1 курс Право (2010-2011)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: 1 курс Право (2010-2011)

Мнение от MidwinterSun »

Ок, вижте ся - цялата тая история с избираеми, факултативни, ходене на изпит по реторика, кръжоци по не-знам-си-кво-си звучат много яко, наперено и академично, само дето единствено заклетите книжни червеи успяват да го превърнат в свое ежедневие, защото... ами защото само на тях в действителност им е кеф да го правят, на тях това им е страстта и им доставя удоволствие да учат до умствено претъпкване. Но това са единици хора за целия курс (и винаги взимат стипендии, разбира се :lol: ). Масовата част от вас ще пропускат лекциите си сутрин, защото им се спи, а упражненията следобяд - защото ги мързи да излизат от вкъщи или предпочитат да висят някъде другаде, но не и в прашния уни. Също така пръста няма да си мръднете да учите през годината, защото... сами ще видите защо, всъщност :lol: И после ще дойде сесията. И всички ще се шашнете заради ИБДП, защото представлява два учебника от по 200-300 странички, което ще ви се стори ужасно много, особено пък за устен изпит. После сесията ще мине, кои оцелели през нея, кои не, ще сте въодушевени от втория семестър, липсата на сесия и наличието на нови лекции, които да пропускате, респ. ново свободно време. После ще дойде лятната сесия, която ще ви шашне с ОТП-то и пак няма да ви е до странични неща.

Лекциите всъщност не са интересни. По ИБДП човек може да заспи. МО-то е интересно единствено за хора с изявен интерес към историята. По ОТП ще намирате безкрайно по-полезни упражненията при Шопов (които всъщност са най-полезното нещо за цялата година). На икономиката ще заспивате, защото просто е скучна, колкото и добър лектор да е Пеовски (а той наистина е добър лектор.) РЧП-то е яко, ако успеете да се навивате да ставате рано за него, Реториката още повече, ако се навиете да ставате по тъмно за нея и тук-таме да пристигате в уни и да осъзнавате, че всъщност лекторът ви не се е появил и вие само ще кибичите като паяци на празна паяжина.

Първи курс човек виси по кафетата. Опознава заведенията около ректората. Ходи по дискотеки и изучава различните барове и нощни заведения, както и няколкото ключови локации на Дивака. Спи до късно и лентяйства просто защото това е времето, в което да лентяйствате. От втори курс нататък започват конкретните дисциплини и конкретното учене по специалността, а повечето от вас ще се хванат на стаж, защото ще осъзнаете крайната необходимост от това. Обаче дотогава има цяла година.

P.S. Безкрйно ми е забавно как се обявявате кой от коя група е и си правите списъци... Само след няколко месеца половината от вас няма и да си спомнят за този форум.

P.S.2 Всъщност ми е скучно и затова изписах целия този чаршаф. Извинявам се, ако съм ви отегчила.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

MidwinterSun написа: ....
Изображение Изображение
http://hellofabest45.hyperphp.com/index.htm
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Нямате си представа МидУинтърСън колко е права.И аз като заек, преди да започнем, какви ли не неща си мислих, и като почна първи курс...... :lol: 1 час на лекция - 3 часа в кафенето.Случвало се е да не ходя на лекция, но да отида на кафето след нея.Но все пак, аз съм си малко ентусиат и ми се случвало след диско да ходя сутрин на лекции.Едва ли ще го повторя 2ри курс :lol: :mrgreen:
SteelDragon
От дъжд на вятър

Мнение от SteelDragon »

От личен опит мога да кажа, че в първата седмица ми се взриви ентусиазма да ходя на лекции. Тогава и не беше задължително де. Запознах се с 4-5 момчета от "групата", с които прекарах 1 курс в алкохолно опиянение. С повечето си колеги се запознах на изпитите през първата сесия, защото тогава се видяхме за пръв път. Та до 2ри курс съм ходил до СУ за изпитите. После открих, че може да се ходи до СУ, да се седи един час на лекция и да се навият колегите да ходим някъде и така. Силно препоръчвам поне до 3ти курс да се следва тая методика, и изобщо да не си слагате на сърця нищо от глупостите, които ви говорят в СУ. После като почнете работа, ще видите какво е мнението на хората, които практикуват и нещата ще ви се избистрят.
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
Аватар
lordivan
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от lordivan »

Колко се пише за тези лекции. :) Как човек да не се пусне?? :mrgreen:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Само една подробност, придържането към методиката "първи курс в алкохолно опиянение" не ви гарантира отличен успех, следователно и стипендии и общежитие. Е, ако джобът ви натежава от пари, не обръщайте внимание на този пост. Просто си има време за учене, има си и време за забавления. :)
Facebook
Изображение
Аватар
Tienji
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Tienji »

svetlio разчитам на теб да отвориш една нова тема за кандидатстващите през 2010- 2011, защото имам познати, на които вече им тръпне да следят информацията за формата на изпитите и всичко останало :D
Dimitrov
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Dimitrov »

Вярно ли е, че тази година може да се почне по-рано, за да се спестят пари за отопление?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Не.
Facebook
Изображение
Аватар
what_is_love
Драскач
Курс: трети

Мнение от what_is_love »

Tienji написа:svetlio разчитам на теб да отвориш една нова тема за кандидатстващите през 2010- 2011, защото имам познати, на които вече им тръпне да следят информацията за формата на изпитите и всичко останало :D

Не ли е по-точно да се отвори за кандидастващите за учебната 2011-2012,защото ние сме 2010-2011 :) ?
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
Аватар
Tienji
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Tienji »

Те ще кандидатстват през учебната 2010- 2011 :), а ще кандидатстват, както ти каза, ЗА учебната 2011-2012 :)
Аватар
Hunterszone
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7-ма група
Обратна връзка:

Мнение от Hunterszone »

А вторият транш от 231 лв. (до) кога трябва да се внесе :roll:
Право, 2-ри курс, 7-ма група
,,Слабостта на позицията се превръща в слабост на характера.''
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=476&LangID=1
http://konstantindrenski.wordpress.com/
http://www.book.store.bg/p51879/gradyt- ... enski.html
svetlio.varna
Легендарен флуудър

След края на първата сесия, през февруари.
Facebook
Изображение
Аватар
what_is_love
Драскач
Курс: трети

Мнение от what_is_love »

Не можах да разбера-по латински език и по чужд език( да кажем английски) имаме ли изпити?
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Чужд език няма. По латински език можеш да се явиш на изпита, може и да не се явиш, ти избираш. Оценката от него не ти влиза в успеха.
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “Други”