Благодаря! ^^Nevermore написа:По принцип са сутрин и май тази година също ще си е така.ayakashi написа:Въпросче към по-горните курсове: лекциите в 1-ви курс сутрин ли са или всяка година е различно?
Японистика 2 - за зайци и не само
Модератор: Don Horhe
- ayakashi
- Постоянно присъствие
Re: Японистика 2 - за зайци и не само
- Hikari
- В началото бе словото
- Специалност: Японистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Някой има ли идея дали някъде има програмата за първокурсници в електронен варант?
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: втори
Трябва да я качат тук - http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... azpisaniya
Но кога ще стане това, не се знае. xD
Но кога ще стане това, не се знае. xD
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Здравейте,
реших, че искам да уча японски. Интересувам се дали в СУ се организира някакъв курс?
Благодаря предварително.
реших, че искам да уча японски. Интересувам се дали в СУ се организира някакъв курс?
Благодаря предварително.
-
DreamingFlower
- В началото бе словото
Здравейте, бъдещи колеги! (Или поне така се надявам
) Разгледах седмичната програма на специалността и нещо много малко ми се видяха часовете. Избираемите дисциплини отделно ли се обявяват или нещо не съм догледала? Остава ли ви достатъчно време да научите и да поживеете? 
- Chang'e
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
В китаистика е по-готино,имаме и повече часове! (лъжа)DreamingFlower написа:Здравейте, бъдещи колеги! (Или поне така се надявам) Разгледах седмичната програма на специалността и нещо много малко ми се видяха часовете. Избираемите дисциплини отделно ли се обявяват или нещо не съм догледала? Остава ли ви достатъчно време да научите и да поживеете?
П.С. Японистите не спят.
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
you became the light on the dark side of me...
- kirova_
- В началото бе словото
Оооо,повярвайте,часовете не са никак малко,предостатъчно са ни
Пази боже от повече
Времето за учене никога не е достатъчно(от опит го казвам),но не е трудно да се съвместява полезното с приятното...Мисля,че най-труден е първи курс,поне на мен ми беше страшно трудно и не знаех къде се намирам,сега положението е по-уравновесено...така да се каже...Дерзайте...
bungle,за какъв курс точно се интересуваш?Има курсове по различните езици мисля,но не знам как стои въпроса с тях...А иначе курс по японски няма,няма и уводен курс в първи курс,въобще...малко сме ощетени и трябва да учим много здраво
Но това са рисковете на професията....
Времето за учене никога не е достатъчно(от опит го казвам),но не е трудно да се съвместява полезното с приятното...Мисля,че най-труден е първи курс,поне на мен ми беше страшно трудно и не знаех къде се намирам,сега положението е по-уравновесено...така да се каже...Дерзайте...
bungle,за какъв курс точно се интересуваш?Има курсове по различните езици мисля,но не знам как стои въпроса с тях...А иначе курс по японски няма,няма и уводен курс в първи курс,въобще...малко сме ощетени и трябва да учим много здраво
Японистика 2-ри курс
-Кой път да поема от тук?- попита Алиса.
-Зависи къде искаш да стигнеш- отговори Усмихващият се котарак.
-Няма значение - отвърна Алиса.
-Товага няма значение и кой път ще поемеш- усмихна се загадъчно Котаракът
-
DreamingFlower
- В началото бе словото
Мисълта ми беше, че като гледам публикуваната програма например 3 курс във вторник имат само 2 избираеми предмета.
Това наистина ли означава, че за деня няма друго или само така изглежда? Освен ученето, което е страшно много предполагам. Интересно ми е кое най-много ви харесва в специалността
И кои са нейните минуси? А лекциите на какъв език се водят? Какви домашни имате, има ли задължителна литература като в училище, която да се чете... Имам толкова много въпроси всъщност! 
- ayakashi
- Постоянно присъствие
Фактът, че не сме се втурнали да отговаряме във форума донякъде сам говори за заетостта
Ако имаш афинитет към езиците, 100% ще ти хареса. Японският е страшно интересен език (и също толкова труден). Засега лекциите (освен японски език) се водят на български. Повечето лекции са много забавни, горните курсове приемат зайците много добре, а предметите са много разнообразни и обогатяващи. Даже днес ще ходим на Чайна церемония
Основен минус е, че не се спи
Понякога забравяш да ядеш, такива неща...
Също трябва да знаеш английски доста добре, за да ти се улесни работата.
Ако имаш афинитет към езиците, 100% ще ти хареса. Японският е страшно интересен език (и също толкова труден). Засега лекциите (освен японски език) се водят на български. Повечето лекции са много забавни, горните курсове приемат зайците много добре, а предметите са много разнообразни и обогатяващи. Даже днес ще ходим на Чайна церемония
Основен минус е, че не се спи
Също трябва да знаеш английски доста добре, за да ти се улесни работата.
здравеите,да си кажа и моя проблем .. значи искам да жляза с японистика или китаистика и исках да знам докато учиш можеш ли да се прехвърлиш в чужбина и как точно става .. мерси преджарително
)
- aozora
- От дъжд на вятър
- Курс: завършил
dreamz, за целта първо те съветвам да се упражняваш да пишеш грамотно.
Има колеги, които след първата година отиват да учат в чужбина, но в подобни случаи трябва да почнеш от нулата в съответния университет. Имаш ли конкретен университет/държава предвид? Японистика ли искаш да продължиш да учиш и в чужбина?
Има колеги, които след първата година отиват да учат в чужбина, но в подобни случаи трябва да почнеш от нулата в съответния университет. Имаш ли конкретен университет/държава предвид? Японистика ли искаш да продължиш да учиш и в чужбина?
晴耕雨読
- kirova_
- В началото бе словото
Такааа,DreamingFlower написа:Мисълта ми беше, че като гледам публикуваната програма например 3 курс във вторник имат само 2 избираеми предмета.Това наистина ли означава, че за деня няма друго или само така изглежда? Освен ученето, което е страшно много предполагам. Интересно ми е кое най-много ви харесва в специалността
И кои са нейните минуси? А лекциите на какъв език се водят? Какви домашни имате, има ли задължителна литература като в училище, която да се чете... Имам толкова много въпроси всъщност!
ами аз съм втори курс,не трети,но двата избираеми предмети,които си видяла в програмата са всъщност задължително избираеми,никой не те пита искаш ли да ги учиш или не,такава е програмата.Първи и трети курс са сутрин,втори и четвърти-следобяд,това е така поради липса на стаи и на преподаватели.Общо взето доста малко преподаватели са поели и 4-те курса.Аз най-много оцених специалността си миналата година на извънкласните мероприятия,на срещите с японци,пишейки курсови работи и т.н.Беше безкрайно интересно.Тегаво е по време на семестъра това,че те затрупват с много информация,но през сесията,когато седнеш да учиш стабилно,наистина откриваш толкова много интересни неща(поне при мен така беше).Езикът лично за мен е много труден,но това си е мой проблем,защото явно не отделям достатъчно време за учене...или по-скоро не си разпределям времето правилно,но...шанс
Питай ако те интересува още нещо,тук сме,за да помагаме
Японистика 2-ри курс
-
DreamingFlower
- В началото бе словото
Много благодаря за отговорите!
Японският език и култура са ми изключително интересни и мисля, че специалността би ми харесала. За съжаление същото мислех и миналата година, когато записах биология, а доста се разочаровах. Сега прекъснах, за да си дам малко време за размисъл и да избера нещо, което да уча с удоволствие. Японистиката ми беше голям мерак 12 клас, но изпитите тогава май съвпадаха или нещо такова. Мисля да посетя някои лекции, ако няма да е проблем да придобия по-добра представа.
Японският език и култура са ми изключително интересни и мисля, че специалността би ми харесала. За съжаление същото мислех и миналата година, когато записах биология, а доста се разочаровах. Сега прекъснах, за да си дам малко време за размисъл и да избера нещо, което да уча с удоволствие. Японистиката ми беше голям мерак 12 клас, но изпитите тогава май съвпадаха или нещо такова. Мисля да посетя някои лекции, ако няма да е проблем да придобия по-добра представа.
- kirova_
- В началото бе словото
Ами по принцип мисля,че няма проблем да дойдеш на някоя лекцияDreamingFlower написа:Много благодаря за отговорите!![]()
Японистика 2-ри курс
-
WaterLilly
- В началото бе словото
Здравейте. 10 клас съм и си преценявам шансовете за японистика сега, макар че ми е малко рано.
И се натъквам на един проблем (или по-скоро неяснота).
Как работят нещата с парите? Изчетох всичко, което намерих, но така и не разбрах... Въобще не разбирам от банки и такива парични неща, но можете ли да ми кажете колко пари за семестър е? И какво са кредити (моля ви, не ми се смейте
)? От това, което "разрових" в гугъла, разбрах, че мога да кандидатствам за кредит, но не и какво е.
Дано се реша в оставащите ми 2 години. Имам слабост към японския от известно време. Макар че не ме привлича идеята да не спя и да забравям да ям, сигурно навсякъде другаде също е така. XD И не вярвам да намеря нещо, което би ми харесало да уча повече.
Как работят нещата с парите? Изчетох всичко, което намерих, но така и не разбрах... Въобще не разбирам от банки и такива парични неща, но можете ли да ми кажете колко пари за семестър е? И какво са кредити (моля ви, не ми се смейте
Дано се реша в оставащите ми 2 години. Имам слабост към японския от известно време. Макар че не ме привлича идеята да не спя и да забравям да ям, сигурно навсякъде другаде също е така. XD И не вярвам да намеря нещо, което би ми харесало да уча повече.