Допълнителен прием II етап

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Re: [АКТУАЛНО] Допълнителен прием II етап

Мнение от aikaeimin »

Няма логика ти да имаш бал 29 за дадена специалност, да си я писал на пето място и да не бъдеш приет, а някой друг, който има бал 18, но я е писал на първо място, да бъде приет. В този случай минималните балове за всички специалности щяха да са наистина минимални. Or at least that's how I see it.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
Катето
В началото бе словото
Специалност: Руска филология.
Курс: първи

Мнение от Катето »

И според мен е така
Руска филология-1 курс.
Аватар
dsquare
В началото бе словото
Специалност: Философия

Мнение от dsquare »

aikaeimin написа:Няма логика ти да имаш бал 29 за дадена специалност, да си я писал на пето място и да не бъдеш приет, а някой друг, който има бал 18, но я е писал на първо място, да бъде приет. В този случай минималните балове за всички специалности щяха да са наистина минимални. Or at least that's how I see it.
Има супер много логика да е така и според мен е по добре, че е така.Ако някой има бал 29 и го приемат в примерната специалност която е писал 15-то място, само и само да учи нещо, то той заема мястото на някой с бал 19 който наистина иска да учи това дадено нещо.Логиката е неуспорима.Само не разбирам защо никой не я вижда ?
Изображение
ducati
В началото бе словото

Мнение от ducati »

nqkoi priet s etnologiq.. :)
valantina
В началото бе словото

Мнение от valantina »

Искам да питам, ако някой знае, какво е работното време за записванията, от колко до колко? И също така дали утре евентуално някой ще продава документи за записване пред ректората?
Аватар
Santino
В началото бе словото
Специалност: Социална педагогика

Мнение от Santino »

dsquare написа:
aikaeimin написа:Няма логика ти да имаш бал 29 за дадена специалност, да си я писал на пето място и да не бъдеш приет, а някой друг, който има бал 18, но я е писал на първо място, да бъде приет. В този случай минималните балове за всички специалности щяха да са наистина минимални. Or at least that's how I see it.
Има супер много логика да е така и според мен е по добре, че е така.Ако някой има бал 29 и го приемат в примерната специалност която е писал 15-то място, само и само да учи нещо, то той заема мястото на някой с бал 19 който наистина иска да учи това дадено нещо.Логиката е неуспорима.Само не разбирам защо никой не я вижда ?
Благодаря колега :)

И да докажа че нещата са така, както ги писах, ще дам пример със себе си.

Социална педагогика ми беше на 3то желание. Приеха ме. Четвъртото ми желание беше "Неформално образование". Бала за "Неформалното" ми беше с 2 стотни по-висок.

Защо тогава не са ме приели "Неформално"?

Мислете ... :idea:
" Won't you die tonight for love? "
Pumaaa
В началото бе словото

Мнение от Pumaaa »

Щото си писал "социални дейности" на 3 и ти стига бала.И тва къде го пишеш ,че ако си писал 1 желание и имаш 15 бал, а някои на 3 го е писал и има примерно 20 и влиза тоя с по-ниския бал са абсолютни глупости
ю
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

dsquare, ами не е така. Класирането 'в системата' става по бал. Твоето собствено става според реда на желанията. Например /като ще даваме примери с Петкан и Гошо xD/:
Петкан има бал за Психология 29, но я е писал на пето място, като за четирите по-'горни' желания не му стига балът, съответно е приет Психология. Гошо има бал 18 за Психология, но я е писал като първо желание. Минималният бал за Психология е 26. Гошо не е приет, независимо от това, че я е записал на първо място, защото има хора с много по-висок бал от него, които може и да са я писали на нанайсто място, може и да не са, но това няма никакво значение. Capisce, или трябва да 'рисувам' диаграми? xD
Santino, колега, ако това /горният пример/ сте имали предвид на предната страница - да, така е. А не са Ви приели Неформално, защото е четвърто по ред желание, а Ви стига балът за трето. Duh.
Pumaaa
В началото бе словото

Мнение от Pumaaa »

Ми обясни му го.Аз ше пиша на 1 "Право" с 15 бал,а някои с 25 няма да го приемат,щото на мене ми е било 1 ,а на него 3 желание примерно :lol: :lol: :lol:
Аватар
Santino
В началото бе словото
Специалност: Социална педагогика

Мнение от Santino »

aikaeimin написа:dsquare, ами не е така. Класирането 'в системата' става по бал. Твоето собствено става според реда на желанията. Например /като ще даваме примери с Петкан и Гошо xD/:
Петкан има бал за Психология 29, но я е писал на пето място, като за четирите по-'горни' желания не му стига балът, съответно е приет Психология. Гошо има бал 18 за Психология, но я е писал като първо желание. Минималният бал за Психология е 26. Гошо не е приет, независимо от това, че я е записал на първо място, защото има хора с много по-висок бал от него, които може и да са я писали на нанайсто място, може и да не са, но това няма никакво значение. Capisce, или трябва да 'рисувам' диаграми? xD
Santino, колега, ако това /горният пример/ сте имали предвид на предната страница - да, така е. А не са Ви приели Неформално, защото е четвърто по ред желание, а Ви стига балът за трето. Duh.
Колега, точто това имах предвид. Просто не съм се изказал като хората. За това казах да ме коригира някой, ако нещата не стоят по този начин.
" Won't you die tonight for love? "
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

Признавам, че е възможно и аз да не съм Ви разбрала правилно. Важното е, че постигнахме консенсус. =]
Аватар
dsquare
В началото бе словото
Специалност: Философия

Мнение от dsquare »

Важното е мир и разбирание да има :)
Изображение
Аватар
_idle
В началото бе словото

Мнение от _idle »

Аз доста висок бал имах, но въпреки това не влязох. Грешно съм си подредил специалностите по желания ай гес...
Изображение
Аватар
mishimladenova
В началото бе словото

Мнение от mishimladenova »

каквото беше- беше!Който се е класирал си е имал късмет!
Аватар
_idle
В началото бе словото

Мнение от _idle »

Следващата година с 3к лева на бюрото и ни взимат, споко. В УНСС-то са професионалисти в прибирането на пари, а СУ не отстъпва по нищо, нали са конкуренция все пак :lol:

Чао и успех на всички, било то приети или неприети :cheers:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”