Ще съм много благодарна, ако отговорите
Поздрави Аделина
Модератори: FloWersOfEviL, Bety_
тва не е вярно. нямаш право в две субсидирани от държавата специалности едновременно (т.нар. държавна поръчка), а държавна поръчка има и в частните университети. проблемът не е във въпросния закон (който и без това абсолютно никой и абсолютно никога няма да тръгне да налага), а в това, че въпросните държавни университети са тъпи. впрочем не само те - бургаския свободен също държи дипломата, докато не изкласиш или не платиш някаква крупна сума.Zahariev написа:Но принципно нямаш право в 2 държавни университета едновременно. Можеш в държавен и частен.
Ами да ... като има закон за какво му е на някого да го налага ?проблемът не е във въпросния закон (който и без това абсолютно никой и абсолютно никога няма да тръгне да налага)
не разбирам кое е второто, кой е пътя и за какво греша. във всеки случай аз също не съм чел въпросния закон само щото ми е много интересен.Zahariev написа:Айде само да ти кажа колко много грешиш за второто, защото съм минавал вече по този път ...
Ами да ... като има закон за какво му е на някого да го налага ?проблемът не е във въпросния закон (който и без това абсолютно никой и абсолютно никога няма да тръгне да налага)
точно за две различни и отделни и самостоятелни висши държавна поръчка говоря. само това е забранено от закона за висшето образование в България и въпреки, че е забранено, няма такова нещо като полиция на висшето образование или друг подобен орган, който да се сезира при такива случаи, още повече самостоятелно.FloWersOfEviL написа:Кори, едното висше е дърважна поръчка, другото - не. Това е позволено. Ти и в СУ можеш да запишеш 2 специалности, но едната ще си я плащаш цялата сума.
Иска се нотариално заверено копие. Отказват, когато им покажеш "просто" копие. Архивите на мон са факт, но все още искат копие, което е легитимно пред държавата.също не е вярно, че в частен вуз (предполагам визираш нбу) се иска нотариално заверено копие, просто копие става. ако е след випуск 2008 си има онлайн архив на мон, а преди това се носи оригинала да се свери.