Какво е мнението ви за подрастващите поколения...?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

mushroomhead
Легендарен флуудър

Какво е мнението ви за подрастващите поколения...?

Мнение от mushroomhead »

Хмм наред с шеговитите теми реших да пусна и една малко "по-така"
Та какво ще кажете за малдото поколение-това дето е сега на възраст от 6-7години до 14-15.На мен ми се струва ,че тотоално деградират.Няма да комнетирам на какво се дължи това(сега не ми се пише ,по нататък :) ...),комнтирайте вие.Аз не спирам да се изумявам като видя как 7-8 годишни лапета се псуват на майка използват думи които могат да засрамят и каруцар ,пуша пият,момичетата на по 12 години се обличат като "магистрални труженички" :shock: :x .На къде вървим :!: :?:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Пуашим се! :?
Не че всички деца са такива, разбира се. Все още има съвестни родители,
които съумяват да възпитат децата си и да ги направят хора.
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Мдаа според мен не са виновни нито филмите,нито Интернет,нито компютърните игри,нито агресивната и "цинична" музика,нито каквито и да било подобни фактори от днешната "култура".Всики тези неща са нормални за времето в което живеем...Най -голяма роля за възпитанието на децата имат родителите и...обществото като цяло(защо обществото ще коментирам може би по-нататък :P :D ...).ако родителите общуват повече с децата си,ако се опитват да им бъдат повече приятели и по-малко "надзиратели и шефове" то ще постигнат значително по-добри резултати...Не бива да ограничваш детето твърде много,но не бива и да го разпускаш без да се интересуваш в какви среди се движи,защото дори и най-добре възпитаното дете попадайки в неподходяща компания може да кривне много сериозно.Абе "златната среда" е много трудна за постигане :roll:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ами общо-взето вие двамата сте изразили всичко,което аз имам да кажа по темата.Толкова много искам да имам дете, а ужасно ме е страх да не взема да възпитам някое чудовище.Нужна е много любов,много внимание към едно дете,нужно е уважение към неговата личност.И все пак не би трябвало да се оставя да прави винаги каквото му скимне.Както казва преподавателката по педагогика "много е трудно,колеги,много е трудно"...
goadelic
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от goadelic »

Абе, кво да им мисля. Знам само, че не отиват на добре.
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.
Аватар
juventus_dzd
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от juventus_dzd »

е как да не отиват на добре...какво повече искате обличат се хубаво пият пушат...сякаш ние не сме били като тях :) :) някога :cry:
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

Вярно- истината става все по-потресаваща...Според мен родителите до голяма степен са с вързани ръце(според мен наистина са наи-важни първите 7 години!-тук родителското тяло трябва да действа най-активно), защото след като детето попадне "сред обществото"(напр. училище), където има вече деца с всякакво и без възпитание е трудно да се опазиш от простотията...И музиката (особено БГ-рап вълната по едно време) ,и филмите,и всичко като цяло стана много 'по-откоровено' и затова увреждащо детското съзнание ..
А родителите какво могат да направят в такъв случай? Да спрат радиото,по което звучи целодневно (примерно) такава музика или да изключат тв-то,където дават поредния неподходящ филм...
Абе общо взето- така си е тръгнало-да му мислят родителите! ...и бъдещите!
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
juventus_dzd
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от juventus_dzd »

най-важно е както казахте средата в която детето израства и с какви приятели дружи...другото е второстепено според мен
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Една от най-големите спънки за нас, като нация, е егоизмът ни. Все по-малко учители се интересуват на какво учат децата (не само това, което е в учебниците, но и това, което им предават чрез собственото си поведение и говор). При все повече родители има мисли от сорта на "Ей сега ще му обърна внимание, само да свърша това, това, това и онова." подсъзнателно бидейки спокойни, че то може да почака и винаги ще е там, но другите неща не търпят отлагане. Не, че не обичат детето си, напротив, но имайки го за най-важно, гледат да свършат по-маловажните и по-лесните за свършване неща преди това. Може да звучи странно, но подобно мислене е факт сред много хора.

Аз смятам да възпитам детето си по начин, възможно най-близък до този на моите родители. Може и да не успея, но, бога ми, ще се опитам. Ще се опитам да му предсатвя гледанта точка на възрастен и може би да създам ценности на възрастен. Вероятно част от моите. Да, така му отнемам детството. Но е по-добре отколкото то само да си отнеме останалата част от живота.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Браво! Нищо друго не мога да кажа. Ако всеки мисли като теб, то новото поколение ще ни скрие топката :thumbright:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Според наблюденията на една позната учителка в начално училище, децата са лумпени. И според нея една от основните причини за това е, че родителите им (по наблюдения от родителски срещи) са същите, ако не и по-големи лумпени. Иначе за лумпенизацията на т.нар. "деца на демокрацията" може да се пише много, но нека да не политизираме форума.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

xpucmo написа:Според наблюденията на една позната учителка в начално училище, децата са лумпени. И според нея една от основните причини за това е, че родителите им (по наблюдения от родителски срещи) са същите, ако не и по-големи лумпени. Иначе за лумпенизацията на т.нар. "деца на демокрацията" може да се пише много, но нека да не политизираме форума.
Еми лумпени ,лумпени...Демокрацията едва ли е виновна. :wink: По скоро анархията в държавата
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

трагедията е пълна - моят млад племенник примерно няма 6 години, а вече е такова сладко егоистично алчно лигаво чудовище, като стане на 20 дано не съм наоколо...
А малко по-големите - 1ви, 2ри клас, вече носят якенца "Харисон-Гибсон", размятат жисиеми и си говорят за "мацки" или "Контрите и терорите"... малииии :cry:
Изображение
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Е те ще почнат и тези от 5ти клас и пищови да размятат ,ама какво дасе прави-(д)еволюция :twisted:
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Голяма вина имат и учителите.На сестра ми една от учителките беше
дошла на един рожден ден, защото имаше китара.И какво стана дума, питах я как да различа сричка от морфема.Нямаше такова обяснение,
честно!Не само не разбрах, ами се обърках повече.Толкова думи каза,
а нищо смислено.
Родителите също.Никакво внимание за децата.Те хайманосват
по цял ден из улиците, пушат цигарки, напиват се като свине
още от първи клас и милите момиченца още от 5 клас се плющят
с "батките от по - горния клас".После се хвалят, все едно никой
не е правил секс и няма да прави....Но не това е въпроса.
Въпроса е, че тази демокрация излумпенизира всички
и ще продължава да лумпенизира, докато някой не каже "стига".
До преди петнайсетина години България е на второ място,
след Германия по качество на обучението.
Айде за сега толкова, че почвам да се ядосВАМ!!!
Ей толкова ми остана да организирам една сиганска вендета! :x :x
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”