Ух,... тази тема е ужасно, ужасно неприятна :/
Захариев, спорът се зароди след като ти се изтъкна с гръмки статистики за познатите си, взимащи четирицифрени суми, очевидно пред хора, които не са помирисвали толкова пари. И това, освен че не е никак готино, не е и статистическа извадка
Моите познати (подобно на 99% от участниците във форума, готова съм да се обзаложа!) са в диапазона
19-25 години. Една миниатюрна част от тях взимат над...
дискутираната сума, обикновено заради някакви знания, умения, или по-специфична професия. А останалите... просто сме твърде млади, за да "преуспеем", да направим "кариера", и да живеем охолно. (Неслучайно голяма част от студентите работят парт-тайм, а предполагам ви е ясно, че така апартамент не се купува

)
Колкото до
заплатите, тъжната истина е, че един новопръкнал се студент в София не може
току-така да намери добре заплатена (по въпросните критерии, припомням: над 1000 лв.) работа.
Във всички случаи няма да стане в джобс.бг, където надпреварата е феноменална и глуповата (ако не сте отваряли скоро, ще ви кажа: няколкостотин човека за извънредно смотаната позиция "офис секретар"). Всъщност, на вас може и да не ви е тъжно, но на мен ми е.
Човек трудно може да се уреди без връзки, било то богатите маменце и татенце, правилните познати, или нещо друго. (Въобще пък да не споменавам колко истина има в клишето "бедни студенти" -- например, в нашата специалност беше невъзможно да работиш на 8+часа, защото никой няма да ти позволи да завършиш (: и какво остава тогава?! -- сетете се сами.)
И така. Мразя да се пеня за очевадни неща