Край на свободата по света и у нас?

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

icaci,
Нямах предвид тези картички които ви дават.

Human implantation
The Food and Drug Administration in the US has approved the use of RFID chips in humans. Some business establishments have also started to chip customers, such as the Baja Beach nightclub in Barcelona. This has provoked concerns into privacy of individuals as they can potentially be tracked wherever they go by an identifier unique to them. There are some concerns this could lead to abuse by an authoritarian government or lead to removal of other freedoms.

On July 22, 2006, Reuters reported that two hackers, Newitz and Westhues, at a conference in New York City showed that they could clone the RFID signal from a human implanted RFID chip, showing that the chip is not hack-proof as was previously believed.
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

L'Inspecteur, дадох RFID картите за общежитията само като пример за физическите ограничения на технологията. Лошото е, че с непрекъснато западащата техническа грамотност сред обществото, конспиративните теории ще се приемат все по-лесно и все по-широко. :evil:
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

icaci написа:L'Inspecteur, дадох RFID картите за общежитията само като пример за физическите ограничения на технологията. Лошото е, че с непрекъснато западащата техническа грамотност сред обществото, конспиративните теории ще се приемат все по-лесно и все по-широко. :evil:
преди всичко е необходимо "гражданско образование/грамотност" и след това по-специализирано...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re:

Мнение от pora_e_priqtel »

icaci написа:L'Inspecteur, дадох RFID картите за общежитията само като пример за физическите ограничения на технологията. Лошото е, че с непрекъснато западащата техническа грамотност сред обществото, конспиративните теории ще се приемат все по-лесно и все по-широко. :evil:
Не е необходимо сигналът да се улавя от километри. Достатъчно е, че ще може да се проследи в кой магазин си пазарувал, в колко часа, какво си купил, за колко пари, през кой вход си влязъл 20 минути по-късно - все пак информацията от маркиранията на чипа може да се запазва. Ако някой реши да следи действията ми, ще бъде невероятно улеснен от този чип. Ще знае, че съм закъснял за работа, защото предната вечер съм се запил в стриптийз клуб, което пък моментално ще се впише в досието ми. Ще знае, че примерно съм посетил сбирка на неудобни и вероятно оперативно интересни лица (примерно политически дисиденти) в еди кой си блок, ще знае, че често си купувам бира, ще знае колко често купувам презервативи, каква техника си купувам, кои вестници, да не говорим, че сигурно и посещенията в интернет вече ще се следят, ще ми знаят обществените и политическите убеждения, сексуалните фантазии, които така щедро споделям в скрития раздел... абе с три думи "ае нема нужда"!

Ще ми имплантират чип за следене - аз да не съм добитък бе, ееей? Айде пробвайте се!
Calaf
Пишете, о, братя

Re: Край на свободата по света и у нас?

Мнение от Calaf »

Ти правиш такива неща? :shock: Невероятно!
Nessun dorma, nessun dorma!
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

не мисля,че може да стане задължително. това е все едно да си сложиш GPS на кученцето,та като се изгуби да го намериш :shock: тъпо е. да не сме роботи. пък и кой го решава това? нима има толкова всесилни? как ли пък не.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Calaf написа:Ти правиш такива неща? :shock: Невероятно!
Кое по-точно? Говоря примерно... за някои неща :)
Stefannn
В началото бе словото

Мнение от Stefannn »

Eto edin link na kraq na filma se govori to4no za RFID no vi prepory4vam da izgledate celiq
http://zamunda.net/details.php?id=99337

Ред. Крематори В този форум е задължително да се пише на кирилица!
ttttttt
В началото бе словото

Мнение от ttttttt »

това, което пропускате е следното!
Откровение 13:16-18

16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;

17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Днес вече има милиони хора с чип – в западна европа, сащ, мексико. Това е нова технлогия за КОНТРОЛ НАД ХОРАТА.

Вградени са чипове в кредитни и дебитни карти, в лични документи. Казват, че личните документи както и банковите карти в тоя си вид – на хартия и пластмаса са несигурни, могат да се повредят, да се фалшифицират, да се изгубят или унищожат. Поради тая причина искат да сложат чип в тялото на човека – на дясната ръка или челото. Търсят си предтекст за да сложат тия чипове на хората – в тях ще се съдържат данни за банкови сметки и всички разплащания ще стават по банков път, в тях ще се съдържат данни за здравното състояние на хората и когато човек отиде в болница щели да знаят какво е състоянието му. Това са само предтексти – ТОВА което, не казват на хората, е че тия чипове ще въздействат на човека и той ще е манипулиран и зомбиран. Това което не казват на хората, е че още преди 2000 години Бог предсказа и обяви:

Откровение 14:9-12

9 И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,

10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.

11 И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.

12 Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса.

Не си мислете „Бог ще ми прости, Бог е любов, Бог ще ми даде втори шанс” – НЕ, Бог е казал ясно и няма да промени Словото Си!!!!

Ако някой приеме белега на звяра – ТОЙ Е ОСЪДЕН ЗА ЦЯЛА ВЕЧНОСТ МЪКИ И СТРАДАНИЯ!!!

Хората си мислят, че Бог е любов – това е само едната страна от характера на Бог. Бог е и пояждащ огън, Той не търпи грях, в Негово присъствие греха изгаря. Много хора казват само „Бог е любов”, но това е само една страна от характера на Бог – малко се говори за Божия гняв. И това се прави умишлено – за да си казват хората „аз ще си греша, пък Господ ме обича и ще ми прости всичко” – да ама не.

Псалми 7:11
Бог е праведен съдия, Да! Бог Който се гневи всеки ден на нечестивия.

Йов 21:17
Колко често изгасва светилникът на нечестивите, И дохожда бедствието им върху тях! Бог им разпределя болезни в гнева Си.

Софония 2:1-3
1 Изпитайте себе си, да! изпитайте, Народе безсрамни,
2 Преди да влезе указът в сила, - (Денят минава като плява,) - Преди да ви сполети лютия гняв Господен, Преди да ви постигне денят на гнева Господен.
3 Търсете Господа, всички кротки на земята, Които извършвате съдбите Му; Търсете правда, търсете кротост, Негли бъдете покрити в деня на гнева Господен.

Римляни 2:5
а с упорството си и непокаяното си сърце трупаш на себе си гняв за деня на гнева, когато ще се открие праведната съдба от Бога,

Евреи 12:29
защото нашият Бог е огън, който пояжда.

Исая 55:6-8
6 Търсете Господа, докле може да се намери. Призовавайте Го докато е близо;
7 Нека остави нечестивият пътя си, И неправедният помислите си, Нека се обърне към Господа, и Той ще се смили за него, И към нашия Бог, защото Той ще прощава щедро.
8 Защото Моите помисли не са като вашите помисли. Нито вашите пътища като Моите пътища, казва Господ.

Бог е справедлив и за престъпленията изисква наказание – предупредил ни е и ще съди всеки от нас.

това, е което не ви казват - всеки един който приема чипа ще бъде осъден от Господ за цяла вечност! Антихриста ще се появи много скоро - но ще има само 3,5 години власт.

http://istina-za-spasenie.narod2.ru/
People-can-FlY
Пишете, о, братя

Мнение от People-can-FlY »

Някой на предната страница много добре каза, че обсега е няколко метра максимум. Всъщност, за да се свързва този чип директно със сателит (за да се използва GPS-a) му трябва батерия, по-голяма от оризово зърно и куп други неща, които няма как да се съберат в него (поне не със сегашните технологии). Може би бих си сложил - ако стане злополука или нещо от сорта, нямам документи и тн. Лошото е, че предпочитам да давам идентификацията си само на хора, на които искам, а не някой, който се е докопал до скенер.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”