Допълнителен прием I етап
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- sunset
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Re: [АКТУАЛНО] Допълнителен прием I етап
Добре ами ако например на кандидатстудентските изпити по БЕЛ ( и на предварителния и на редовния) имам 2-ка, а в подадените от мен желания имам специалности, в които се влиза само и единствено с изпит като Българска филология сега нямам шанс да бъда приета или нещо тотално съм се объркала?

-
Хриска
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не мога да повярвам че с оценка 5,21 не мога да вляза ;( супер разочарована съм от себе си , догодина трябва да се прехвърлям ;(
ИМА СВОБОДНИ МЕСТА А ИМА И НЕ ПРИЕТИ КАК ТАКА ТОЯ СУ КАКВИ СА ТЕЗИ ПРАВИЛА
Някой приет ли е след първия етап медицина, и ако да - с какъв бал?
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
@sunset е, че ти не си ли записала вече? Ако си записана, какъв е проблема не мога да разбера? @Хриска еми, ще учиш и ще успееш. Нямаш друга алтернатива. @zizibg ще изчакаш и ще видиш, които са приети 
-
smile_faaace
- В началото бе словото
Абе глупости говорите бе хора . Кой влиза с двойки? Съвсем вече полудяхте. И да вероятно е проблем 10 000 човека да решат, че не искат това дето са се записали , още повече , че ОФИЦИАЛНИТЕ класирания са две , а допълнителните са за НЕПРИЕТИТЕ .atanas_tsankov написа:"Онези, които не са доволни от записаната специалност при желание от своя страна, с труд и търпение, ще имат възможност да се прехвърлят след първата година или да се запишат в т.нар Нова или Втора специалност. "
Аз не можах да разбера какъв беше проблема хората, приети и записали 2ро и по-долно желание, да участват за тия места... То СУ не губи бройки дефакто, защото тези хора, които сега с 2ки влизат по-желаните специалности, иначе пак щяха да са стденти... на място на местата, освободени от хората, приети и записали на 2ро класиране!
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
Обаче се получава така, че на някой не му стигат 10стотни за да влезе каквото иска на 2 класиране, но записва каквото са го приели, защото от СУ пишеше, че 2ро класиране е окончателно. Обаче след 2ро някой се отказва от тази най-желана специалност и на негово място влиза човек, който не са го приели НИКЪДЕ, дори на последното му желание.... wtf
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
ИМА СВОБОДНИ МЕСТА А ИМА И НЕ ПРИЕТИ КАК ТАКА ТОЯ СУ КАКВИ СА ТЕЗИ ПРАВИЛАatanas_tsankov написа:Обаче се получава така, че на някой не му стигат 10стотни за да влезе каквото иска на 2 класиране, но записва каквото са го приели, защото от СУ пишеше, че 2ро класиране е окончателно. Обаче след 2ро някой се отказва от тази най-желана специалност и на негово място влиза човек, който не са го приели НИКЪДЕ, дори на последното му желание.... wtf
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Може би просто балът не ти е достигнал за влизане в специалността, където има свободно място и затова да не си успяла, но пък никога не ти е късно да пробваш догодина. Всичко ще си дойде на мястото 
- Eleanor
- Летящите Пръсти
блааа, не стига, че и допълнителни класирания направиха, да може да се влиза с 3ка и пак има недоволни, ето това е българинът...

От СУ имат дългове и сега ни скубят за пари искам си парите обратно защо след като имам добра оценка не ме приеха на нито едно класиране досега а по философия имаше свободни места
как ни разиграват като маимуни 
- sunset
- В началото бе словото
IcebreakerR написа:@sunset е, че ти не си ли записала вече? Ако си записана, какъв е проблема не мога да разбера? @Хриска еми, ще учиш и ще успееш. Нямаш друга алтернатива. @zizibg ще изчакаш и ще видиш, които са приети
Да аз се записах естествено, но питам за една приятелка, че тя няма регистрация тук!! Аз за съжаление не можах да и отговоря!!
- kakoyto
- Драскач
- Специалност: информатика
И аз те подкрепям. Навсякъде пишеше, че ще има 2 класирания тази година. Никъде не беше споменато, че може да има допълнителен прием. Но пък от друга страна може би СУ са си прави от тяхна страна, защото в началто не са знаели, че ще се стигне до допълнителен прием. Все пак искат да си запълнят местата!atanas_tsankov написа:Обаче се получава така, че на някой не му стигат 10стотни за да влезе каквото иска на 2 класиране, но записва каквото са го приели, защото от СУ пишеше, че 2ро класиране е окончателно. Обаче след 2ро някой се отказва от тази най-желана специалност и на негово място влиза човек, който не са го приели НИКЪДЕ, дори на последното му желание.... wtf
Сърцето има доводи, които разумът не познава! - Блез Паскал
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
Eleanor написа:блааа, не стига, че и допълнителни класирания направиха, да може да се влиза с 3ка и пак има недоволни, ето това е българинът...![]()
Кой влиза с 3ки? Аз като гледам хора с 5ци не влизат, а какво остава за тези с 3ките.. немислимо е просто
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
- kakoyto
- Драскач
- Специалност: информатика
Еми точно така е. И с ниски оценки ще може да се влиза в някои специалности. Например във ФМИ са толкова ниски баловете, че при хубави оценки от дипломата и с 3ка от изпита ще може да влезеш в хубава специалност.
Сърцето има доводи, които разумът не познава! - Блез Паскал