Само че от тази статия излиза, че всички студенти с един родител ще взимат стипендия. Предполагам, че не е така, никога не е било. На фона на цялото орязване... ще е странно.
Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

ти си е*аси капацирания конDreamWorks написа:Аз по начало съм против майка с деца да взимат пари. Или учат и после раждат, или раждат и не учат или ползват презервативи.
Ако това наистина се случи, ще остане ли старата система за раздаавне на стипендии, без диференцирането по успех, отделянето на хората с коефициент и намаляването на социалните стипендии?agenta написа:Също така мисля, че доста от Вас вече знаят, че правителството се ангажира, че ще има пари за стипендии за всички университети в сраната. /не говоря по медиина информация, а по такава от първоизточника/.
Вида, за съжаление не всичко зависи от нас. Има параметри, които не се определят от нас, а от финансовия отдел на Университета. Не ние решаваме за колко пари да се преговаря, а и е малко невъзможно да се преговаря за друга сума, когато се касае за последните три месеца от годината.Шепот написа:Искаш да кажеш, че сте поискали пари като за орязания вариант, а не като миналогодишния? о.О Тези от академичната 2008/2009-та година не смея дори да ги спомена, макар че брйката на студентите в СУ е нарастнала от тогава... Поне да бяхте преговаряли като за 2009/2010 !?

Тва откъде го изкопа?rrretro написа:http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/pravila_za_studentite
Право да кандидатстват за стипендия по УСПЕХ имат всички студенти, обучаващи се в редовна форма на обучение и с успех от предходните два семестъра (сумата от всички положени изпити, разделена на техния брой), а за първата учебна година – от първия семестър, не по-нисък от добър 4.00. На студентите с един починал родител успехът се умножава с коефициент 1,1. Стипендиите се разпределят правопропорционално на броя на учащите по специалности във всеки факултет на Университета, като класирането се извършва в низходящ ред.
-стипендията се отпуска поотделно за всеки учебен семестър. Изплаща се за пет месеца в размер на 60 лв. месечно.