Японистика 2 - за зайци и не само
Модератор: Don Horhe
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Re: Японистика 2 - за зайци и не само
...и тогава не е сигурно, само 6-цата си е бетон сигурна
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- Chang'e
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Monkey D. Luffy написа:...и тогава не е сигурно, само 6-цата си е бетон сигурна
Хххх...Не се тревожете толкова,мъже бъдещи японисти.Тая година видяхме,че народа се отказва и от японистика.Без паника и сте вътре (в най-лошия случай ставате мои колеги кискискис~)
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
you became the light on the dark side of me...
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
Да, защото всеки 2-ри, даже всеки първи китаист е всъщност един нереализиран японист. 
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
Всъщност "отказалите се" са бройката не успяли да се класират за Японистика, съответно отиват в Китаистиката
Проста логика, направо се изумявам от себе си

It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- aikaeimin
- Специалност: Японистика
Тази година имаше класирани, но отказали се.
I was all "O.O" lol
I was all "O.O" lol
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- ChaosLegion
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Хмм,аз за формирането на бала гледах това.Старо е,предполагам? Значи освен изпита ще ми трябва само оценката по чужд език от дипломата. А ако направя матура по английски например,то оценката от нея ще се вземе вместо оценката ми по английски от дипломата,нали?aikaeimin написа:Ето как се формира балът: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... aponistika
От дипломата се взима оценка по чужд език, но ако полагаш матура по какъвто и да е чужд език, то ще се вземе оценката от матурата. Ако оценката ти в дипломата се очертава да бъде отлична, не ти препоръчвам да полагаш матура /по чужд език/.
Мерси предварително.
- aikaeimin
До миналата година балообразуването изглеждаше по този начин /изпит x3 + чужд език + БЕЛ/, тази година БЕЛ отпадна като балообразуваща.
Да, ще се вземе оценката от ДЗИ. Заради което, ако оценката ти от курса на обучение е отлична, ти препоръчвам да се явиш на някакъв друг ДЗИ xD
Да, ще се вземе оценката от ДЗИ. Заради което, ако оценката ти от курса на обучение е отлична, ти препоръчвам да се явиш на някакъв друг ДЗИ xD
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Айде и вас да ви питам.
Дайте ми идеи за йероглифи за "мъжество", моля. Ама точно за "мъжество", а не за смелост и производните - искам да включва всичко. И ако може, да се вижда подробно, почти като за татуировка (на мен ми трябва, за да се гравира на една гривна - и още не съм сигурна, че искам да е баш японски, ще питам и китаистите и което ми изглежда по-красиво...
Но от това, което съм виждала, предполагам, че ще е японски, затова моля за съдействие).
Малък едит.
Намерих ето тези: "雄々しさ" и "不屈". Можете ли да ми кажете какво точно означават и какъв е нюансът между тях? И ако може евентуално да постнете картинка с първата дума... знам, че съм нахална, ама нещо първият символ не го вдявам.
Дайте ми идеи за йероглифи за "мъжество", моля. Ама точно за "мъжество", а не за смелост и производните - искам да включва всичко. И ако може, да се вижда подробно, почти като за татуировка (на мен ми трябва, за да се гравира на една гривна - и още не съм сигурна, че искам да е баш японски, ще питам и китаистите и което ми изглежда по-красиво...
Малък едит.
Намерих ето тези: "雄々しさ" и "不屈". Можете ли да ми кажете какво точно означават и какъв е нюансът между тях? И ако може евентуално да постнете картинка с първата дума... знам, че съм нахална, ама нещо първият символ не го вдявам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Stadust
- В началото бе словото
- Специалност: Японистика - 1ви курс
Wow, weird! Изчезвам за малко и тук се пръква цяла гвардия хора. Но всичко по реда си:
@PoLi: за чара (злокобен, несигурен, странен, весел, откачен) - права си
@ Monkey, muligan-cho: невярно. Има много Китаисти, които си влизат по първо желание, не ги обиждайте, моля, томодачи са ни все пак.
@ момичетата 1ви курс: Добре дошли в Студентски!
Видях трите ви в класацията (и да, в София съм в момента). Не се отчайвайте така - топлата вода ще дойде(може би), а пък сесията още не е дошла - тогава трябва да се отчайвате.
Иначе нямам търпение да минат и следващите 7 дни и да ви видя що за осмо чудо сте всичките - това е едно от малкото неща, които всъщност ме карат да искам да продължа т.г. Е, има и други де. Как да е, ще се видим (чуем, помиришем) на 1ви
@PoLi: за чара (злокобен, несигурен, странен, весел, откачен) - права си
@ Monkey, muligan-cho: невярно. Има много Китаисти, които си влизат по първо желание, не ги обиждайте, моля, томодачи са ни все пак.
@ момичетата 1ви курс: Добре дошли в Студентски!
Иначе нямам търпение да минат и следващите 7 дни и да ви видя що за осмо чудо сте всичките - това е едно от малкото неща, които всъщност ме карат да искам да продължа т.г. Е, има и други де. Как да е, ще се видим (чуем, помиришем) на 1ви
Здравейте, аз съм 11-ти клас и от доста време съм решила, че ще кандидатствам японистика, това ми е голяма мечта. Сега започвам да търся уроци за изпита по английски и се колебая между два варианта. Първият е тази година да изкарам курс в група за ниво Advanced и след това в 12-ти клас да започна индивидуални уроци за подготовка за изпита.
А вариантът, който засега ми се струва по-добър е още от тази година да започна индивидуални уроци за подготовка за изпита. Казаха ми, че ще са по книжките издадени от университета с примерните тестове, а където има затруднения ще се обяснява допълнително. Но не знам дали ще ми помогне. В училище съм минала ниво Upper-Intermediate, изпитът по-скоро Advanced ли е?
Предварително благодаря, ако някой ми даде съвет
А вариантът, който засега ми се струва по-добър е още от тази година да започна индивидуални уроци за подготовка за изпита. Казаха ми, че ще са по книжките издадени от университета с примерните тестове, а където има затруднения ще се обяснява допълнително. Но не знам дали ще ми помогне. В училище съм минала ниво Upper-Intermediate, изпитът по-скоро Advanced ли е?
Предварително благодаря, ако някой ми даде съвет
- mtrinity
- В началото бе словото
- Курс: първи
^ За какво ти е да плащаш на някого, за да решаваш ти книжки, които имат и отговори? Взимай ги и ги почвай(SUATEFL се казват), а към преподавател (защо не този в училище?) се обръщаш вече при конкретна нужда. Има и граматики много, правилата, които ти трябват ги има там, тънкостите вече се научават струва ми се със доста малко и редки учители поначало. По лично мнение, прибягвай до уроци само в най-краен случай, примерно учиш езика отскоро, а ти трябва бързо за изпит или нещо подобно важно. Ако си имаш зубърската основа от време оно, не ги мисли нива на изпита и глупости, ами си тренирай езика практически и с хъс откъдето намериш, имаш и време. И чети книги - примерно аз тази година установих, че ако бях чела със 100 идеи повече, тия всите упражнения някак си нямаше какво да ги мисля толкова.
Абе, яд ме е като гледам колко народ се ръси да ходи на едни, втори, трети уроци. Като стана безработен филолог друго ще викам де, ама засега съм у друг лагер
Ученето на език може да е в пъти по-интересно и полезно, и резултатно най-вече, ако се прави с желание, с идеята да научиш езика - не да изкараш изпита. Не се шашкай, не се преподготвяй така да се каже, имаше нещо "Все едно е дали няма да достигнеш целта, или ще я подминеш." Най-редовно слушам как някой толкова се подготвял 2 години, ходил на всякакви уроци, учил каквото намерил - "и накрая се оказа, че не влезе каквото искаше". Учи си материала доколкото е възможно с удоволствие и целенасочено, и спокойно за резултатите.
Иначе нагоре май казваха - за японистика се стреми към пълен отличен, това беше до 82,5 от 90 точки на изпита ако не се лъжа, т.e. имаш право на приемлив брой грешки. А, ако искаш "безплатен" тренинг - препоръчвам ти да се подготвиш и да се запишеш на олимпиада тази и другата година, след тези двете изпитът ще ти се види фасулска работа
Що се отнася до нивото - няма определено, около Advanced е, с една идея по-сложно от матурата, с две по-лесно от олимпиадата струва ми се.
Абе, яд ме е като гледам колко народ се ръси да ходи на едни, втори, трети уроци. Като стана безработен филолог друго ще викам де, ама засега съм у друг лагер
Иначе нагоре май казваха - за японистика се стреми към пълен отличен, това беше до 82,5 от 90 точки на изпита ако не се лъжа, т.e. имаш право на приемлив брой грешки. А, ако искаш "безплатен" тренинг - препоръчвам ти да се подготвиш и да се запишеш на олимпиада тази и другата година, след тези двете изпитът ще ти се види фасулска работа
- ayakashi
- Постоянно присъствие
Въпросче към по-горните курсове: лекциите в 1-ви курс сутрин ли са или всяка година е различно?
- muligan-cho
така ли...Stadust написа: @ Monkey, muligan-cho: невярно. Има много Китаисти, които си влизат по първо желание, не ги обиждайте, моля, томодачи са ни все пак.
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- Nevermore
- В началото бе словото
По принцип са сутрин и май тази година също ще си е така.ayakashi написа:Въпросче към по-горните курсове: лекциите в 1-ви курс сутрин ли са или всяка година е различно?
Don't look down, you're against the grain