Компютърни науки 2010-2014

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Публикувай отговор
rounders
От дъжд на вятър

Re: Компютърни науки 2010-2014

Мнение от rounders »

Мерси за отговора ;)
Аватар
kakoyto
Драскач
Специалност: информатика
Курс: първи

Мнение от kakoyto »

Малко и аз да се прехвърля във вашата тема. :JC_boogie:
naitsirk написа:Чува се, че от тази година спортът във ФМИ няам да е задължителен. Някой, някаква информация?
До колкото знам аз да - не е задължителен спорта. :wink:s
Сърцето има доводи, които разумът не познава! - Блез Паскал
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Мнение от gottalovefmi »

naitsirk написа:Чува се, че от тази година спортът във ФМИ няам да е задължителен. Някой, някаква информация?
Кой ти го каза това :roll:
Аватар
Zvunko
В началото бе словото

Мнение от Zvunko »

Какво значение има всъщност? Задължителен или не, си заслужава човек да запише. Не е нужно да обяснявам защо :wink:
Аватар
kakoyto
Драскач

Мнение от kakoyto »

Zvunko написа:Какво значение има всъщност? Задължителен или не, си заслужава човек да запише. Не е нужно да обяснявам защо :wink:
Защо пък не обясниш? Аз например не мисля да записвам спорт, щот не знам дали ще имам време да ходя и на спорт особено първия семестър!
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

ми най-малкото е хубаво да се поддържаш във форма, хъх. И не плащаш луди пари от сорта на 7 - 8 лв. на тренировка...
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
Аватар
SelenaMoonshine
В началото бе словото
Специалност: Компютърни науки

Мнение от SelenaMoonshine »

Принципно при липса на движение може да се увредиш доста....
А това, което липсва в програмирането е.. движение на програмиста. По-добре е да отделиш малко време за спорт от колкото да станеш прегърбен, скърцаш човечец, който не може да понася мн натоварване заради атфориралите си мускули.

... да не говорим че физическото натоварване помага за почивката на мозъка.
И кръвта се раздвижва малко.

... не знам точно какво казах, но е полезно да се спортува.
Пледирам невменяемост!

"Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live."
--Martin Golding
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от atanas_tsankov »

kakoyto написа: Защо пък не обясниш? Аз например не мисля да записвам спорт, щот не знам дали ще имам време да ходя и на спорт особено първия семестър!
Не е възможно да нямаш време за спорт, става дума за 3-4 часа на седмица.. Никой човек не е чак толкова претоварен, че да няма време да поспортува... За мен спорта си е разпускане, ти ако го приемаш като досадно занимание, няма да ходиш не заради липсата на време :bounce:
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
kakoyto
Драскач

Мнение от kakoyto »

atanas_tsankov написа:
kakoyto написа: Защо пък не обясниш? Аз например не мисля да записвам спорт, щот не знам дали ще имам време да ходя и на спорт особено първия семестър!
Не е възможно да нямаш време за спорт, става дума за 3-4 часа на седмица.. Никой човек не е чак толкова претоварен, че да няма време да поспортува... За мен спорта си е разпускане, ти ако го приемаш като досадно занимание, няма да ходиш не заради липсата на време :bounce:
хаха! Бе има още време. Не съм решил още напълно. Ще го мисля още малко :-Ps
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

SelenaMoonshine написа:Принципно при липса на движение може да се увредиш доста....
А това, което липсва в програмирането е.. движение на програмиста. По-добре е да отделиш малко време за спорт от колкото да станеш прегърбен, скърцаш човечец, който не може да понася мн натоварване заради атфориралите си мускули.

... да не говорим че физическото натоварване помага за почивката на мозъка.
И кръвта се раздвижва малко.

... не знам точно какво казах, но е полезно да се спортува.
:mrgreen: :lol: явно си четеш писанията преди да ги пуснеш
Изображение
Аватар
SelenaMoonshine
В началото бе словото

Мнение от SelenaMoonshine »

Чета си ги. И ги препрочитам.

Това не ги прави по-разбираеми xD
Пледирам невменяемост!

"Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live."
--Martin Golding
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Темичката нещо позамря, дайте да я съживим :P
Я да питам, някой мисли ли да почете нещо за през лятото до началото на семестъра? Аз не мисля, мързела е по-голям от мене, ама да видя има ли и други от моята порода :lol: :lol:
Компютърни науки I курс
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Хелоу деъ :) Ами аз имам някакви намерения, да прочета някоя друга книга за програмиране, чудя се коя ще е точната литература.. Не съм съвсем начинаещ, от 9ти клас съм запознат с програмирането, но последните няколко месеца общо взето изобщо не съм се занимавал с програмиране, и се чудя дали няма да е добре да се върна към началото.. Каква литература препоръчвате?
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

Мнение от svetlio.pernik »

литературата е доста и зависи какво искаш да учиш дали как да направиш хубави сайтове (php html javascript и т.н.) или програми (delphi c++ и т.н.) има и някои езици които са полезни ако разбиваш сайтове и форуми (няма да давам примери) както казах зависи какво искаш да научиш... ако искаш да се подготвиш за софийски значи c++ :roll: но аз лично съм мързел :mrgreen:
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Ами аз говорех специално за математиките, програмирането си го практикувам. Но все пак е добре, че сте се включили след мнението ми :mrgreen: По темата, ето едно мнение, което бях чел преди и ми беше полезно:
edin_student написа:За първи семестър ще учите:

* Увод в програмирането /УП/ - константи, променливи, изрази, вход, изход, управляващи структури (if, switch, for, while, do), масиви, структури, указатели, основни алгоритми (търсене, сортиране и др.)...;
* Дискретни структури /ДС/ - множества, релации, функции, дървета, графи, комбинаторика и др.
* Анализ-І /Ан-І/ - граници на функции, производни, изследване на функции, обратни тригонометрични функции, малко интеграли и др.
* Линейна алгебра /ЛА/ - вектори, матрици, детерминанти, числови полета, линейни пространства, линейни изображения, линейни оператори и др.

Ако бях ученолюбив, скучаех и исках да уча предварително, щях да си взема учебника на доц. К. Манев по Дискретна математика и нещо по Анализ-І и да си чета...

Ако бях не толкова ученолюбив, много скучаех и малко ми се учеше предварително, бих хванал гимназиалната математика/информатика и бих научил теоретично и практически: За УП - всичко от гимназията, свързано с програмиране; За Ан-І - граници на функции, производни, изследване на функции, цялата тригонометрия; За ДС - комбинаторика; За ЛА - Господ да ви е на помощ ;)
Компютърни науки I курс
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”