за т.нар. "професионален" и "юридически" стажове...
Модератор: MidwinterSun
-
Malka veshtica
- Драскач
за т.нар. "професионален" и "юридически" стажове...
Колеги, моля да ме светнете кое кое е и къде е /уредено/ и в конкретност дали периода на отпуск по майчинство, който се зачита за ТРУДОВ стаж, се зачита и за юридически (респ. - професионален)? Живо ме интересува...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: за т.нар. "професионален" и "юридически" стажове...
На прима виста ти казвам, че не би трябвало. Идеята на това майчинството да се счита за трудов стаж е в това майката да не е ощетена за годините, през които се е грижила за детето си, защото както знаеш, е необходим определен брой години трудов стаж, за да се пенсионираш.
Професионалният стаж обаче е нещо друго по самата си същност. Неговата идея е да натрупаш знания и умения, които да са ти полезни в практиката. Няма как майчинството да се признава за професионален стаж.
Професионалният стаж обаче е нещо друго по самата си същност. Неговата идея е да натрупаш знания и умения, които да са ти полезни в практиката. Няма как майчинството да се признава за професионален стаж.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
Malka veshtica
- Драскач
Re: за т.нар. "професионален" и "юридически" стажове...
благодаря, звучи логично, но ми се искаше да не е така;-)