Прочетох всички теми вЪв форума свЪрзани с невзети изпити, условно записване, прекЪсване etc., но малко от тЯх се отнасЯт за пЪрви курс и още по- малко за ФКНФ. Имам намерение да се обЪрна кЪм администрациЯта на факултета за да намерЯ всички вЪзможни решениЯ, но се надЯвам тук да откриЯ нЯкой, който е минал през такава ситуациЯ.
Приключих пЪрви курс Френска филологиЯ с 4 невзети изпита (включително и Практически френски). Според правилата (сЪгласувани с катедра "Романистика") студентите имат право да се запишат в следващ курс с 2 невзети изпита + 1 практически. НЯкои колеги от по- горни курсове ми казаха, че с 4 изпита мога да мина, ако подам молба до Декана (а той одобрЯва молбите в зависимист от това дали има достатЪчен брой студенти). Имам намерение да подам такава молба (вЪпреки, че все още не знам какви са сроковете и как точно се случва процедурата), но ако не Я одобрЯт...
Прочетох и чух мнениЯ, че след пЪрви курс с невзети изпити губиш студентски права. Надявам се нЯкой да знае дали това наистина е така. НадЯвам се сЪщо нЯкой да може да обЯсни какво означава да презапишеш или да прекЪснеш etc. МолЯ нЯкой, който е попадал в подобна ситуациЯ да сподели опит.
БлагодарЯ за вниманието!