Проблемация

Въпроси, идеи и препоръки относно университетския уеб сървър, форума и страницата на Софийския университет. Държим на вашата обратна връзка!!!
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: Проблемация

Мнение от Etiainen »

Всъщност какво е това и каква му е целта, че бавно загрявам тая седмица? :scratch:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

Май все още не е установено
Изображение
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Etiainen написа:Всъщност какво е това и каква му е целта, че бавно загрявам тая седмица? :scratch:
Целта е хората, които са баннати, да си седят баннати. Все пак форумът както всяко едно място, си има и правила, които да помагат за реда и благоденствието на всички. Който не ги спазва, да си търси друго място за изява. А който не разбира, че не му е тук мястото, трябва да му се покаже по категоричен начин.
Съжалявам, че това налага да чакате по 10-ина секунди повече при влизане, или че някой от някъде не може да влиза, но... това е положението засега. С времето ще се постарая да има по-малко проблеми за повечето хора, но да продължи да възпрепятства тези, които не им е мястото тук.
Относно крашналият Firefox - www.getfirefox.com - свалете си последната версия, както и последната версия на Джава и Флаш, и няма да имате проблеми. Пък и сигурността на компютрите ви само ще спечели от това.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

steamer написа:Държа само да отбележа, че това "нещо" успя вече за 5-ти път да ми крашне Firefox-а. Все си мисля, че има и по-ефективни и безболезнени методи за справяне с подобни проблеми.
мене на Хрома ми излиза това:
Изображение

а Урагана вчера успя да си влезе и да си пише без проблем, въпреки 'защитата'
:roll:
la douleur exquise
Аватар
dimo
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Защитата е само срещу прикриване на истинският адрес с фалшиви Интернет адреси. И тази защита не е само срещу него, а срещу всеки, който реши, че има защо да се прикрива. Освен това е срещу всякакви спамърски адреси, или адреси на заразени с вируси компютри, които бълват спам и атаки срещу други компютри.
А конкретно за Ураган - рано или късно истнските адреси от които може да пише ще свършат. Бан по IP, бан по IP и пак бан по IP и толкова :) .
А твоята грешка си е от Уиндоус-а ти, опитай да натиснеш Уиндокс кий (бутончето вляво между Контрол и Алт с логото на Уиндоус) заедно с R (R като Run) и в поленцето което се появи да напишеш:
regsvr32 C:\WINDOWS\system32\msvcp71.dll
и после Ентер. След това опитай отново. И напиши дали е подействало :) .
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Изображение
:roll:
la douleur exquise
Аватар
dimo
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Хех, и Гугъл понякога намира доста "истинни" неща - разменени бяха две букви на командата, опитай пак сега, поправена е (regsvr е, а не regsrv) :) .
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

С мен се свърза потребителка на форума, която системата блокира. Интернет доставчикът й е SpeedyNet, казва, че досега не е имала проблеми с разпонаването на IP-адреса й.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
dimo
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Писах ти вече на ЛС, но на който му се случва нещо такова, просто трябва да ми прати адреса си и ще видим каква конкретно е причината. В нейният случай адресът и беше в два различни общодостъпни в Интернет списъка с "лоши" адреси, от които се изпраща спам и/или са заразени с вируси. Най-вероятно причината не е в нея, но има смисъл в това да си провери дали и работи антивирусната/антиспайуера и ако да, се оплаче на доставчика си да се постарае да си закърпи сървърите и да си оправи айпи адресите да не са в подобни списъци, защото рано или късно може и с нещо друго да си има проблеми.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мерси, Димо :)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Cliff Burton
Паисий
Специалност: География и Биология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Cliff Burton »

И аз бях баннат. Обаче се оправи положението. Благодаря на Амброзио за помощта. :cheers: :hug:s
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

свалете си последната версия, както и последната версия на Джава и Флаш, и няма да имате проблеми.
Файърфокс и Флаш-а ми бяха ъпдейтнати. Ъпдейтнах си и Джавата. Резултат - започна да крашва даже и по-често.

Оставяйки това настрана, мисля, че това решение за справяне с проблемни потребители е зверски малоумно. Какво става, ако примерно имаме доставчик, който "върти" АйПи-та между клиентите си (примерно БТК) и, благодарение на спамещ юзър примерно 50% (или повече) от адресите му бъдат баннати? Колкото и да ви звучи странно, много доставчици не предлагат фиксирани АйПи-та и много потребители на доставчици, които предлагат, решават да не се възползват от услугата.
А ако въпросният баннат потребител реши да влезе от компютър в университетската библиотека, и него ли бихте баннали? (всъщност дори не знам защо го задавам този въпрос, когато това ще стане автоматично)

Въобще - ужасно идиотски и непрактичен начин на модераторите да им бъде спестено известно количество работа.
Humanism is death disguised as life.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Разбирам и уважавам взетото решение, но на мен лично ми създава големи неудобства.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
dimo
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Работа на доставчика е да се грижи за потребителите си. А работа на всеки от нас е да държим правата ни да се спазват. Щом доставчика не може да си оправи IP-тата (което изисква няколко минути за да се пусне заявка, и след това няколко часа, докато промяната с отрази по разните списъци), или да ореже по такъв начин заразените си потребители, така че да не могат да спамят извън мрежата му, значи или трябва да бъде накаран да го направи, или да бъде сменен. Не е като да няма избор от Интернет доставчици, и не е като да не им куца съпорта на повечето отвсякъде.
А и самите ние като потребители си имаме своята отговорност. Да, всеки може да лайква из Фейса, но всеки ли има свястна антивирусна? Не е като да няма достатъчно прилични безплатни такива - дали AVG-та, дали Microsoft Security Essentials, избор всякакъв.

И не за първи път разни потребители се опитват да покажат, че са по-важни от всички останали. С предишните сме се справяли, ще се справим и с този, такива проверки са пускани и преди, и спирани след това. И ако справянето сега вреди на някого, знаете къде е причината. Няколко компромиса имаше досега, но с компромиси не се стига до никъде (ние не го банваме, защото той пак си влиза - е, няма да го бъде това). Така че... знаете на кого да се сърдите. Когато отпадне нуждата от тази чудесия, с удоволствие ще я разкарам. На мен лично никой от форума не ми пречи, включително и разни Ураганчовци, аз си обичам всички потребители, защото форумът е хубаво място, и смятам че има полза от него. Но този, който пречи на вас самите, няма място в него, пък и толерантността към неонацизма (примерно) също.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

dimo написа:Да, всеки може да лайква из Фейса, но всеки ли има свястна антивирусна? Не е като да няма достатъчно прилични безплатни такива - дали AVG-та, дали Microsoft Security Essentials, избор всякакъв.
или бъдете мъже, ползвайте линух и спрете да ревете за айпита и банове. и без тва уиндоуса ви е краден.
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения за форума и правила”