Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: Относно общежитията

Мнение от thegirl »

svetlio.varna написа:
Demo`` написа:Ммм...
1. До колко трябва да е този среден доход
2. Трябва ли пак да се отиде и да се запишеш,че искаш да си на общежитие и какъв е срока в който трябва да се отиде?
Благодаря
1. Няма горна граница, може и 1000 лв на човек на месец да е, въпросът е че за това класоране отделят 15% от легловата база и ще настанят еди си коко човека с най-нисък доход. Не помня моя доход колко беше миналата година, аз не успях да се вредя, но много колеги влязоха така.
2. Подава се молба и документ за доходите на членовете на семейството за шест месеца назад - това става в блок 42Б в Студентски град. Срокът е до някой си септември, в края на месеца.
Срокът е от 29.09 до 04.10.2010г и участват всички студенти не само новоприетите.

15% е за 2 класация за горните курсове, а за 3 класация ( която за 1 курс е като 2) са 5%

Водещите критерии за 3 класация, подредени по приоритет са:
1. Студенти с 2 родители безработни, пенсионери, безработен и пенсионер.
2. Двама студенти от едно семейство учещи в СУ - редовна форма.
3. Студенти с брат/сестра учащи извън населеното място, където живеят роителите.
4. При наличие на свободни места класирането се извършва по средномесечен доход на член от семейството по възходящ ред.
Разгледайте заповедта за настанителната кампания: http://uni-campus.net/docs/zapoved_2010.pdf
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
ditiki
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: първи

Мнение от ditiki »

някой случайно да има от 17бл. , стая 909 ,защото не си откривам съквартирантките,а домакинката си пада доста зла и не ми ги дава..и някой има ли идея като се нанесат ( върнат) всички дали ще има топла вода,че иначе ще е доста интересно
Аватар
bluearrow
В началото бе словото

Мнение от bluearrow »

Някой да помогне - не успях да открия от къде се взема настанителна заповед. Ако някой знае да каже. :(
Аватар
ViLL__
От дъжд на вятър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от ViLL__ »

ditiki написа:някой случайно да има от 17бл. , стая 909 ,защото не си откривам съквартирантките,а домакинката си пада доста зла и не ми ги дава..и някой има ли идея като се нанесат ( върнат) всички дали ще има топла вода,че иначе ще е доста интересно
аз също съм 17 блок стая 1409...ако искаш да намериш името на съквартирантката/ите си потърси из всички списъци с приети на общежитие ...тези от горните курсове,настанените по право..че даже и студентите чужденци :)
Donnie: Why do you wear that stupid bunny suit?
Frank: Why are you wearing that stupid man suit?

Donnie Darko
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

bluearrow написа:Някой да помогне - не успях да открия от къде се взема настанителна заповед. Ако някой знае да каже. :(
Принципно тя трябва да е при домакинката. Ако има проблем, тя ще ти обясни откъде се взема.
Изображение
Аватар
bluearrow
В началото бе словото

Мнение от bluearrow »

Victoria написа:
bluearrow написа:Някой да помогне - не успях да открия от къде се взема настанителна заповед. Ако някой знае да каже. :(
Принципно тя трябва да е при домакинката. Ако има проблем, тя ще ти обясни откъде се взема.
Значи отивам в блока, в който съм разпределен и си вземам оттам, така ли?
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

bluearrow написа:
Victoria написа:
Не я вземаш, тя си остава при домакинката.
Ще трябва да я вземеш от някъде, ако случайно по някаква причина твоята настанителна заповед не се е озовала при домакинката. Един път имах подобен случай и се мотах още три часа заради тази глупост, но обикновено всичко е точно.
Иначе трябва да идеш на касите първо и после към домакинката.
Изображение
Аватар
bluearrow
В началото бе словото

Мнение от bluearrow »

Victoria написа:
bluearrow написа:
Victoria написа:
Не я вземаш, тя си остава при домакинката.
Ще трябва да я вземеш от някъде, ако случайно по някаква причина твоята настанителна заповед не се е озовала при домакинката. Един път имах подобен случай и се мотах още три часа заради тази глупост, но обикновено всичко е точно.
Иначе трябва да идеш на касите първо и после към домакинката.
Сега остава да разбера и къде са касите, колко се плаща и се надявам да навържа веригата наречена "настаняване в общежитие".
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Точно пред/в блок 42Б -- няма как да ги пропуснеш.

// Това виждали ли сте?
http://www.studentskigrad.com/karta/

Добър ориентир е :)
Аватар
bluearrow
В началото бе словото

Мнение от bluearrow »

Подредих пъзела. Благодаря на всички помагачи. :cheers:
Аватар
unslb
В началото бе словото
Специалност: dsadas

Мнение от unslb »

до кога е срока за записване в общежитие за 1 курсници?
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя
Специалност: .
Курс: четвърти

Мнение от Morgenrot »

unslb написа:до кога е срока за записване в общежитие за 1 курсници?
Ако си класиран/а, трябва да се настаниш в срок от 15.09 до 20.09.2010г, в противен случай губиш мястото си.
Пише го в заповедта за настаняване.
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Аватар
bluearrow
В началото бе словото

Мнение от bluearrow »

Да питам нещо. Като се записвах, студентската ми книжка не я върнаха. А в заповедта за настаняване в общежитие пише, че трябва да я представя. Това може ли да е проблем? С личната карта, издадена от СУ, няма ли да е достатъчно да се запиша? И въобще някой наясно ли е защо не ми дадоха студентската книжка?
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя
Специалност: .
Курс: четвърти

Мнение от Morgenrot »

bluearrow написа:Да питам нещо. Като се записвах, студентската ми книжка не я върнаха. А в заповедта за настаняване в общежитие пише, че трябва да я представя. Това може ли да е проблем? С личната карта, издадена от СУ, няма ли да е достатъчно да се запиша? И въобще някой наясно ли е защо не ми дадоха студентската книжка?
Да, спокойно, всичко е наред :)
Ще ти я дадат на 1ви октомври, или когато се вяснеш в университета. :)
Студентска книжка при настаняване се изисква само за горните курсове. Ще можеш да се настаниш и без нея, няма проблеми.
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Аватар
bluearrow
В началото бе словото

Мнение от bluearrow »

Оффффффффф, камък ми падна от сърцето. В един момент се бях притеснил яко. Благодаря!
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”