Първи курс - няколко въпроса

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Сашо
В началото бе словото

Няколко въпроса

Мнение от Сашо »

Привет!
Тази година ще бъда първи курс КН, но съм много незапознат с доста неща, затова реших да попитам, и реших, че тук е правилното място - ако не, извинете ме.
Искам и да отбележа, че за някои от въпросите имам някаква информация или пък предположения, но нищо конкретно, а който не знае - пита.
*Кога и къде е откриването на учебната година? Известен ли е точният час?
*Кога и къде започва истинското учене?
*Как и кога да разбера в кой поток съм?
*Как да заявя какъв спорт искам да практикувам? Само на един ли имам право? Ако не ми хареса, мога ли да го сменя?
*Как да обявя кои изборни дисциплини искам да запиша, без да броим спорта? (Доколкото се поразрових, май е най-добре да не записвам, както и смятам да сторя, при все, че има само "Състезания и олимпиади Iч." - цитирам по спомени).
*Кой студентски стол ще ми препоръчате? (+ малко инфо за него - колко струва, как е храната и др.)
*Как да използвам СУСИ?
За всеки отговор по темата благодаря предварително и дано не досаждам много с непознаването на студентския живот.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Няколко въпроса

Мнение от FloWersOfEviL »

Откриване на учебната година е в Ректората. Официална информация не е излезнала - проверявай сайта на университета. Откриването ще е на първи октомври, като обикновено е от 11 часа. След това е откриването по факултети, за което следи информацията на сайта на факултета си.

Ученето си започва още на 4-ти октомври.

Когато на първи октомври отидеш във факултета си, ще ви раздадат книжките и ще ви дадат цялата нужна информация, включително потоците и групите.

Записването за спорт започва от 4-ти октомври (най-вероятно) и продължава около 2 седмици или докато се запълнят местата, като самото такова става в базата на съответния спорт. Можеш да запишеш повече от един спорт, да. Относно сменянето, предполагам, че е възможно, но ако е в самото начало още. Важното е да си събереш присъствията.

Относно изборните дисциплини (макар и да не разбрах за какво точно говориш с тези олимпиади, които спомена), едва ли ще е преди първи, така че спокойно можеш да питаш тогава.

За стол около факултета ти не знам.

А за СУСИ би трябвало да ви раздадат потребителските имена в самия факултет, като паролата ти е ЕГН-то. Кога точно - не се знае. При всеки факултет е различно.

И принципно можеш да попрочетеш КСК раздела на форума. Там е отговорено на поне 90% от въпросите ти :)

Успех!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Сашо
В началото бе словото

Мнение от Сашо »

Благодаря ти за отговора!
Сега няколко уточняващи въпроси от мен:
*Ще има две официални откривания на учебната година, така ли? Първо ще се съберем всички студенти от СУ в Ректората? А после пак ще откриваме по факултети? Странно. Е, може би не съм свикнал, затова реагирам така.
*В столовете по принцип добра ли е храната и каква е цената?
А КСК го рових, но е толкова всеобхватен, че едва ли съм изровил всичко. Затова и попитах тук - за да бъде всичко по-ясно.
Благодаря отново.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

*Кога и къде е откриването на учебната година? Известен ли е точният час?
във факултета миналата година мисля, че беше от 14.00 часът на 1.10.2010г.

*Как и кога да разбера в кой поток съм?
Като отидеш на 1-ви, като влезеш в сградата във фоайето на таблата в ляво ще има списъци

*Как да обявя кои изборни дисциплини искам да запиша, без да броим спорта? (Доколкото се поразрових, май е най-добре да не записвам, както и смятам да сторя, при все, че има само "Състезания и олимпиади Iч." - цитирам по спомени).
По принцип се заявяват в СУСИ, ако вече имате акаунти там.

*Кой студентски стол ще ми препоръчате? (+ малко инфо за него - колко струва, как е храната и др.)
Най-близкият до ФМИ е този в Химическия, но аз все още не съм ходила там, но колегите не са доволни много от него.
Предпочитаме стола на УАСГ, но за него трябва да имате дупка между часовете.

*Как да използвам СУСИ?
Не е трудно, като влезеш ще разбереш.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

Стола в химическия, не е студентски стол реално, или дори да е, цените са твърде надути. По- скоро е заведение за бързо хранене, което по някакво стечение на обстоятелствата, се помещава на територията на химическия. Храната там не е кой знае какво.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Тези дни трябва да излезе информация за акаунтите ни в СУСИ на сайта на факултета. Тук проверявай също и от колко часа сме във факултета на 1ви:
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
Ето информация как се използва СУСИ:
http://www.fmi.uni-sofia.bg/manuals/sus ... a-studenta
Цената ти в стола на 1 ядене е 1.50, но ако не ти стига можеш да си взимаш по безброй пъти стига да си плащаш.

Виждам, че си адаш! :) Ти Панайотов ли си или Макелов. :) И аз съм КН 1ви курс.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
micobg
В началото бе словото
Курс: втори

Първи курс - няколко въпроса

Мнение от micobg »

Тази година съм първи курс във ФМИ и имам няколко въпроса:
1. Къде и кога започва учебната година?
2. От къде трябва да си взема студентската книжка и кога, защото предполагам, че ще ми трябва? :)
3. В кой поток съм, в коя група, това някъде във ФМИ ли трябва да го пише?
Аватар
morfei
Форумно зомби

Re: Първи курс - няколко въпроса

Мнение от morfei »

1. Следи сайта на ФМИ за официална информация, но се говори, че ще е на 1ви окт. от 11 в Ректората. След това следобяд ще има откриване на факултета, което е пропоръчително да посетиш.
2.На откриването на факултета ще ги раздават. От колко часа ще е откриването следи сайта на ФМИ.
3.Това ще разбереш при откриването на факултета.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Първи курс - няколко въпроса

Мнение от The_Soldier »

+ може да разгледаш следната тема, която съдържа и други подобни въпроси и отговори - http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=18339

thegirl: Двете теми са слети :D
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Сашо
В началото бе словото

Мнение от Сашо »

Благодаря отново за мненията!
Пак въпроси:
*Някой от първи курс ползвал ли е вече прословутата СУСИ?
*А ако нямам дупка в часовете - кой стол?
А иначе - не съм Панайотов, аз съм просто Сашо ;)
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

Мнение от svetlio.pernik »

още няма инфо за суси чакаме за нея...
впрочем кн си имате тема можеш да пишеш и там :)
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

1.Ще качат инфо за СУСИ тия няколко дни до 1ви.
2.Стол в химическия

Питам те за фамилията ти, защото ми е интересно кой от двамата си.
Компютърни науки 1 курс
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

Ако нямаш дупка- няма стол. Има банички(80 ст.) и пици(1.20 лв.).
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
The Darkness Within
От дъжд на вятър

Мнение от The Darkness Within »

Не съм яла в стола на химическия, но май и никой друг не го прави => прави си изводите за храната там :lol:
Има яки мазни закуски малко по-надолу до химическия, евтин шоколад в Аванти-то срещу ФМИ и разни сандвичи в кафенето във факултета.
Ако ти се яде готвено на обяд, по-добре си носи от вкъщи според мен ;)
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Аз пък съм доста доволна от храна в Химическия. Вярно, по-скъпичко е от стол, но е от малкото нормални места за хапване край ФМИ.
По обед особено опашките са доста големи. Пак е добре да имаш дупка (1 час стига), ако мислиш да хапваш там. За 15 минутки човек само може да отиде, евентуално да си купи нещо (ама по обед са големите опашки, така че не е ясно) и да се върне до ФМИ.
Ако отидеш в по-късен час, е доста възможно храната да е свършила.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”