И стига с тези менажери, това е Университет, а не менажерия!
Да смяташ, че бакалница и университет се управляват на базата на едни и същи принципи е пълен абсурд!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот
Into the endless we ride... 
Ами аз се опитах да отговоря на този/тези въпрос/и в другата тема. Моето мнение е, че на академичното ръководство му е през шнапса за протеста на студентите. Да, и двата "сектора" се борят за едно и също, но студентите би трябвало да застанат срещу СУ, а не срещу МОН, понеже в СУ не изчезват пари от вчера. Университет на 120 години не може да си оправи финансовите сметки, просто пълна трагедия.nasekomiks написа:Съжалявам,че ще секна реторическите ви подвизи,но просто съм в чуденка какво стана,става и ще стане?
Днес имаше протест,който по мое мнение е малко изтърван-нали уж трябваше да е на 1 ноември?
Не разбрах преподавателите кога са решили да се присъединят-на 1-ви или е било днес?И за капак-защо се обявяват две дати-корекция ,въведна от една и съща организационна група,или има просто няколко кръга,действащи независимо един от друг и обявяващи различни дати за протест?
Dr Dulcamara написа: Не се намесвах, защото един преподавател не трябва да подтиква студентите към протест.
Не, аз поне никак не съм отскоро в университета и мога да ти кажа, че огромната част от предподавателите още живеят в онова "прекрасно" време от преди 20 години. Не всички, разбира се. Сам се сещаш, че на тях им е угодно статуковото да не се променя и в момент, в който някой посегна на него, интересът от студентите срещу държавата е именно техенalter ego написа:Малко помните! Има и лесно обяснение: отскоро сте в СУ, затова. Аз например помня, лично деканът на ГГФ проф. д-р П.Славейков, който се регистрира, писа два-три поста преди изборната кампания и беше съвсем открито. Писал съм го, преподаватели влизат, четат и не вярвам някои и да не пишат във форума.
Думичката реформи има хипнотизиращо въздействие върху доста хора тук. Така я е набил в общественото съзнание журналистическия слугинаж. Много от реформите в страната не са за добро - от тях се живее по-зле, отколкото преди тях. И тук не говоря за някави обобщения, а за съвсем конкретни малки реформички... пък и по-големи.
Най-гадната от тези реформи е, че се опитва да превърне образованието в образователна услуга и да я приравни във финансов план до продаването на домати и капия.
Втората най-гадна реформа: допуснаха частни лобисти на най-високи държавни постове и се чудят защо те защитават не обществения интерес, а интересите на структурите, които ги излъчиха.![]()
Dr Dulcamara не се е представил по друг начин освен като преподавател и е абсолютно неясно да се разбере какво имаш пред вид, ако все пак имаш нещо предвид.Но за 10 лева може да пием по някой-друга бира.
DID_miss написа:
По въпроса за частните лобисти, замисли се кой от нас в момента е жертва на журналистическия слугинаж
Честито, откри топлата вода! За това никой не спори, Захариев, но по тази логика, каквито и аргументи да се изтъкнат, всички са лъжа...Zahariev написа:
Всички. Включително ти и аз.