Невзети изпити след пЪрви курс- А сега на кЪде?

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Fleur
В началото бе словото
Специалност: Френска филологиЯ
Курс: първи
Обратна връзка:

Невзети изпити след пЪрви курс- А сега на кЪде?

Мнение от Fleur »

Здравейте!

Прочетох всички теми вЪв форума свЪрзани с невзети изпити, условно записване, прекЪсване etc., но малко от тЯх се отнасЯт за пЪрви курс и още по- малко за ФКНФ. Имам намерение да се обЪрна кЪм администрациЯта на факултета за да намерЯ всички вЪзможни решениЯ, но се надЯвам тук да откриЯ нЯкой, който е минал през такава ситуациЯ.
Приключих пЪрви курс Френска филологиЯ с 4 невзети изпита (включително и Практически френски). Според правилата (сЪгласувани с катедра "Романистика") студентите имат право да се запишат в следващ курс с 2 невзети изпита + 1 практически. НЯкои колеги от по- горни курсове ми казаха, че с 4 изпита мога да мина, ако подам молба до Декана (а той одобрЯва молбите в зависимист от това дали има достатЪчен брой студенти). Имам намерение да подам такава молба (вЪпреки, че все още не знам какви са сроковете и как точно се случва процедурата), но ако не Я одобрЯт...
Прочетох и чух мнениЯ, че след пЪрви курс с невзети изпити губиш студентски права. Надявам се нЯкой да знае дали това наистина е така. НадЯвам се сЪщо нЯкой да може да обЯсни какво означава да презапишеш или да прекЪснеш etc. МолЯ нЯкой, който е попадал в подобна ситуациЯ да сподели опит.
БлагодарЯ за вниманието! :oops:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Невзети изпити след пЪрви курс- А сега на кЪде?

Мнение от FloWersOfEviL »

Ъ?!

Мнения по въпроса може да има много. Истината е една обче - обади се или отиди до отдел "Студенти" на факултета си и питай. Едва ли някой ще знае по-добре от тях.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Fleur
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Fleur »

От Отдел студенти на ФКНФ "любезно" ми обЯсниха, че трЯбва да подам молба за прекЪсване... TNX
Аватар
Никола Георгиев
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Никола Георгиев »

Fleur написа:От Отдел студенти на ФКНФ "любезно" ми обЯсниха, че трЯбва да подам молба за прекЪсване... TNX
Същата работа, но Испанска филология. В отдел студенти ми казаха, че мога да подам няк'ва молба за презаписване отново 1-ви курс.

Някой с повече и по-полезна информация?

Едит: Това за молбата и аз съм го чувал, НО нямам представа какъв трябва да бъде формàта на тази молба, какво трябва да съдържа и към кого да е адресирана.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Никола Георгиев написа:

Едит: Това за молбата и аз съм го чувал, НО нямам представа какъв трябва да бъде формàта на тази молба, какво трябва да съдържа и към кого да е адресирана.
Ами попитай в отдел студенти?!Отиваш на място и питаш как се подава молбата и къде.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

1. Факултетът ти би трябвало да си има правилник. Пробвай се да го изровиш отнякъде и да го прочетеш, вътре ще пише нужните неща за невзети изпити и прочее.
2. Задължително прочети правилника на университета, има го на сайта на СУ. Там също трябва да има нещо по въпроса.
3. Би трябвало да можеш да подадеш молба до декана, за да продължиш нагоре и с невзетите изпити. Това с губенето на студентските права е нещо, което трябва да се провери за факултета (защото за ЮФ важи, при два невзети изпита в първи курс изхвърчаш от уни, но това е само за ЮФ... другите факултети си имат други правила.)
4. Разликата между презаписването и прекъсването е, че при презаписването повтаряш годината със все всичко - семинарни занятия и заверки, и прочее. Когато прекъсваш, просто трябва да се явяваш на изпитите, които не си взел, като се явяваш с индивидуален протокол. И в двата случая си плащаш годишната такса.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Никола Георгиев
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Никола Георгиев »

MidwinterSun написа:1. Факултетът ти би трябвало да си има правилник. Пробвай се да го изровиш отнякъде и да го прочетеш, вътре ще пише нужните неща за невзети изпити и прочее.
2. Задължително прочети правилника на университета, има го на сайта на СУ. Там също трябва да има нещо по въпроса.
3. Би трябвало да можеш да подадеш молба до декана, за да продължиш нагоре и с невзетите изпити. Това с губенето на студентските права е нещо, което трябва да се провери за факултета (защото за ЮФ важи, при два невзети изпита в първи курс изхвърчаш от уни, но това е само за ЮФ... другите факултети си имат други правила.)
4. Разликата между презаписването и прекъсването е, че при презаписването повтаряш годината със все всичко - семинарни занятия и заверки, и прочее. Когато прекъсваш, просто трябва да се явяваш на изпитите, които не си взел, като се явяваш с индивидуален протокол. И в двата случая си плащаш годишната такса.
Мерси за полезната информация.
Boleyn написа:
Никола Георгиев написа:

Ами попитай в отдел студенти?!Отиваш на място и питаш как се подава молбата и къде.
- Ами не, няма друг вариант.
- А молба, ако напиша?
- И да пишете не вярвам с толкова много изпити да ви пуснат.

Още инфо за тази прословута молба до декана търся...
Fleur
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Fleur »

ТрЯбва да ви призная, че сЪм преровила целиЯ сайт на СУ.. И сЪм прочела правилника на Университета.. Правилника на ФКНФ го нЯма публично достЪпен, утре смЯтам да попитам в отдел "Студенти" кЪде мога да го намерЯ. Единственото официално инфо, което намерих за молбата до Декана е тук :http://uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/administrativno_obsluzhvane/uchebni_proceduri_i_srokove/prod_lzhavane_na_obuchenieto_s_neizd_rzhani_izpiti_ot_predhodnata_uchebna_godina

Сега ми е интересно ако не ми одобрЯт молбата, дали ше мога да прекЪсна, но.... ще видим утре :)

Никола Георгиев, пич, ако искаш пиши ми на лично или на мейла да ти кажа подробно кво знам по вЪпроса :)
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”