Матури за по-възрастни?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

radosty
В началото бе словото

Re: Матури за по-възрастни?

Мнение от radosty »

:salute: :cheers: :cards: :Alex_01:
Последно промяна от radosty на 01 Юни 2010, 23:34, променено общо 1 път.
radosty
В началото бе словото

Мнение от radosty »

radosty написа:
Behrami написа:Искам да задам един въпрос. Може ли да държа матура при положение че съм по-голям(набор 88). Ако може бих се явил септември. Моля някой запознат да ми отговори.
Здравей! Няма възрастова граница за матурите, аз съм на 45 и се явих тази година на матура по география, защото по мое време в техникумите не се учеше география, а ми трябва за балообразуваща оценка - това е третата матура - по желание. Така, че действай, пари нема и време нема :))) И имам 5,12 - направо невероятно, но успях. Успех и на теб!!!
:cheers:
... и още нещо което пропуснах - в нета пишеше, че миналата година господин на 65 г. се явил на матура по биология, защото му трябвала като балообразуваща оценка :)))
няма лошо.... браво на човека!!!
:roll:
http://www.narodnodelo.bg/news.php?news ... 01.02.2010

След като взе матурата 65-годишният Евстати Попов ще се пробва на изпитите по биология и химия в предстоящия кандидатстудентски прием в Медицинския университет. За целта през май месец той положи държавен зрелостен изпит по биология, на който изкара четворка. Оценката му е нужна като балообразуваща в дипломата. Зрелостникът се пренасочва в професията, защото 30 години е работил като механик по двигатели с вътрешно горене в търговския флот на БМФ и е бил съкратен. След това е станал общ работник. Вероятно заради тежката работа с машините е развил затруднения със слуха. Към фармацията се насочил, защото майка му е била медицинско лице. В момента е сам, починали са родителите му и съпругата. Вниманието му е насочено към успешно завършване на образованието и осъзнава, че реализацията ще е трудна както за младите хора, така и за него. Завършил е през 1963 година в Казанлък. По онова време в техникумите не са се вписвали в дипломата оценки от някои предмети, обясни Донка Мандаджиева, директор на гимназия „Богоров“, където се проведе среща на Евстати с медиите.
20.06.2009

Read more: http://www.narodnodelo.bg/news.php?news ... z0pdhx9uJ2
Under Creative Commons License: Attribution
... :big_boss:
spacejam
В началото бе словото
Специалност: Med sestra
Курс: завършил

Мнение от spacejam »

Здравейте,
Аз съм завършил 2004г средното си образование. Сега завърших и висшето си. Искам да кандидатствам на ново медицина като се явя на матури по био и химия(ако трябва и на БЕЛ) понеже от дипломата за средно са ми тройки. За разлика от колегите които са успяли да се явят, аз ударих на камък. В училището където съм завършил средно, директорката каза че неможе да се явя на матури защото имам вече издадена диплома. След това отидох до министерството, дадоха ми някакъв вътрешен телефон, говорих с някой си който също ми каза че неможе.
Моля, ако някой може да ми помогне с някаква информация много ще съм му благодарен.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Можеш, просто трябва да говориш с инспектората по образование в твоя град.
Компютърни науки 1 курс
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

spacejam написа:Здравейте,
Аз съм завършил 2004г средното си образование. Сега завърших и висшето си. Искам да кандидатствам на ново медицина като се явя на матури по био и химия(ако трябва и на БЕЛ) понеже от дипломата за средно са ми тройки. За разлика от колегите които са успяли да се явят, аз ударих на камък. В училището където съм завършил средно, директорката каза че неможе да се явя на матури защото имам вече издадена диплома. След това отидох до министерството, дадоха ми някакъв вътрешен телефон, говорих с някой си който също ми каза че неможе.
Моля, ако някой може да ми помогне с някаква информация много ще съм му благодарен.
Имаш тройки по химия и биология, а искаш да следваш Медицина? :shock:
Facebook
Изображение
spacejam
В началото бе словото

Мнение от spacejam »

Morfei,
Мерси, ще попитам днес.

Svetlio.varna,
Когао бях в средното, не съм имал желание да следвам, камо ли медицина. Тинейджър без контрол..., много са, какво да правиш.
Но все пак да кажа че съм завършил Факултета по Обществено Здраве, спец. Мед сестра с отличен.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

spacejam написа:Но все пак да кажа че съм завършил Факултета по Обществено Здраве, спец. Мед сестра с отличен.
Аз я писах 2ро желание, ама ме приеха на 1во :roll: Дано не съжалявам :?
Компютърни науки I курс
Bettina
В началото бе словото
Специалност: Informacionni sistemi

Мнение от Bettina »

Здравейте искам да попитам колко време важат матурите?Някои ми казаха че само две години.Вярно ли е?
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Не. Важат forever! :)
Компютърни науки 1 курс
spacejam
В началото бе словото

Мнение от spacejam »

Значи днес бях в инспектората и ми казаха че неможе, понеже успешно съм завършил и имам издадена диплома. Казаха ми че щяло да ме отхвърли в системата им.
Просто незнам как други са успяли, а при мене все неможе. Ако някой има някакви идеи да казва..

bggashnik,
Мисля че няма да съжаляваш.. :wink:
AsyaM
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от AsyaM »

spacejam написа:Значи днес бях в инспектората и ми казаха че неможе, понеже успешно съм завършил и имам издадена диплома. Казаха ми че щяло да ме отхвърли в системата им.
:shock:

Надявам се това да е някой некадърен служител, който не знае как точно седят нещата.

Като звънях да питам за курс по география ми казаха, че няма, защото тази година за последно се влиза с изпит. От догодина - само с матура.
И сега се чудя ако не ме приемат с моята оценка дали ще е по-лесно да се прехвърлям догодина или да кандидатствам отново, ама ако не мога да карам матура... :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”