Професори източват Юридическия факултет на СУ?

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Re: Професори източват Юридическия факултет на СУ?

Мнение от aL` »

Гледам, че от унито са качили в сайта си нещо като официален отговор - http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... ini/vazhno .Наистина е доста неприятно да забъркват името на СУ в подобни истории. Може и да е с някаква цел въпросната статия може и да не е. Докато четях статията в сайта на Труд видях, че и доста хора са се изказали негативно, а това направо ме разби:
От: louis 07:31 Петък 09 април 2010

А защо не проверите Семов ООД? Да, същия онзи от РЗС, доскорошен депутат и зам.председател на парламента. Той управлява магистърската програма по Европейско право и е милионер от това си занимание. Само няколко сламки за разследване: Таксата за програмата наистина е 2300, но не лева, а евро. Всъщност 2300лв влизат в касата на униоверситета, а останалите в джоба на Семов като такса за управление на програмата. Всички френски професори в програмата идват безвъзмедно, а им се изписват хонорари, които прибира Семов, Всички семинари и екскурзии с учебна цел по програмата се плащат отделно от магистрите, а Семов ги финансира от университета и си прибира парите на студентите. Ако там се направи сериозна проверка, има поне трима за затвора. Това е бездънна яма, източвана по най-наглия начин. това са "светилата".

Чудя се дали някой нарочно пуска неверни неща из нета или са верни, но се надявам да е първото. Обратното говори много лошо за унито и за преподавателите.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от Jack Skull »

Мнението ти мн ми хареса.Относно статията и въпросния скандал в Су си е направо подигравка със СУ.Даже да споделя че напоследък намирам из ЮФ някакви тъпи принтирани статийки от различни вестници относно скандала (вкл. днеска попаднах на в."Уикенд"). Няма толкова глупаво написани "неща"-наричам ги неща защото не знам каква квалификация да им дам.Противно наистина.Не знам дали е глупаво от моя страна да вярвам почти абсолютно на "честта ",така да се каже 'на тези професори,но някак си не искам да приема ,че Колев или Пантев са "машини за пари".В тези статии ги изкарват босове на тайния свят на СУ.Що за глупости?А и в крайна сметка,дори да е така предпочитам някой професор да забогатява на мой гръб отколкото разните там мутраци.Предпочитам интелектуалния труд да се оценява по скъпо отколкото мутренския такъв.(по този повод препратка към орязване на бюджетите).Защото авторчетата на въпросните статии говорят в тях за тези професори се едно говорят за баничари-тва просто не ме радва.Каквито и да са извън лекциите ми-не ме интересува-те към мен са били коректни.............
May I eat your eyes?
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=607865
Не знам дали вече някой е забелязал тази статия, така че я поуствам.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
Napoleon
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Napoleon »

Юридическият факултет на СУ не се е превърнал на октопод, както се твърди в статията. Аз лично бих го оприличил на рак, болестта рак, проникнала навсякъде в ЮФ, а може би и в целия СУ.
Не знам до колко са обосновани обвиненията срещу преподавателите и ръководителите, но мисля да скицирам някои мисли, които ми изникват последно време...
Беленски и неговата лаборатория
Лицето Беленски по време на лекции говореше за високотехнологична, футуристична и всякаква друга техника, която повече би подхождала на зона с повишена опасност от терористични актове, а не апаратура нужна за "ЛАБОРАТОРИЯ", в която ще се провеждат упражнения по криминалистика. Не бе една лекция, не бе втора - хвалби, хвалебствия, колко ще е уникална самата техника... лек хумор, че няма защо да ни я описва, тъй като скоро сами ще я видим... Още тогава си мислех, дали КРИМИНАЛИСТИКАТА е слабата нишка на ЮФ, дали именно там студентите имат нужда от такъв ресурс, може би в криминалистиката е заровен проблема с липсата на връзка между образование и практика? Мислех си, че времето ще покаже.

Времето показа - кабинет, оборудван с около 20 компютърни конфигурации, копирна машина и проектор. Компютърните конфигурации са повече от посредствени, но за сметка на това всеки има лична парола - все едно работим със строго секретна информация. Оборудвани с Windows XP, който вече не се поддържа от компанията Майкрософт и със софтуер. А какъв е софтуерът - демота, shareware и всякакви безплатни дистрибуции... Това разбира се не беше проблем, защото асистентът и възрастта му предполагат писането и четенето на SMS като върховно технологично постижение. Проекторът се изпозваше само ако някой от студентите може да го подкара. Цялата друга апаратура се оказа толкова напреднала технологично, че така и не успяхме да я видим с невъоръжено око. Веднъж ни показаха "следствен куфар" и то подобаващо - като ценен артефакт, който при неправилно дишане ще се разпадне. За сметка на това "ЛАБОРАТОРИЯТА" (за всеки, които работи в помощение с компютри и копирна машина, да знае - вие не сте в кабинет или офис, вие сте в ЛАБОРАТОРИЯ), има камери за видеонаблюдение, СОТ и специална система за влизане. Все едно влизаш в трезора на БНБ, а не в кабинет в сградата на СУ. Свръхтехниката (изброена изчерпателно - копир, проектор и 20-тина много жълти компютърни конфигурации) трябва да бъде пазена подобаващо от свръхкрадците.

На 16 Септември като влязат на проверка в ЛАБОРАТОРИЯТА, сигурно ще открият поздрав компилация от "От местопрестъплението".

Имам конкретни наблюдения върху много други процеси и явления, които мисля да споделя в следващите си постове.
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”