Не купувайте книги от Пингвините!
Не купувайте книги от Пингвините!
Поради грубо неспазване на уговорките и задълженията си към десетки издателства и частни автори, горещо препоръчвам на всички, които обичат книгите и Знанието, ДА НЕ КУПУВАТ от тази тимаджийска групировка каквото и да е било.
Това е една огромна пирамида, която вече е завлякла десетки книгоиздатели и частни автори в България. Ако искате да подпомагате издателите на книги в страната и българските писатели, чието положение и без това не е розово, купувайте си предпочитаната литература директно от издателствата, ако това е възможно или от други книгоразпространителски мрежи!
Призовавам, всеки който има мнение по въпроса - да го изкаже тук!
Това е една огромна пирамида, която вече е завлякла десетки книгоиздатели и частни автори в България. Ако искате да подпомагате издателите на книги в страната и българските писатели, чието положение и без това не е розово, купувайте си предпочитаната литература директно от издателствата, ако това е възможно или от други книгоразпространителски мрежи!
Призовавам, всеки който има мнение по въпроса - да го изкаже тук!
"Човекът има три пътя, за да постъпва разумно: първият, най-благородният - размишлението, вторият, най-лекият - подражанието, третият, най-горчивият - опитът."
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Не купувайте книги от Пингвините!
Разкажи повече? Кого е завлякъл, кога, с колко?
Аз съм чувала, че "Хеликон" взимат 50% от цената на всяка книга, но нз доколко е истина това.
Аз съм чувала, че "Хеликон" взимат 50% от цената на всяка книга, но нз доколко е истина това.
~ Кътчето ~
- hakama
- В началото бе словото
- Специалност: мечтател
Аз почти изцяло си пазарувам от издателствата 
Има причини поради, които ще се въздържа от това, само призовавам всички потърпевши частни автори и издателства, да пишат анонимно, за да се включат към нужните действия ...Шепот написа:Разкажи повече? Кого е завлякъл, кога, с колко?
Повече от 38 книжарници в България бяха създадени с чужди пари!!! Потърпевши са не само издателствата и частните автори, издаващи сами своите произведения, но и малките книжарници, които съвсем незаслужено, за съжаление, са принудени масово да затварят, заради варварския монополизъм на Пингвините - МОНОПОЛИЗЪМ С ЧУЖДИ ПАРИ!
"Човекът има три пътя, за да постъпва разумно: първият, най-благородният - размишлението, вторият, най-лекият - подражанието, третият, най-горчивият - опитът."
Това е много добре, ползваш отстъпки и същевременно подпомагаш издателството.hakama написа:Аз почти изцяло си пазарувам от издателствата
- inc
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Призоваваш към нещо, а не можеш да дадеш логично, ясно, смислено, каквото и да е основание? Ако си видял нередност, хубаво е да я изобличиш, но този форум не е място, където да злепоставяш този или онзи без да се обосновеш адекватно. Далавери има навсякъде, при нас (в книжния сектор) също. Неудобна или не, истината не е в ничия услуга. Сама по себе си, тя не облагодетелства никого.Правилното боравене с нея води до изгода за един или друг. Не е коректно да обвиняваш някого в нещо неясно - утре някой може да се обърне с твоите камъни, по твоята глава, както има една приказка.confucius написа:Има причини поради, които ще се въздържа от това, само призовавам всички потърпевши частни автори и издателства, да пишат анонимно, за да се включат към нужните действия ...
Темата е интересна, но има нужда от по-ясна и изчерпателна информация, за да се сътвори нещо градивно от нея.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
На сляпо подкрепа ще видиш само от лекомислени люде.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аз имам отрицателно отношение към Пингвините, без да съм им била служител или да съм имала вземане даване с тях. Персоналът им често е необучен, от което следва и че е груб и некомпетентен. В книжарниците им се залага основно на "последния хит на Куельо!"... но да не задълбаваме в личните ми предпочитания и идеи как се управлява книжарница, а да посоча някои конкретни неща:
1. От работещи там знам, че имат проблем както с осигуровките, така и с редовното изплащане на възнаграждения. Става дума за 3ма души, работили в различни обекти от тази верига, в различен период от време.
2. Издателите, с които контактувам са разделени в мнението си: половината не могат да дишат Пингвините, защото последните им дължат безумни суми пари (говорим за суми с поне от 4 нули след първата цифра), други са ужасно доволни от работата си с книжарницата и продажбите, които осъществяват там.
Има и още неща, но се въртят в сферата на злободневните слухове, така че ще се въздържа да коментирам.
Както и да е, Конфуций, не смятам, че е редно да изкарваш такава информация, без поне да се представиш и да кажеш откъде я имаш. Лошата реклама е по-добра от никаква реклама, но когато фактите говорят...
1. От работещи там знам, че имат проблем както с осигуровките, така и с редовното изплащане на възнаграждения. Става дума за 3ма души, работили в различни обекти от тази верига, в различен период от време.
2. Издателите, с които контактувам са разделени в мнението си: половината не могат да дишат Пингвините, защото последните им дължат безумни суми пари (говорим за суми с поне от 4 нули след първата цифра), други са ужасно доволни от работата си с книжарницата и продажбите, които осъществяват там.
Има и още неща, но се въртят в сферата на злободневните слухове, така че ще се въздържа да коментирам.
Както и да е, Конфуций, не смятам, че е редно да изкарваш такава информация, без поне да се представиш и да кажеш откъде я имаш. Лошата реклама е по-добра от никаква реклама, но когато фактите говорят...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- inc
- Плиний Стари
- Курс: завършил
That's what I'm talikn'bout. 
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
Призоваваш към нещо, а не можеш да дадеш логично, ясно, смислено, каквото и да е основание? quote]inc написа:confucius написа:Има причини поради, които ще се въздържа от това, само призовавам всички потърпевши частни автори и издателства, да пишат анонимно, за да се включат към нужните действия ...
Защо според вас издателства като “Бард” или “ИнфоДар” спряха да им дават книги на консигнация. Хермес имаха същия проблем, но така и не се разбра какви мерки са предприели за изплащане на дължимите им средства. Какво да правят малките издателства, като „Паралелна реалност”, “Жануа”, „Труд“, „Скорпио“, „Обсидиан“ , „Ню Медиа Груп“, ами авторите издаващи сами своите произведения?
Ако Обсидиан е малко издателство, аз съм трамвай.
Бард, Хермес и ИнфоДар по принцип не дават консигнация от повече от година. Да не говорим, че по закон, консигнацията е незаконна
Съгласявам се, че авторите, които сами се издават имат проблем, но то не е само с тази верига, а с веригите по принцип. Ако си такъв автор по-добре контактувай с независимите книжарници, не с големите вериги. Там никой няма да се интересува от книгата ти, ако си я дал на консигнация. Докато, ако е платена в брой, ще гледат да я реализират по-бързо. Просто, капиталистическа, но логика, все пак.
Бард, Хермес и ИнфоДар по принцип не дават консигнация от повече от година. Да не говорим, че по закон, консигнацията е незаконна
Съгласявам се, че авторите, които сами се издават имат проблем, но то не е само с тази верига, а с веригите по принцип. Ако си такъв автор по-добре контактувай с независимите книжарници, не с големите вериги. Там никой няма да се интересува от книгата ти, ако си я дал на консигнация. Докато, ако е платена в брой, ще гледат да я реализират по-бързо. Просто, капиталистическа, но логика, все пак.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
Пингвините официално са във фалит, вече едва ли някъде има тяхна действаща книжарница. Но confucius е бил прав(а) да каже за това още през 2010, когато на малко хора от бранша им беше ясно какво ще се случи... Сега е късно, но равносметката е горчива не само за издателите и авторите, а за всички, които по един или друг начин са били обвързани финансово с тях.
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Много ме кефи, че думата "тимаджийски" в първия пост се използва в смисъл на "незаконен, криминален, мерзък, мафиотски". Така че, Конфуций, имаш моите адмирации за изказа си, но по тясноспециализирания спор, който се вихри в темата, не мога да взема отношение.
То се знае, че имам пропуски в образованието си, но... как така консигнацията е незаконна?
То се знае, че имам пропуски в образованието си, но... как така консигнацията е незаконна?
Последно промяна от Lord на 24 Авг 2012, 09:06, променено общо 1 път.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B8%D1%8F
Не е уредена в закона, не че е незаконна. Даже по търговско решавахме казус с консигнация, на упражнението...
Не е уредена в закона, не че е незаконна. Даже по търговско решавахме казус с консигнация, на упражнението...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Е. това е ясно. Мислех, че има и нещо повече, което съм пропуснал из лекциите по търговско.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!