Студентски протест: 20-ти октомври (сряда) от 12:00 ч.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Студентски протест: 20-ти октомври (сряда) от 12:00 ч.
Клевета няма нито една. Всъщност съм смекчила някои неща, а други направо съм прескочила. Защото ако тръгна да обяснявам всяка простотия, да цитирам всяка лъжа и всяка обида, ще стане цял роман. Относно конструктивната част на поста ти, вече съм отговаряла на нея неколкократно. По общи чатове, по дискусии, че и в личен чат. Не, че не мога да подесетя. Но се чудя, ако подесетя ще се вслушате ли повече или пак ще цъфне обида от някой от вас отдолу. А да пиша дълги конструктивни постове, за да ми пишат отдолу че съм тъпа, съгласи се, няма особен смисъл.
~ Кътчето ~
Тогава не падай толкова ниско, словоизсирайки само помии, че написаното остава. Постът ми, в случай че не си загряла, изобщо не е бил насочен към теб или към който и да било от Призив/ПОПО/23-ти септември или там както се кръщавате всеки ден. Написах го за хората, които все още нямат формирано мнение или имат такова, но все още са склонни да мислят. Вие, както знаем, не сте от тях. Не разбирам включването ти и мисля, че не е намясто.
Хахааааа....DID_miss написа:Тогава не падай толкова ниско, словоизсирайки само помии, че написаното остава. Постът ми, в случай че не си загряла, изобщо не е бил насочен към теб или към който и да било от Призив/ПОПО/23-ти септември или там както се кръщавате всеки ден. Написах го за хората, които все още нямат формирано мнение или имат такова, но все още са склонни да мислят. Вие, както знаем, не сте от тях. Не разбирам включването ти и мисля, че не е намясто.
СМЕРЧ! Нека излязат септемврийците с цялата си група от 10-20 човека да спасят образованието ни!
Пустите клисурци, станали московци,
а панагюрци- донски казаци!
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
Диляна, държа да те питам нещо и ще ми интерсено дали ще ми отговориш:
Ти искаш ли благото на своите колеги?
Макар да осъзнавам, че правя голяма грешка, Георги, ще ти отговоря точно толкова популистки, колкото популистки е въпросът ти - Искам благото не само на колегите си, но и на всички бъдещи студенти, на децата си, на внуците си, на цялото бъдещо поколение на тая скапана държава. Разбирам, че за теб е важен собственият ти задник и изпълнението на исканията ви ще го спаси (може би), но за мен има по-важни неща.george.merlin написа:Диляна, държа да те питам нещо и ще ми интерсено дали ще ми отговориш:
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Ето ти още малко септемврийци.Тайфун написа:Хахааааа....
СМЕРЧ! Нека излязат септемврийците с цялата си група от 10-20 човека да спасят образованието ни!
~ Кътчето ~
- george.merlin
- Драскач
Би ли ми обяснила тогава как точно ще постигнеш въпросното благо като се бориш за закриване на специалности, спиране на практики и бог знае още какво?DID_miss написа:...
Макар да осъзнавам, че правя голяма грешка, Георги, ще ти отговоря точно толкова популистки, колкото популистки е въпросът ти - Искам благото не само на колегите си, но и на всички бъдещи студенти, на децата си, на внуците си, на цялото бъдещо поколение на тая скапана държава. Разбирам, че за теб е важен собственият ти задник и изпълнението на исканията ви ще го спаси (може би), но за мен има по-важни неща.
СДС са същите шебеци.
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Тъй, тъй. Всички са септемврийци! 
~ Кътчето ~
-
argentinaso
- В началото бе словото
Не знам как с думи да изкажа за пореден път разочарованието и недоумението си, че хора, претендиращи да са студенти в СУ, могат да си позволят да се държат като продавачи на пазар! И то не само в този форум, по-страшното е, че същото се случва и на живо. Добре, че въпросните хора не са (или поне много, много се надявам) представителна извадка, а просто шепа кресльовци, незнаещи какво точно искат, но със сигурност не това, което другите правят. На 1 ноември според мен трябва академичната общност да излезе като едно цяло, защото:
1. "Съединението прави силата"
2. Академичната общност има общ интерес и той е да не й се орязват парите
3. вътрешните противоречия на академичната общност са вътрешни и трябва да се решават вътре, за да не се възползват от слабостите ни недоброжелатели.
1. "Съединението прави силата"
2. Академичната общност има общ интерес и той е да не й се орязват парите
3. вътрешните противоречия на академичната общност са вътрешни и трябва да се решават вътре, за да не се възползват от слабостите ни недоброжелатели.
yanislava_kirilova написа:Защо трябва да има каквато и да е самостоятелна позиция,в края на крайщата всички сме един колектив,борим се за едно и също нещо.На 28 наистина имаше проподаватели както от СУ,така и от НАТФИЗ,защо да не отидем и ние да ги подкрепим ?
Angel_N написа:Бях на 28-ми и протестирах. Ще отида на 1-ви и пак ще протестирам и пак ще викам и ще скачам, защото:
-не искам да ми затварят университета и да ме лишават от правото ми на висше образование, било то заради лошата управа на университета или лошото финансиране тази година
-не искам да седя вкъщи и да гледам по телевизията как плюят Алма Матер, защото се чувствам част от Университета и няма да седя безучастно
-искам справедливо отношение, а не кисели закачки по медиите
-политиката на това правителство ми влияе пряко и съм против нея
-от корупция в Университета и в правителството, от мекушавостта и сребролюбието на някои властимащи страдаме аз и моите колеги
-искам да ме чуят
-това ще привлече внимание и се надявам, че ще насочи усилията на правителството (дай Боже) в това да се изяснят всички нередности в Университета
-искам да се спазват ясни приоритети в проектобюджета за следващата година
Евалата за тези мнения.alter ego написа:Няколко губите, но СУ печели!RadoRado написа:Но на 1ви ще се види.
Ако студентите излязат - губим
Да го пусна и тук, че напоследък и аз се поддадох на обработката:
Бизнесът избра Алма матер за No1![]()
http://www.standartnews.com/news/details/id/84097/
Мисля, че са го направили напук на Дянков!Що не го харесват тоз убав човек?
- george.merlin
- Драскач
Тайфуне, ти нямаш ли си цигани, евреи, арменци, масони, комунисти и тем подобни, които да се занимаваш? Кога ще ви е следващото антициганско шествие? Включванията ти тук са... смешни - най-малкото поради липсата на аргументация.Тайфун написа:СДС са същите шебеци.
Всички комунисти са шебеци, СДС също са шебеци, тоестШепот написа:Тъй, тъй. Всички са септемврийци!
СДС са комунисти, следователно= шебеци.
george.merlin,
не моето шествие се проваля и организаторите карат като диви селяни.
И моето шествие тайно му дърпат конците,
ние като си правим шествие - си го правим открито и не монополизираме родолюбещите маси.
Моите включвания тук са наблюдателни,
защото на мен сте ми пределно ясни какви сте,
забавно ми е като останалите ви разкриват.
- george.merlin
- Драскач
Тайфун, зад всеки ред виждаш комунист. Много ми е интересно как реши аз какъв съм? Покажи ми снимки, на които съм на шествие или под знамена на комунисти, капиталисти, анархисти, националисти или някакви други идеологически групи. Покажи ми нещо писано от мен в подкрепа на коя да е идеология. Няма да намериш. Това, че работя с хора, които имат тези политически възгледи, не означава, че ги споделям. Аз работя и с капиталисти, но това също не означава, че им споделям възгледите, работя също с незрящи хора, ама не съм сляп и т.н.
Ти ако си ограничаваш контактите само до хора, с които едно към едно си приличате, това е твой проблем и ограничение. Бих искал да те помоля да спреш с измислиците.
Ти ако си ограничаваш контактите само до хора, с които едно към едно си приличате, това е твой проблем и ограничение. Бих искал да те помоля да спреш с измислиците.
Не, ти просто си тяхна пионка. 
Понякога наистина ме затрудняваш с неадекватността на постовете си. Опитах се на вашето ниво да говоря, пак не се е получило явно.george.merlin написа: Би ли ми обяснила тогава как точно ще постигнеш въпросното благо като се бориш за закриване на специалности, спиране на практики и бог знае още какво?
Под благо хората обикновено имат предвид определена ценност - било материална, било нематериална. В случая разбирам, че имаме различия не само относно средствата за постигането му, но дори относно самото благо. За мен благото е качественото образование. За теб - това всеки завършил средно (че дори повече хора) да учи висше, без значение какво и защо. Или пък хората да ходят на въпросните практики с ръцете в джобовете. Или бог знае какво още. Докога трябва да се примиряваме с положението, в което учим - неконкурентна среда, която не ни позволява да се развиваме, немотивирани преподаватели, които дори не се явяват на лекции (тук въобще не искам да ги обвинявам даже, те са толкова жертва, колкото и ние), практикуми без необходимите консумативи/материали/среда... Разбираш ли ме сега или пак трябва да пробвам с другия език? За мен от друга страна необходимостта от закриване на определени специалности следва от самото им откриване - с цел да се приберат повече пари от университета. Спирането на практиките следва не от нефинансирането, а от нецелесъобразното разходване - пак по вина на университета. Така че с две думи - не, не се боря за това, което си изброил.