Противозачатъчни

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Противозачатъчни

Мнение от Prudence »

Какво мислите за тези медикаменти? Използвате ли? Използвали ли сте? Ако да - какви? Споделете впечатленията си.
Мисля, че няма такава тема, а ако има - предварително се извинявам, защото не намерих с търсачката.
Хайде, девойки, да обменим малко знания и опит.. :compress:
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: Противозачатъчни

Мнение от Lithium »

Аз не ги отричам. Когато имам сериозен партньор или мъж, е тъпо да ползвам презерватив. Със сигурност те са по-доброто решение от нежелана бременност,а впоследствие аборт. Случвало се е да пия Постинор,нямаше странични ефекти.Все пак хубаво е противозачатъчни да се пият само след консултация с лекар.
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Аз не говоря за Постинор, а за хапчетата, които се пият редовно, за да се предотврати нежеланата бременност от сорта на Джаз, Жасмин и т.н.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Доколкото знам, имат кофти ефект в дългосрочен план - спомагат за развитието на рак на гърдата и разни други неприятности. Освен това, много от тях имат гадни странични ефекти по време на употребата им - задържане на вода и по-трудно регулиране на теглото, промени в настроението (плачливост, раздразнителност и прочее). Затова ако се прибягва до подобни препарати, трябва задължително да бъдат предписани от лекар с оглед на настоящото състояние на жената и да се търсят най-пречистените варианти. Знам, че спомагат за регулиране на цикъла и се препоръчват при някои форми на акне, но към момента не бих ги пила. Твърде много минуси.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

ясмин :wink:

Използвала съм, мнението ми тогава беше положително... сега - не толкова...
като + мога да изтъкна, че кожата на лицето ми се изчисти...
като - ми... тия хормони ебават майката на ендокринната ти система(в частност работата на половите жлези) и на нервната ти система :P

четох някъде, че са създали орални контрацептиви за мъже...
е, моят мъж ше пие
:mrgreen: :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Търговецът на кристал написа:Знам, че спомагат за регулиране на цикъла
всъщност при приемането на ОК цикъл няма :)
яйчникът не изпуска яйцеклетки, няма овулация и т.н....
лъжем организма, че сме бременни
la douleur exquise
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Айде и аз да си дам компентентното мнение. Пих ги три години, преди два месеца ги спрях за почивка. Половин или една година, ще видя, както ми се иска.

Това нещо с кофти ефекта при дългосрочния прием... нека да проследим логиката. Като съберем годините, от които слушаме това нещо (аз поне 5), плюс годините, необходими, за да се появят достатъчно научни изследвания, които да потвърждават въпросната теза, плюс годините, през които жените в изследванията са пили ОК (тук вече говорим за поне 7), колко се получава? Излиза, че жените от тези изследвания са пили противозачатъчни, които са били създадени преди близо две десетилетия, ориентировъчно. При съвременните темпове на развитие на науката, колко ще да са напреднали противозачатъчните хапчета за 15-20 години? Надали са останали на тогавашните нива на развитие.

Друго, като влезете в една добре заредена аптека, там вътре имат цяло шакфче с надпис "контрацептиви" и в него поне 20 различни препарата. С различно хормонално съдържание. За съжаление лекарите не винаги могат да изберат най-доброто хапче от първия път. Аз съм пила Джаз точно две седмици и след това изхвърлих цялата опаковка, барабар с рецептата за тях. Но преди това близо 3 години пиех Линдинет без нито един страничен ефект от тяхната употреба. Всичко опира до това да намериш подходящото хапче за теб.

Има го този момент, че както вече споменахме по-горе, с тези хапчета лъжеш тялото си, че си бременна. Не отделяш яйцеклетки, яйчниците ти не овулират. А не е хубаво един орган на тялото да свиква да не работи, защото после може да не поиска да започне отново. Затова аз лично съм привърженик на идеята с почивките от по половин-една година. Да освободиш тялото си от външното въздействие, да го оставиш да се регулира само за известно време.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Година и половина Мерсилон, изписани от лекар. Цикълът ми се бъгна, обаче, и ги спрях. Обяснението на лекарите беше, че организмът ми се променя и старото хапче става неподходящо за него. :roll:
Това за почивките и аз съм го чувала, но във варианта 1 месец на година примерно, за да провериш дали още можеш да овулираш :blackeye:
А когато ми ги изписваха, лекарят ми проведе кратко интервю и накрая ме попита дали имам някакви притеснения. Изредих си аз негативите, които бях чувала и той каза, че противозачатъчните вече масово са с ниско съдържание на хормони и без старите странични ефекти.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Един месец не е достатъчен, за да се изчистиш от ефекта на ОК. По същия начин, по който не може да се прецени само за месец дали дадени ОК ти действат добре и регулират нормално месечния цикъл. От друга страна, се препоръчва след продължителен прием на ОК да се изчака с бременността 6 месеца след прекратяване на хапчетата. Не че не можеш да забременееш и преди това, просто препоръка. Така че 6 месеца на мен ми се струва оптимален вариант. : )
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия

Мнение от Mira »

Не знам, това ми го каза гениколожка :D Даже тя въобще не ми е говорила за изчистване, а само за проверка :scratch: Това и на лекарите доверие да нямаш вече.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ами то не е като медицината да е най-точната наука. Нормално е лекарите да имат различни мнения по различните въпроси. Аз ако бях лекар например, никога не бих си изписала Джаз... с всичките противопоказания и високия риск от нежелани реакции. Срещу тези хапчета има цял интернет сайт, за Бога :shock:
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Една приятелка преди пиеше противозачатъчни и специално на нея нищо й нямаше.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Като общо правило за себе си - винаги презерватив, освен ако момичето не поиска, но трябва да гарантира, че ползва противозачатъчни... Родата ми се слави с висока плодовитост и ме е шубе, може би единствения ми страх в тоя живот... Не рискувам да съм без кондом, само при продължителни връзки, щото съгласете се - не всички жени пият хапове, но пък и не всички ги кефи с презерватив.... Въпрос на договаряне...

Все пак презерватива е 99% сигурен - най-сигурното средство за предпазване от венерически болести, кефа си е кеф, ама здравето е по-важно - тва е моето виждане...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

MidwinterSun написа:Един месец не е достатъчен, за да се изчистиш от ефекта на ОК. По същия начин, по който не може да се прецени само за месец дали дадени ОК ти действат добре и регулират нормално месечния цикъл. От друга страна, се препоръчва след продължителен прием на ОК да се изчака с бременността 6 месеца след прекратяване на хапчетата. Не че не можеш да забременееш и преди това, просто препоръка. Така че 6 месеца на мен ми се струва оптимален вариант. : )
Моето мнение не е твърде компетентно, но по коментари на база проба от първа ръка съм останала с впечатление, че именно ако профилактично почиваш (на всяка година, година и половина по около 3 месеца) организма ти не привиква нездраво с "лъжата", ами се бори активно с нея и спирането на хапчета води до свърхпродукция на хормони, респективно по-голям шанс за забременяване. :|

Колкото до нарушение на хормоните генерално ен' стъфф... то ако го няма, няма и действие. Но досега не съм чула някому да са подействали твърде зле. Т.е. ако не са ти нацелили подходящия медикамент - ок, но при редовна употреба, повечето жени май свикват с изкуствената субхормоналност. :? Колкото до страничните ефекти, явно че ако продължават твърде дълго, има проблем с напасването на химията към организма (или обратното). :roll: :roll: В най-лошия случай би трябвало да се появят, но и да отшумят до около 3 месеца максимум, след редовна употреба. Ако фармацевтите не могат да подсигурят достатъчно пречистени медикаменти, тези хапчета нямашеда се радват на такъв пазарен успех. :wink:

ЗА или ПРОТИВ? За, но трябва да си имате достатъчно доверие с партньора. Иначе злеее...
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Доверие с партньора ли? По-скоро СПИН тест. Аз обмислям да започвам да го изисквам - нито е скъпо изследването, нито е болезнено, нито отнема дълго време и носи само ползи.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”