Мога ли да сменя предмет?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Shelly`Ann
В началото бе словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Мога ли да сменя предмет?

Мнение от Shelly`Ann »

Здравейте, искам да сменя един предмет с друг и отидох при т.нар. адвайзерка, която "най-любезно" ми каза , че не може, защото вече бил започнал семестъра. Бих се радвала , ако накой запознат ми каже дали наистина нямам право да си сменя избираем предмет с друг след като е започнал семестърът? Благодаря!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Мога ли да сменя предмет?

Мнение от FloWersOfEviL »

Кажи, все пак, конкретно за какво става въпрос. Специалност, какъв предмет, нещо.. Да налучкваме ли?

А най-добре питай в отдел "Студенти" на факултета си или точно това си имал/а предвид под т.нар. "адвайзърка"? Ако е така, то по-добре от нея никой не може да ти отговори.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Би било безумно да не може заради това, че е започнал семестъра. Те преди началото на семестъра ли искат, когато дори не си посетил една сбирка на курсовете, че да получиш някакви впечатления, според които да направиш избора си?

За кой факултет става въпрос?
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

От избираем предмет можеш да се откажеш до третия час (или както се разбереш с преподавателя) и да се запишеш на друг - ако преподавателят на другият факултатив е съгласен.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Shelly`Ann
В началото бе словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Мнение от Shelly`Ann »

Аз съм Регионално развитие в ГГФ. При нас има както Отдел Студенти така и тази наречена адвайзерка, на която си даваме попъленените листове с предмети за следващата година. Трети курс съм и за това съм се убедила вече, че тя е далеч не най-компетентният човек за нещата в университета. Та конкретната ситуация - записала съм 3 избираеми като единия въобще не исках да го записвам, но се наложи тъй като иначе нямаше да ми стигнат кредитите. Но сега, когато излезнаха списъците със студенти аз видях, че много от колегите ми са записали с два избираеми и спорт. По този начин се получават 30,5 кредита, а нужните са ни 31 за този семестър, но се оказало че тъй като миналия семестър така се получи, че всички имахме повече кредити те се компенсирали и накрая нямало да има проблем. Та аз сега искам да сменя този предмет със спорт, тъй като всички знаем, че днешните студенти не само ходят на лекции и учат по цял ден, а и работят и т.н. и т.н. Звучи ми някак си странно да не мога да си сменя предмета. Нейният довод беше, че програмата вече е направена. Та аз какво преча на програмата??
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”