Точно защото тръгна тоя мит всички започнаха да се разхождат с цайсиCrippled Alice написа:а бе не знам откъде е тръгнал тоя мит за интелигентността и очилата, щото имам няколко колежки, които упорито се разхождат с очила Армани, Долче или Версаче, ама си личи, че нямат нищо в главите...
Лещи vs. Очила
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Re: Лещи vs. Очила

-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
E, сега, откъде е дошъл
Принципно понякога диоптъра може да се появи от доста четене (по-скоро от неправилно четене, но разбира се, масата не го знае) и оттам ==> асоциацията.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Ще цитирам Обамата: You can put lipstick on a pig but it's still a pigCrippled Alice написа:а бе не знам откъде е тръгнал тоя мит за интелигентността и очилата, щото имам няколко колежки, които упорито се разхождат с очила Армани, Долче или Версаче, ама си личи, че нямат нищо в главите...
И Сара Пейлин взе, че му се обиди
- Ambrosio`
- Паисий
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Миналата година носех зелени лещи с диоптър, но учудващо зрението ми се влоши още повече от тях .. С очила ми е много по-удобно и ясно
Използвам ги само вкъщи, но мисля че ще започна да си спестявам пари за някои по-сносни, с които ще мога да излизам, че е мъка с тия автобуси .. докато не ми спрат пред носа не мога да им видя номерата ..

Последно промяна от Ambrosio` на 18 Окт 2010, 20:35, променено общо 2 пъти.
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
Е то и аз до преди 2 години ги носех само вкъщи, но тъй като се придвижвам из София основно с маршрутки, пък тях сам трябва да си ги спираш (ако ги видиш) и след няколко мои опита да стопирам обикновени бусчета, се наканих да отида на очен. От 2 диоптъра бях скочила на 5-6. Та не изчаквай много с постоянното носене, очите само повече се увреждат 

- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
Очен лекар с лещи засега не съм виждала, което ме навежда на мисълта, че лещите може би не са много полезни. Въпреки това ги предпочитам пред очилата, защото са по-удобни и не се замъгляват при рязка смяна в температурите.
Някой обмислял ли е възможността за лазерна корекция
Някой обмислял ли е възможността за лазерна корекция
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Мхм... аз съм чувала страхотни отзиви за Турция. И за София, де
Но не знам дали някога ще се престраша...
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Обратна връзка:
Same here. :Рinvisible написа:зависи от модела .. я съм готен с цакидоста по ентелегентен изглеждам
пъ ако се сетя и да се обръсна ехее
Един съвет за лещите - първоначално почнете с по-твърди. Аз се притеснявах, че по-твърдите ще ми дразнят очите, щото са ми по-чувствителни, та затова си взех меки, които дори не успях да си сложа. След месец безуспешни усилия им теглих една майна и продължавам да си нося очилата.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
и моята очна лекарка е с очила, оправдаваше се "нещо си на окото" имала, ама от 9 месеца я гледам все с очила
ама не се трогвам, щото ако наистина спират растежа на диоптъра след 3 години ще мога да си направя операция. И сериозно го обмислям, една приятелка си направи преди години - 650 евро на око й струваше, но бих си продала душата, за да виждам нормално. Не съм решила къде точно ще направя операцията, но бих се оперирала... а и докато стане време за мен ще са измислили още 100 начина за "поправка" 
- alekth
- От дъжд на вятър
- Специалност: японистика
Аз предпочитах очила когато алтернативата ми беше твърди лещи, последното ми уморяваше очите ужасно.
Но откакто съм с меки, и то такива, които ги нося един месец без никакво сваляне, изобщо не ми се занимава с очила.
Но откакто съм с меки, и то такива, които ги нося един месец без никакво сваляне, изобщо не ми се занимава с очила.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз също гласувам в полза на очилата, от малка си ги нося постоянно и не ми пречат. Толкова съм свикнала с тях, че не ги усещам. И аз съм обмисляля варианта с лещите, но имам много чуствителни очи и не мисля, че ще се чувствам комфортно с тях. Ако си намериш точната рамка на очилата, стъклата могат да бъдат с всякакви различни ефекти, така че да заприличат на моден аксесоар 
Като птичка в небесата 
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
Очила. Лещите са много вредни. А м/у впрочем и слънчевите очила са изключително вредни (дори и тези с UV защита).