Размисли и страсти: Търговеца на Кристал 4

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Размисли и страсти: Търговеца на Кристал 4

Мнение от Kristo »

Е, няма такъв човек - 4 победи в играта... Н
Дами и господа, форонци - най-старата форонка:

=>
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Размисли и страсти: Търговеца на Кристал 4

Мнение от Търговецът на кристал »

Абе, Кристо, тая тема ми излиза дори пета, като гледам темите отдолу. Сериозно ли съм гостувала толкова много в играта? БрЯх!
Както и да е, де - това издание ще бъде кратко. Отдавна спрях да бъда интересна, струва ми се. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Сега аз щете бомбардирам с въпроси:

1. Какво е мнението ти за Фалко?
2. Какво е мнението ти за Фак?
3. Какво е мнението ти за култовия филм Manos: Hands of Fate
4. Какво е мнението ти за шуробаджанащината в СУ?
5. Какво е мнението ти за форома?
6. А за мен?
7. А за Азазел? - бъзикам се - за група ПИФ?
8. Би ли преспала с някого, с цел да ти изпълни 3 желания, но с условието, че само аз ше знам, че си се "дала" за тези 3 желания? Но пък няма да знам кви са ти желанията...

и т.н.
Последно промяна от Kristo на 29 Ное 2010, 23:13, променено общо 1 път.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Добрутру

1. Любим френски автор? Защо?

2. Любим американски автор? Защо?

3. ЛюБИМ испански автор? Защо?

4. Защо харесваш Пабло Неруда?

5. Би ли преспала с някого (който ти допада външно, но не вътрешно), за да осъществиш най-голямата си мечта и при условие, че абсолютно никой не може да разбере за това?

6. Мечтана професия?

7. Кога според теб ще спреш да посещаваш форума?

8. Какво те накара да започнеш да го посещаваш?

9. Любим персонаж от "Приятели"? Ако можеше да ни поместиш по форумски с кои 6 форумци ще направиш такъв сериал?

10. Знаеш ли, че Бон Джоуви ще имат множество концерти на Балканите, но не и в София... :(

11. Още колко участия в Р и С ще имаш според теб?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

1. Мислиш ли, че ще имаш достоен(а) наследник(ца) сред по-новите потребители? Кой/коя? :twisted:
2. Доколко форумът би могъл да бъде вреден?
3. С какво е навредил или помогнал лично на теб?
4. Форумните клюки: митове, необходимото зло, приятна пикантерия и що?... :roll:
5. Докъде форумните дрязги са ок и къде започва панаирното пишкомерие?
6. Форумът затворено общество ли е? (този форуми всеки форум по принцип)
7. Кои теми и/или раздели не четеш?
8. Къде четеш, но без да пишеш?
9. Ок ли е мод-екипа? Трябва ли постоянно да се обновява с постоянни (нови) присъствия, или няма смисъл?
10. Доколко е нормално/приемливо/... и т.н. навлизането на форума в най-интимното пространство: връзки, приятели, лични тайни, много време прекарано там... Абе, каквото ти дойде на акъла в тая връзка.

11. За какво мислиш, че ще те питат? :mrgreen:
12. Кои хора предполагаш, че ще те питат?
13. А какво искаш да те питат? И какво - не?
14. Кой е любимия ти раздел освени отвъд подопечния ти? :wink:
15. Защо интересът към не теб не умира? Дай поне 2-3 предположения.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Kristo написа:Сега аз щете бомбардирам с въпроси:

1. Какво е мнението ти за Фалко?
Беше страхотен, наистина много ме кефи, а "Джийни" е една от песните, дето като я чуя, ми бърка не знам къде. Много е психарска, ама мно-го. Бяхме измислили нещо като хореография по нея, ама не видя бял свят, щото имаше много насилие вътре. И така. Втората част също е окей ("Comin' Home"), но останалите не ми харесват. Прецакват иначе брутално добрата идея на първата част. Нея ни е пуснаха като част от едно упражнение за слушане с разбиране по немски. Смятай.
2. Какво е мнението ти за Фак?
Преди онзи период, в който беше банната, не ме радваше особено. След това като че ли се поукроти и напоследък онова, което пише, ми допада.
3. Какво е мнението ти за култовия филм Manos: Hands of Fate
Не съм го гледала. Не съм го и чувала.
4. Какво е мнението ти за шуробаджанащината в СУ?
Да ти имам въпроса. Като навсякъде. Не мога да се преборя с нея, но вече гледам да не се ядосвам и да не си го слагам на сърце.
5. Какво е мнението ти за форома?
Носи много отрицателна енергия, събирана с годините, но... напоследък е по-скоро навик за мен. Има симпатични хора и се радвам, че познавам много от тях. Не трябва обаче да се взема твърде насериозно.
6. А за мен?
На моменти сериозно ми иде да ти извия врата, но понякога ми харесва начинът, по който "нареждаш" хора, с които и аз бих се заела, ако ми се занимаваше. Просто вече претръпнах и не се впечатлявам.
7. А за Азазел? - бъзикам се - за група ПИФ?
Харесвам ги, а една от най-яките вечери в живота ми беше един техен лайв в "Маската". Димо е много магнетичен наживо.
Това е любимият ми техен клип (и любимият ми български клип изобщо): http://www.youtube.com/watch?v=nkrsG5rS5_Q
А това е любимата ми тяхна песен: http://www.youtube.com/watch?v=OQ6bMTqB ... re=related
Много ме кефи! Ама мно-го!
и т.н.
ииии... т.н.т.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

camel написа:...
Добрутру
Добро да е.

1. Любим френски автор? Защо?
Юго. Заради "Парижката Света Богородица". Идея нямаш колко изчерпателен е тоя отговор.

2. Любим американски автор? Защо?
Капоти! Капоти, Капоти, Капоти! Ако не си го чел, го подхващай. А защо... заради неземният образ на Холи Гоулайтли и вълшебната "Закуска в Тифани"; заради портретът на Мерилин Монро, който е толкова красив, че ме накара да погледна на нея по друг начин... Заради страхотните му разкази и неповторимия му стил.

3. ЛюБИМ испански автор? Защо?
Е, ти сериозно ли питаш? Карлос Руис Сафон. Защото е писал за мен; защото е магьосник и защото описва много сетивно всичко, като се стреми да накара всичките ти сетива да заработят, така че да усетиш максимално добре атмосферата, героите... Абе, защото е моята голяма, единствена, неповторима, лична литературна любов.

4. Защо харесваш Пабло Неруда?
Харесвам ли го?

5. Би ли преспала с някого (който ти допада външно, но не вътрешно), за да осъществиш най-голямата си мечта и при условие, че абсолютно никой не може да разбере за това?
Много условности, много нещо. Не знам, едва ли.

6. Мечтана професия?
Режисьор. Оперен или куклен - времето ще покаже.

7. Кога според теб ще спреш да посещаваш форума?
Може би след година. Може би след седмица. Не знам. Не чувствам твърде силна връзка с него. Ще си тръгна, когато неприятните усещания надделеят.

8. Какво те накара да започнеш да го посещаваш?
Бях на стаж в "Паралели", един следобед нямах работа и... и така.

9. Любим персонаж от "Приятели"? Ако можеше да ни поместиш по форумски с кои 6 форумци ще направиш такъв сериал?
Рос! Категорично Рос. И Фийби. Хм... За другото ще трябва да си помисля, трудно е. Ако ти си Рос, Ваня е Рейчъл. Оф... не знам, наистина. Ако трябваше да отговоря с мои съученици, конфигурацията вече щеше да е готова.

10. Знаеш ли, че Бон Джоуви ще имат множество концерти на Балканите, но не и в София... :(
Знам. Надеждата умира последна, а и Румъния е ей тука.

11. Още колко участия в Р и С ще имаш според теб?
Не мисля, че ще имам повече участия, макар че 6 е едно от любимите ми числа.
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Имам 8ми въпрос, някъде горе, бтв...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

inc написа:...
1. Мислиш ли, че ще имаш достоен(а) наследник(ца) сред по-новите потребители? Кой/коя? :twisted:
Т.е. зла и устата и която слуша опера ли? Те такЪва нема да има. Харесвах Аякаши за ролята на второто ми форумно аз, но а/всъщност сме си уникални и б/тя пък взе, че изчезна нещо.
Истината обаче е, че съм си единствена и неповторима. За добро или лошо.

2. Доколко форумът би могъл да бъде вреден?
Ако се взема твърде насериозно и ако отношенията в него станат твърде лични.

3. С какво е навредил или помогнал лично на теб?
Помогнал ми е с известен брой социални контакти, запозна ме с хора, на които наистина държа страшно много (ако не го показвам достатъчно често, се извинявам). Да ми е навредил... не знам. В огромният брой случаи съм встрани от форумните интриги. В редките моменти, когато са ме забърквали в някаква история, обикновено съм научавала за нея последна и тогава ми е било тъпо до известна степен, но не съм се връзвала особено. Личният живот е едно, форумът - друго. Ако не се смесват, машината си върви прекрасно.

4. Форумните клюки: митове, необходимото зло, приятна пикантерия и що?... :roll:
Безкраен сериал, копеле... Винаги ме изненадват с нещо. Но обикновено ги научавам последна. :cry:

5. Докъде форумните дрязги са ок и къде започва панаирното пишкомерие?
Ами... виж, аз допреди известно време се връзвах и на моменти наистина ми е било криво. Окей са, когато не са на лична основа. Пишкомерието ме дразни много, особено когато някакви хора се дърлят, просто защото не се харесват (без значение от темата и от позицията им по нея).

6. Форумът затворено общество ли е? (този форуми всеки форум по принцип)
Ядрото ми се вижда сравнително затворено, но е въпрос на желание новите да бъдат допуснати в него. Няколко форумни среща, някоя пикантна клюка и... воала.

7. Кои теми и/или раздели не четеш?
В 18+ чета рядко, в Мнения - също, защото само си вдигам кръвното, когато вляза там и видя поредица тесногръди безумия и помия, излята от хора, които принципно уважавам (не ме карай да цитирам имена, но темата за хомосексуализма е набъбнала много здраво).

8. Къде четеш, но без да пишеш?
Хм... В Литература и книги чета, но пиша сравнително рядко.

9. Ок ли е мод-екипа? Трябва ли постоянно да се обновява с постоянни (нови) присъствия, или няма смисъл?
За мен е ОК, но хората, които вече не влизат, трябва да бъдат подменени при нужда от нови. В момента ми се струва, че е добре.

10. Доколко е нормално/приемливо/... и т.н. навлизането на форума в най-интимното пространство: връзки, приятели, лични тайни, много време прекарано там... Абе, каквото ти дойде на акъла в тая връзка.
Да ти кажа честно, не е приемливо. Нищо добро не е произлязло от това. Форумът си е форум, някаква абстракция. Може да съм избрала да допусна някаква част от форумците в личното си пространство, но те се броят на пръстите на едната ръка и съм ги разпознала като приятели, а не като форумци.
Както казах, напоследък ми се струва, че колкото и готини хора да има тук, като цяло форумната енергия е негативна.

11. За какво мислиш, че ще те питат? :mrgreen:
За малко неща. Но и с тях могат да настъпят мотиката, уверявам те.

12. Кои хора предполагаш, че ще те питат?
Е, те общо трима гласуваха за мен и ти беше една от тях. :) Знам ли... Ангел упорстваше сериозно, така че вероятно ще се разпише.

13. А какво искаш да те питат? И какво - не?
Все ми е тая. Имам право да не отговарям и смятам да го използвам. Напоследък кръгът от неща, за които не бих искала да говоря, става все по-голям. Да видим дали ще уцелят някое от тях.
А, да - и моля ви, ако ме карате да описвам някакви неща с песни на Смоуки (очаквам го), нека не са форумци. Невъзможно е, честно.

14. Кой е любимия ти раздел освени отвъд подопечния ти? :wink:
Любов и романтика и някакви теми от Потребители и Хоби и забавления (СПАМ раздела). Много обичам темата с вицовете, има много добри попадения.

15. Защо интересът към не теб не умира? Дай поне 2-3 предположения.
'Ба, не умира. 7 гласа не ми се струва като чутовен интерес. Аз всъщност съм скучен човек.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 29 Ное 2010, 23:59, променено общо 1 път.
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Кристо, на добавения въпрос 8: Не, не бих.
Да не говорим, че ако само ти знаеш нещо, има реална вероятност бързичко да го научат още известен брой хора. Бих поверила някаква значителна/важна тайна на много малък брой форумци, защото все се намира някой, който да пусне котката от торбата.
А и това с 3те желания не ми се вижда интересно.
В края на ноември
Аватар
Ambrosio`
Паисий
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Ambrosio` »

Здравей и от мен ! :mrgreen:

"Сянката" или "Играта на ангела" ?
На кой изпълнител или банда искаш концерт в България ?
На какво мнение си за българските продукции - сериали, филми, музика ?
А за купуването на парченца от Луната и собствени звезди какво мислиш ? ;d
Бедна, но здрава или богата, но болна ?
Месец без телефон или месец без интернет ?
Най-ценното човешко качество ?
Най-вреден твой навик ?
Нещото, което най-много харесваш в себе си ?
Най-голямата ти мечта ?

Това е от мен .. :mrgreen:
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ambrosio` написа:...
Здравей и от мен ! :mrgreen:
Хълоу! То отива вече на "лека нощ", че днешният ден беше дълъг, а утрешният ще е безкраен.

"Сянката" или "Играта на ангела" ?
"Сянката". Категорично. И двете са брилянтни - ако си ги чела, знаеш за какво става дума. Но "Сянката" беше нещото, което ме отнесе, защото не бях подготвена за нещо толкова прекрасно. От "Играта" очаквах много и Сафон оправда очакванията ми, дори ме изненада с финала. Ама страшно много. И все пак "Сянката" е нещо много, много лично.
"Принцът на мъглите" също е чудесна, макар да си личи, че е бил много млад, когато я е писал. В момента съм до средата на "Марина" и пак е напипал един мой много любим образ - марионетката.

На кой изпълнител или банда искаш концерт в България ?
Ама че хубав въпрос... Благодаря ти за него. Такаааааа...
Smokie (абсурд е да избера един линк, така че...), Eagles (същата работа),Pink Martini, Dany Brillant, Gloria Estefan, Banda XXI, Juan Luis Guerra... Също и Род Стюарт и Бон Джоуви. А Роксет ще идват, така чеее... :)
Даже ще добавя още 1-2: Giuseppe Povia (имам още по-любими негови песни, но днес се случи така, че мислих доста за загубата на хората, които по някакъв начин са оставили следа в живота ни, та затова), Katie Melua... Има и още.

На какво мнение си за българските продукции - сериали, филми, музика ?
Сериали - само "Клиниката". Филми - много малко от новите ("Рапсодия в бяло" и "Мисия Лондон"), но от старите има гениални ("Момчето си отива" и особено "Не си отивай" са едни от любимите ми филми изобщо). Музика - рядко, основно когато съм навън. Много харесвам Тангра и Сигнал.

А за купуването на парченца от Луната и собствени звезди какво мислиш ? ;d
Оф... свършиха им се на хората идеите за подаръци. То вече и това стана клише.

Бедна, но здрава или богата, но болна?
Бедна, но здрава. Ако човек е здрав, останалото е въпрос на желание. Ако е болен, мотивацията му я няма и не може да се наслади на онова, което има - колкото и много да е то. Събраните пари не помогнаха на Андрей Баташов. :cry: :cry: :cry:

Месец без телефон или месец без интернет ?
Оооо, месец без телефон. Това ми е мечта, едва ли не. Другото също не би било проблем.

Най-ценното човешко качество?
Да можеш да се поставиш на мястото на другия. Така биха били избегнати много драми.

Най-вреден твой навик?
Зарязвам си телефона някъде и го зае*авам тотално. И после много хора ми се сърдят. Освен това (то не е навик, ама това качество не мога и не мога да го преборя) - съм ужасно нерешителна.

Нещото, което най-много харесваш в себе си?
Почти безупречното ми възпитание и чувството за справедливост. Не е като да не съм си патила от него, но си го харесвам и се радвам, че е толкова силно развито.

Най-голямата ти мечта?
Тук ме затрудни. Имам си няколко по-малки, но не маловажни. Нямам обаче една такава огроооомна мечта, постигането на която би осмислило дните ми. Вероятно най-много от всичко искам стабилно семейство с мъж, който ме обича. Е, и не бих отказала да поставям в Ковънт Гардън, да речем. :)

Това е от мен .. :mrgreen:
Лека! Благодаря ти. :)
В края на ноември
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Дай ни един хубав цитат от хубава книга, който ти е въздействал силно щом си го прочела.

П.П. Малко тъп въпрос, но оставам с впечатлението, че си човек който чете и, следователно, няма как да не съществува поне един любим откъс за теб :rabbit:
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Никак не е тъп въпросът, ама ще трябва да ти препиша около 400 страници. Сериозно - става дума за книгата, която споменаваме по-горе с Ambrosio - "Сянката на вятъра". Там думите са нанизани по сякаш единственият начин, който е... знам ли... думата не е "правилен", но който те хваща за гърлото и те кара да си кажеш "Стига бе!"

Обаче. Има един откъс, който съм преписвала и друг път тук, затова просто ще го копирам. Това е нещо, което при първия прочит не ме впечатли чак толкова. Вторият път, когато четох книгата, осъзнах, че никога не съм се разпознавала по-пълно в писан текст (и, в този смисъл, този откъс ми е много... личен):

"Знам, че като се изправиш пред една картина, ще скръстиш ръце зад гърба си, ще присвиеш очи, както всеки път, когато си изненадан, а после ще се усмихнеш. И ако тя е до теб, както бих искал, ще я прегърнеш през рамо и двамата ще се вгледате в чудото, което имахме привилегията да споделим.
[...] Кажи й, Джонатан, че бях твой приятел, че ти беше мой брат [...] и нищо и никога не можа да ни раздели, дори и вашето толкова внезапно заминаване.
Оттогава не е минал и ден, без да си помисля за вас двамата с надеждата, че сте щастливи.
Още няколко реда и ще сгънеш това писмо, ще го пъхнеш мълчаливо в джоба на сакото си, сетне ще скръстиш ръце зад гърба си и ще се усмихнеш като мен сега, когато ти пиша тези последни думи. И аз също се усмихвам, Джонатан - никога не съм преставал да се усмихвам.
Бъдете щастливи, вие двамата!
Приятелят ти Питър"

Откъсът е от "Следващият път" на Марк Леви. Аз съм Питър.
И океееей, все пак ще напиша и един откъс от "Марина" на Сафон, която също споменах по-горе. Между другото, тя категорично е най-слабата от четирите негови книги, които съм прочела дотук. И не че е лоша, просто останалите са недостижимо добри:

"Краката сами ме отведоха до гробището на Сариа. Дъждът плюеше струите си по потъмнелите каменни лица и наведените кръстове. През оградата се виждаше цяла галерия от призрачни силуети. Влажната земя излъчваше смрад на мъртви цветя. Опрях глава на пръчките на оградата. Металът бе студен. Ръждива струйка се плъзна по кожата ми.
[...] Обърнах се и се наканих да поема обратно по тесния коридор от кипариси. Далечна улична лампа проблясваше под дъжда. Изведнъж светлината й изчезна. Един тъмен силует я бе закрил. Чух конски копита да потропват по паважа и зърнах една черна карета, която се приближаваше, разкъсвайки водната завеса. Дъхът на враните коне ваеше призрачни видения от па'ра. Фигурата на един кочияш - истинска отживелица - се очертаваше на капрата."

Особено втората половина от тоя текст ме впечатли здраво.
В края на ноември
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Какво ти е мнението за ФЖМК?
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Заключено