Мисля, че няма такава тема, а ако има - предварително се извинявам, защото не намерих с търсачката.
Хайде, девойки, да обменим малко знания и опит..
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
всъщност при приемането на ОК цикъл нямаТърговецът на кристал написа:Знам, че спомагат за регулиране на цикъла

Моето мнение не е твърде компетентно, но по коментари на база проба от първа ръка съм останала с впечатление, че именно ако профилактично почиваш (на всяка година, година и половина по около 3 месеца) организма ти не привиква нездраво с "лъжата", ами се бори активно с нея и спирането на хапчета води до свърхпродукция на хормони, респективно по-голям шанс за забременяване.MidwinterSun написа:Един месец не е достатъчен, за да се изчистиш от ефекта на ОК. По същия начин, по който не може да се прецени само за месец дали дадени ОК ти действат добре и регулират нормално месечния цикъл. От друга страна, се препоръчва след продължителен прием на ОК да се изчака с бременността 6 месеца след прекратяване на хапчетата. Не че не можеш да забременееш и преди това, просто препоръка. Така че 6 месеца на мен ми се струва оптимален вариант. : )