Кандидати за Българска Филология 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Re: Кандидати за Българска Филология 2010
Замряхте! Искам да попитам за този СИД по творческо писане.. Къде и кога мога да подам молба за да се запиша.. Как и кога се водят занятията?
Да се пообразовам малко , че е крайно време не само да гледам визитката на редактора на Ciela ..
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
-
axinora
- Пишете, о, братя
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
Относно СИДовете:
В началота на всяка година по стените на етажа във факултета се разлепят индивидуални обяви за СИДовете, които се предлагат. Повечето са с описание на това какво ще се прави по време на занятията, какво се очаква да направите, за да получите оценка и т.н. Записването става с посещаване на организационна сбирка, където дошлите се споразумяват с преподавателя за час на провеждане. Гадното е, че не винаги ще ви е удобно и може да не можете да посещавате неща, които са ви интересни.
В началота на всяка година по стените на етажа във факултета се разлепят индивидуални обяви за СИДовете, които се предлагат. Повечето са с описание на това какво ще се прави по време на занятията, какво се очаква да направите, за да получите оценка и т.н. Записването става с посещаване на организационна сбирка, където дошлите се споразумяват с преподавателя за час на провеждане. Гадното е, че не винаги ще ви е удобно и може да не можете да посещавате неща, които са ви интересни.
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология
- The_iMMortal_f
- Паисий
ех, axinora, винаги си полезна.. Как да ти се отблагодаря човек 
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
-
Катрин_
- В началото бе словото
- Специалност: българска филология
- Курс: първи
Здравейте!
И аз се присъединявам. Приета съм БФ - задочно, за което доста съжалявам ( за това, че е задочно, а не за това, че е БФ )
Това е специалността, която исках и съм много доволна! Честито на всички новоприети! И успех! 
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И на теб успех!
Но пък мисля, че има начини да се преместиш от задочно в редовно обучение! На 1-ви можеш да питаш как стоят нещата!
Добре дошла!
-
sugarcandy
- В началото бе словото
Колеги, привет! 
Иде, по кое време и като часове ще се провеждат лекциите ?
Иде, по кое време и като часове ще се провеждат лекциите ?
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Здравей!
Еми, още е рано да се каже, тъй като откриването не е започнало и свършило..., а иначе според мен ще започнат от 4-ти Октомври. Ще научим, когато му дойде времето! 
-
sugarcandy
- В началото бе словото
мерси 
интересува ме по-скоро графика на лекциитерот колко до колко г-д ще са занятията?
интересува ме по-скоро графика на лекциитерот колко до колко г-д ще са занятията?
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Това, което имаш предвид под "график на лекциите" се нарича разписание. Трябва да бъде публикувано в интернет след няколко няколко седмици и ще ти бъде раздадено на 1ви октомври.
Компютърни науки 1 курс
- The_iMMortal_f
- Паисий
Съжалявам ако питането ми ви напуши на смях и прозвучи като питане на уплашен първолак, ама то дали първи клас, 8-ми клас в гимазнията или 1 курс, май е все тая..
Та: Днес обиколих сума ти книжарници да си търся корково табло, не знам защо толкова съм приритала, но все пак си намерих и се загледах към тетрадките..Следователно, тези от по-горен курс да кажат дали една тетрадка голям формат от 200 листа ще ми стигне за всички занятия или всеки преподавател държи на отделна и да каже от своя скромен опит, за да не се набутам 15-16 лева за нещо, което няма да ми трябва особено за лекции , и само ще ми тежи, разнасяйки го по автобуси, тролей и все и всю. Също и докога трябва да излезе разпределението на лекциите , или ще го чакам напрво на 1 октомври? (най-вероятно да ,а ам да си питам) Да, ентусиазирана съм.
И докато не съм забравила- някаква конкретна литература която да чета през оставащото време , че май и без това ще ми трябва да си намирам работа, а ме сърбят ръцете за четене?.(Тъпата библиотека е в почивка... )
Та: Днес обиколих сума ти книжарници да си търся корково табло, не знам защо толкова съм приритала, но все пак си намерих и се загледах към тетрадките..Следователно, тези от по-горен курс да кажат дали една тетрадка голям формат от 200 листа ще ми стигне за всички занятия или всеки преподавател държи на отделна и да каже от своя скромен опит, за да не се набутам 15-16 лева за нещо, което няма да ми трябва особено за лекции , и само ще ми тежи, разнасяйки го по автобуси, тролей и все и всю. Също и докога трябва да излезе разпределението на лекциите , или ще го чакам напрво на 1 октомври? (най-вероятно да ,а ам да си питам) Да, ентусиазирана съм.
-
axinora
- Пишете, о, братя
Най-хубава работа вършат листите за писане, а не татрадките. Тетрадката тежи и по време на сесия не е ясно кое къде ще си записала, а ще трябва да се съобразяваш с това да имаш всички лекции или упражнения, защото ако изпуснеш нещо след това ще се чудиш кое след кое преподадено и така. Затова мисля, че листи и отделни папки за всеки предмет, където да си ги подреждаш е най-добре. Пък и опаковка от 200 бели листа за писане струват 2 - 3 лева.
За четене - най-полезно ще е припомнянето на граматиката. Вземете си някакви тестове и си ги решавайте. И си четете граматиката на Пашов. Това е. И си четете някаква художествена литература за собствено удоволствие, защото в следващите 4 години може и да нямате време за подобно нещо.
За четене - най-полезно ще е припомнянето на граматиката. Вземете си някакви тестове и си ги решавайте. И си четете граматиката на Пашов. Това е. И си четете някаква художествена литература за собствено удоволствие, защото в следващите 4 години може и да нямате време за подобно нещо.
Четвърти курс, Българска филология:)
-
Arwen
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте и от мен
Извинявам се,че се присъединявам толкова късно към групата на филолозите.Много съм щастлива,че има толкова хора,които искат да учат БФ,бях останала с впечатление,че желаещите не сме много
На мен ми беше второ желание,първото ми беше Журналистика.Но ако трябва да съм честна в последните няколко дни преди записването за класирание не знаех какво точно искам.И в никакъв случай не съжалявам,че ме приеха БФ.
Желая на всички ви приятни последни дни от ваканцията
Желая на всички ви приятни последни дни от ваканцията
-
Arwen
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Голямо е определено. Чак зайчето от аватара на колегата не издържа вече