Преместване/Кандидатстване във факултет ФЖМК
Модератор: Шепот
- martoplayd
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Преместване/Кандидатстване във факултет ФЖМК
Здравейте, предварително се извинявам ако съм сбъркал форума или подфорума. Имам няколко въпроса. Тази година влязох в ВИНС Варна с ИТ, но имам желание догодина да уча в този факултет в спец. Книгоиздаване или журналистика модул “Печат и агенционна журналистика”.
1. Как стой въпроса с преместването? Със сигурнаст има приравнителни изпити от икон. в неикономическа спец. и все пак ако някой има желание да ми обясни ще се радвам.
2. Ако кандидатствам догодина при подаване на доументи иска ли се дипломата, защото в моя случей в момента е във ВИНСа?
3. Изпитът за тези специалности е само един ( журналистическо есе ) или има и още нещо?
Предварително благодаря.
1. Как стой въпроса с преместването? Със сигурнаст има приравнителни изпити от икон. в неикономическа спец. и все пак ако някой има желание да ми обясни ще се радвам.
2. Ако кандидатствам догодина при подаване на доументи иска ли се дипломата, защото в моя случей в момента е във ВИНСа?
3. Изпитът за тези специалности е само един ( журналистическо есе ) или има и още нещо?
Предварително благодаря.
Re: Преместване/Кандидатстване във факултет ФЖМК
Не съм сигурна, че ще можеш да се прехвърлиш - във ФЖМК това се случва рядко. По принцип не можеш да си записан в два държавни университета. Можеш да си изтеглиш дипломата от ВИНС, като излъжеш примерно, че ще почваш работа или нещо такова, да я представиш на записването и да я върнеш, но ако те приемат във ФЖМК ще трябва да се отпишеш от ВИНС и да дадеш дипломата за съхранение във СУ. Разделянето на модули в специалност Журналистика е след приключването на първата година и мисля, че имаше някакви изпити, не съм съвсем сигурна...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- martoplayd
- В началото бе словото
Значи прехвърлянето отпада. За дипломата имах предвид, че при кандидатстване се иска копие на диплома предполагам, а естествено че ако вляза ще се отпиша от винса и ще се запиша в СУ
.
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Копието можеш да го пратиш и по интернет, обаче покрай кандидат-студентските изпити трябва да минеш да си го завериш с оригинала. Цялата работа с прехвърлянето е традиционно объркана.
- martoplayd
- В началото бе словото
Причинявам си го, защото искам да работя в тази сфера. Около книгите
. Не знам до каква степен е добро образованието, което бих получил тук, но мисля да пробвам. Май ще трябва да звънна на катедрата за по подробна информация, но то беше ясно, че трябва да го направя. Исках да видя какво мислите
.
-
angeloff
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Излез счетоводител от винса и цял ден ще си заринат с книги 
Журналистика /редовно/ 1. курс
- martoplayd
- В началото бе словото
Много оригинално. Предпочитам литературни книги като фентази, фантастика и други подобни, а не число х отива при число у и субект зет прибира всичко.
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
ами тогава най-добре запиши филология и стани автор или преводач или редактор на такива
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Или още по-добре ... оставете човека да си реши. Всеки казва какво е "най-добро".
Не виждам да ви пита какво да учи.
Не виждам да ви пита какво да учи.
The names of the future are stamping of impatience.