малко рано.И се натъквам на един проблем (или по-скоро неяснота).
Как работят нещата с парите? Изчетох всичко, което намерих, но така и не разбрах... Въобще не разбирам от банки и такива парични неща, но можете ли да ми кажете колко пари за семестър е? И какво са кредити (моля ви, не ми се смейте)? От това, което "разрових" в гугъла, разбрах, че мога да кандидатствам за кредит, но не и какво е.
![]()
Дано се реша в оставащите ми 2 години. Имам слабост към японския от известно време. Макар че не ме привлича идеята да не спя и да забравям да ям, сигурно навсякъде другаде също е така. XD И не вярвам да намеря нещо, което би ми харесало да уча повече.
Всяка година таксата за специалностите се повишава.Моята такса за Японистика(сега съм втори курс) е 231 лв на семестър.Тоест каквато ти е таксата в първи курс,с тази такса си оставаш до 4-ти курс.Порови се в сайта на СУ,трябва да има някъде какви са таксите тази година или някой от колегите първокурсници да сподели
За кредити не съм чувала,но ти препоръчвам да се поровиш още в нета,има всичко,само трябва да отсееш най-важната информация
Успешен ден