agenta написа:Виждаме какво е положението, но първо трябва да потърсим проблемите си в "собствената си паница-университета", а след това да "съдим" министерството!
Тук вече не съм съгласна. Всички сме склонни малко първосигнално да обвиняваме нашето ръководство, което ни е по-близо и си знаем, че хич не е перфектно, но в случая вината не е негова. Толкова пари са преведени по перо стипендии, това е положението.
В тази тема не визирам перо стипендии, само то да беше щяхме да цъфнем и вържем!
Има хиляди други неща, за които ние сме си виновни - СУ!
Три наказателни процедури вероятно ще бъдат образувани срещу преподаватели в Юридическия факултет на Софийския университет, научи вчера “Труд”. Сигналите за тях са в кабинета на главния прокурор Борис Велчев. Една от тях щяло да е срещу вече бившия шеф на “тайната” лаборатория по криминалистика проф. Радостин Беленски, а другите - за източване на средства от бюджета на факултета. Имало съмнения, че са изчезвали пари през магистърските програми и през дарителския фонд по време на мандата на декана проф. Тенчо Колев.
Днес в СУ е свикан факултетен съвет, който ще бъде председателстван от ректора проф. Иван Илчев. А не от декана проф. Колев. Проф. Илчев явно е много ядосан от случилото се, за да се намеси така пряко, коментираха преподаватели. Ректорът свиквал и още едно заседание, на което ще иска подкрепата на видни свои колеги срещу “атаките към Софийския университет”.
Масло в огъня на скандала е доналял зам.-деканът на правния факултет проф. Пламен Пантев. Разследване на “Труд” показа, че той по документи работи по 19 часа на ден. Сега проф. Пантев е поискал “тежко дисциплинарно наказание на единствената си асистентка Мариета Рабухчийска”. Според него тя го издала на медиите. Ако асистентката бъде отстранена, проф. Пантев ще трябва да работи вече по 24 часа, за да вземе и часовете на нейните 16 групи.
Скандалите в СУ ще доведат до отлив на студенти, предупреди образователният министър проф. Сергей Игнатов.
Откога е тази новина?
Тук може би по-добре някой от Юридическия да се изкаже, но ето какво бях чела по този повод в сайта на СУ: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... niversitet
А иначе и на мен такова оборудване ми се вижда яко разхищение, както и камерите за видеонаблюдение в Ректората, ФМИ и други сгради на Университета, срещу които има и други поводи за недоволство, но това е тема, която сме обсъждали на дълго и нашироко във форума. Все пак, отделно от другите възражения, самият факт колко свръхмодерни са тези камери ме кара да броя колко ли стипендии и преподавателски заплати можеха да се изплатят с парите за тях.
Шепот написа:Откога е тази новина?
Тук може би по-добре някой от Юридическия да се изкаже, но ето какво бях чела по този повод в сайта на СУ: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... niversitet
А иначе и на мен такова оборудване ми се вижда яко разхищение, както и камерите за видеонаблюдение в Ректората, ФМИ и други сгради на Университета, срещу които има и други поводи за недоволство, но това е тема, която сме обсъждали на дълго и нашироко във форума. Все пак, отделно от другите възражения, самият факт колко свръхмодерни са тези камери ме кара да броя колко ли стипендии и преподавателски заплати можеха да се изплатят с парите за тях.
Същото мога да кажа и за камерите в 51 блок и радиото в асансьора - за това има пари, а за топла вода няма.
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.