Тило Сарацин и страхът на немската нация от...нацията.
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: първи
Re: Тило Сарацин и страхът на немската нация от...нацията.
Е знаеш какво имам предвид, колкото и българи да има, не е същото като да си в България.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
В някаква много сериозно заблуда живееш. Повечето хора не са добре тук.atanas_tsankov написа:Ясно, че ако тука тънеш в мизерия е нормално да отидеш на запад, но повечето хора са си добре и тук, както казах, просто искат повече..
Е да...никъде не е такава помийна яма, като тук.atanas_tsankov написа:Е знаеш какво имам предвид, колкото и българи да има, не е същото като да си в България.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/04/2 ... cata.69750atanas_tsankov написа:По-добрия живот за децата ми според мен е да са на място, където е целият им род, отколкото в чужбина с повече пари.

- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: първи
Българинът много обича да се оплаква. А дори да сме на едно от последните места, мисля, че по-скоро те са твърде глезени, а не че ние сме зле. Мисля, че детето трябва да се научи само да се оправя с някои неща, не да има прислужници, да получава всичко наготово, и като порасне да бъде шокирано от това колко е жесток и труден животът.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
...така е...едно дете само трябва да се справи с Туберколозата, хепатита и другите там болести...без ваксини...шото тва си е чисто глезене.
Прислужница ??? Hell no !!! Щом навърши 3 месеца веднага трябва да се научи да си сменя само памперсите (офф...забравих...те са за глезени деца...директно слипове и боксери )...само, защото мама и тати няма да се лигавят да го гледат, а ще бацат на всеки по на две места, не защото не им стигат пари, а да не се разглезват много много...
А за образованието после...там вече НИЩО не ти е наготово...там всичко си го взимаш сам, не защото преподавателя е на 80 и последната книга, която е прочел е била на черковнослявянски, а защото не иска да те глези като те учи...сам трябва да откриеш нещата в живота...
...Затова като отидем в чужбина ставаме само за миене на чинии...щото искаме да си поддържаме формата от България, а не да се глезим там...пари, коли...здравеопазване...
ТАКА СЕ КАЛЯВА ДУХ !!!
...не човек, а желязо...
Прислужница ??? Hell no !!! Щом навърши 3 месеца веднага трябва да се научи да си сменя само памперсите (офф...забравих...те са за глезени деца...директно слипове и боксери )...само, защото мама и тати няма да се лигавят да го гледат, а ще бацат на всеки по на две места, не защото не им стигат пари, а да не се разглезват много много...
А за образованието после...там вече НИЩО не ти е наготово...там всичко си го взимаш сам, не защото преподавателя е на 80 и последната книга, която е прочел е била на черковнослявянски, а защото не иска да те глези като те учи...сам трябва да откриеш нещата в живота...
...Затова като отидем в чужбина ставаме само за миене на чинии...щото искаме да си поддържаме формата от България, а не да се глезим там...пари, коли...здравеопазване...
ТАКА СЕ КАЛЯВА ДУХ !!!
...не човек, а желязо...

- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Не виждам защо спорите за стандарта на живот в България и го сравнявате със Западна Европа - в световен мащаб ние сме в групата на най-развитите страни - компютър, интернет, хипер маркет с 10 вида хляб в него - нещо, което тук е даденост, в много страни в света е просто мечта.Ние се сравняваме все с най-богатите страни, което е смешно.
Ей, деба тоя хляб, само за него се говори !! 9ти бил празник, щото след това имало хляб за всички... Сега ти ни казваш "кво се оплаквате, има 10 вида хляб в магазина"happyswift написа:Не виждам защо спорите за стандарта на живот в България и го сравнявате със Западна Европа - в световен мащаб ние сме в групата на най-развитите страни - компютър, интернет, хипер маркет с 10 вида хляб в него - нещо, което тук е даденост, в много страни в света е просто мечта.Ние се сравняваме все с най-богатите страни, което е смешно.

- happyswift
- Флъдзила
Когато говорим за стандарт, говорим точно за пиене и ядене.БВП никъде не се измерва с броя на оперите, читалищата и концертните зали.И тук не говорим, че има хляб, а че има 10 вида хляб и има голяма разлика.А никъде няма голямо предлагане ако няма търсене.
Там, където има Била, хора с по 300 лева заплата няма.Аз се "подвизавам" във Варна и София, и в двата града, особено във Варна, с по-малко от 500 лева на месец ще умреш гладен.Заплатите там не като из по-малките населени места, но и цените не са същите.
Там, където има Била, хора с по 300 лева заплата няма.Аз се "подвизавам" във Варна и София, и в двата града, особено във Варна, с по-малко от 500 лева на месец ще умреш гладен.Заплатите там не като из по-малките населени места, но и цените не са същите.
Ами всъщност индексът на човешко развитие се определя според продължителност на живота, ниво на образованието И БВП.happyswift написа:Когато говорим за стандарт, говорим точно за пиене и ядене.БВП никъде не се измерва с броя на оперите, читалищата и концертните зали.И тук не говорим, че има хляб, а че има 10 вида хляб и има голяма разлика.А никъде няма голямо предлагане ако няма търсене.

- happyswift
- Флъдзила
Да, така е , но, специално за образованието, се подразбира.Тук основното и средно образование е безплатно и е гарантирано от държавата и вече всеки има достъп до висше училище, нещо за което в Америка могат само да си мечтаят.На фона на умиращите от обикновен грип/възпален зъб/апандисит и т.н. хора по-света, тук здравеопазването си е направо перфектно.
Но това, че нямаме стандарт на живот като Западна Европа и САЩ/Канада, се определя от съвсем други неща
Но това, че нямаме стандарт на живот като Западна Европа и САЩ/Канада, се определя от съвсем други неща
Не разбрах какво искаш да кажеш - в Америка могат да си мечтаят за нашето образование ли ?happyswift написа:Да, така е , но, специално за образованието, се подразбира.Тук основното и средно образование е безплатно и е гарантирано от държавата и вече всеки има достъп до висше училище, нещо за което в Америка могат само да си мечтаят.На фона на умиращите от обикновен грип/възпален зъб/апандисит и т.н. хора по-света, тук здравеопазването си е направо перфектно.

- happyswift
- Флъдзила
Не, че 80% от американците могат само да си мечтаят някога да учат във ВУЗ 
И не, това не е само в Сомалия, а в огромна част от света, Г-8 и ЕС не е целият свят
И не, това не е само в Сомалия, а в огромна част от света, Г-8 и ЕС не е целият свят
Хаха
, сериозно изкривяваш нещата, досущ червен политик. Американците само си мечтаели да учат във ВУЗ, сякаш техните вузове и нашите са на едно ниво. Дай малко по-сериозно. И пак ти казвам, тезата "кво се оплаквате, другаде е много по-зле от тук" е крайно чорбарска, няма как да се приеме насериозно. 

- happyswift
- Флъдзила
Не са, но нашите са много по-достъпни.И дори да си учил в България, пак си над някой, който никога не е бил във ВУЗ 
Дефинирай ми "над" 
пп Няма такова отклонение от темата, обаче
пп Няма такова отклонение от темата, обаче