Заглавие: Китайци ядат бебешко месо!
KeineSonne написа:Разбира се, шокиращо е. Няма да отворя линка, защото ям ябълка и не искам да си развалям удоволствието (по същата причина не бих отворила линк с лук, защото се отвращавам от него).
Проблемът е морален не защото канибализмът ни ужасява - има паяци канибали, но не ги обсъждаме - а заради древната зарастнала в съзнанието ни представа, че човеците са най-висшите създания и като такива не могат да се държат като животни. е, аз ги наричам "човешки животни"...
Така че това, което си помислям аз на прима виста, когато се натъкна на подобна "новина", не е "китайски изроди/извратеняци/огън да ги гори, животни", а по-скоро "теа пък, вместо да измислят как да кръстосат бамбук със секвоя, та един стрък да стига за цяло село, си губят времето с простотии".
FMI написа:Станахме двама !!! За първи път попадам на друг човек, който да не обича лук !!! Не разбирам каква е тази мания във всяко ядене да ръгат лук до безобразие... Всъщност мога да го преживея, ако е пасиран, но не е просто ми се повдига на биологично ниво и не мога да се насиля да изям това нещо, независимо колко е вкусно, а е адски трудно да си играеш да отделиш лука...
От пълнените чушки също ми се повдига, но там вече и да отстраня чушката вкуса не мога да понеса, много ме е яд когато някой развали хубавите сърми така, вместо да ги завие в лозов лист, а дори и в кисело зеле по-добре от чушки, но в лозовия лист е истината... А в същото време нямам проблем с лютеницата, която е основно чушки...
Та всичко е до приготвяне
Само шкембе чорба не могат да ме накарат да ям, ако ще да е приготвена от най-добрия специалист.
И понеже не мога да се сетя за друга гадория, освен желето, но пък наскоро ядох торта на един рожден ден, която за мое учудване не беше с гадно желе, но това може би е един път в живота... Та явно всичко друго ям, поне от нашата кухня, виж хлебарка не си представям как ям и също толкова много не мога дори да си го представя, както и човешкото... Но в някои региони единствения протеин идва именно от сочните хлебарки или някоя тлъста космата и отровна тарантула... А е доказано че човек яде, това което се е научил да яде... И ако бяхме родени в един различен свят, сега можеше да се питаме, как е възможно някой да не яде човешко... Всичко е относително е казал един велик учен