1 курс Право (2010-2011)
-
Dimitrov
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
Re: 1 курс Право (2010-2011)
Изпитът на кой предмет от изучваните през 1ви семестър е най-труден?
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
ИБДП е най-труден
- Tedo.Georgiev
- В началото бе словото
Здравейте и от мен
Първи поток , втора група
- what_is_love
- Драскач
- Курс: трети
А нали имаме право да освобождаваме изпити? 
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
От един единствен - Обща икономическа теория, и то чак втория семестър.
- Dessy
- От дъжд на вятър
И то зависи при кого сте - ако сте при Русинова, може, ако сте при Пеовски - нямаsvetlio.varna написа:От един единствен - Обща икономическа теория, и то чак втория семестър.
- iodine
- Драскач
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Съвет: излезте вън, ще имете достатъчно време за учене, университет, право през годината. В края ще ви е толкова писнало, че нали се сещате, не му е времето от сега...
В зависимост от това кои преподаватели ви се паднат, различно ще е трудно.
Само още едно, още от пъврия ден гледайте по ОТП да направите комбинацията Ташев - Шопов, всичко друго е недобре или не колкото това. При Вълчев по ОУД ходете на лекции, помагат, ходете по упражнения при Цекова и Конджов също, вършат си работата много добре, по икономика ако сте при Пеовски ходете, можете да учите и да изкарате 6-тици само от лекции, така че ходете и там.
Лекции и упражнения, които са много интересни полезни, но без които пак можете да минете с шестици и петтици са МО на Пантев, ИБДП на Токушев (но е много интересен, поне на мен), Римско право на Новкиришка и упражненията на Пиперков (от когото можете да научите обаче наистина много за Древния Рим), Философията на Бойчев... избягвайте упражненията при Кьосев, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
Ходете на ОПИ, ИППУ и УКУ. Редовно при Дачев, защото е най-големия пич. Изобщо съвета ми е да посещавате всичко, вместо да се занимавате с пиене и дискотеки или мтързелуване, компютърни игри (не включвам художествена литература първия семстър особено, когато имате огромни количества свободно време, втория пак ще имате много, но никога ТОЛКОВА МНОГО). Латинският може да ви влезе в полза, но и да не ходите няма да ви създаде допълнителни проблеми.
ОТИДЕТЕ НА РЕТОРИКА, прекрасен предмет, заедно с ОТП и ОПИ е най-полезния от всички първата година, които ще са ви необходими много и за напред имам в предвид. Реториката е полезна и интересна, Руменчев също е пичага, заедно с Д. Вълчев и Пиперков, водиха най-добри красноречия, но разбирасе не могат да се сравняват с него. Отидете и на изпита, на мен ми промени живота
Успех на всички.
В зависимост от това кои преподаватели ви се паднат, различно ще е трудно.
Само още едно, още от пъврия ден гледайте по ОТП да направите комбинацията Ташев - Шопов, всичко друго е недобре или не колкото това. При Вълчев по ОУД ходете на лекции, помагат, ходете по упражнения при Цекова и Конджов също, вършат си работата много добре, по икономика ако сте при Пеовски ходете, можете да учите и да изкарате 6-тици само от лекции, така че ходете и там.
Лекции и упражнения, които са много интересни полезни, но без които пак можете да минете с шестици и петтици са МО на Пантев, ИБДП на Токушев (но е много интересен, поне на мен), Римско право на Новкиришка и упражненията на Пиперков (от когото можете да научите обаче наистина много за Древния Рим), Философията на Бойчев... избягвайте упражненията при Кьосев, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
ОТИДЕТЕ НА РЕТОРИКА, прекрасен предмет, заедно с ОТП и ОПИ е най-полезния от всички първата година, които ще са ви необходими много и за напред имам в предвид. Реториката е полезна и интересна, Руменчев също е пичага, заедно с Д. Вълчев и Пиперков, водиха най-добри красноречия, но разбирасе не могат да се сравняват с него. Отидете и на изпита, на мен ми промени живота
Успех на всички.
В името на потока! Втория!
-
heartseasee
- В началото бе словото
Мерси за това обширно обяснение 
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
Как точно изпитът по Реторика ти е променил живота?iodine написа: Отидете и на изпита, на мен ми промени живота![]()
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
-
SteelDragon
- От дъжд на вятър
Бягайте далеч от човек, който Ви препоръчва да ходите на Реторика, че и на изпит да се явите!
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
Gaius Petronius (~66 AD)
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Бе отидете на 1-2 лекции и сами ще се откажете от изпита
Не се занимавайте с глупости, а се съсредоточете върху ИБДП. 
-
heartseasee
- В началото бе словото
Много е забавно,когато се чуят различни мнения относно дадено нещо...
А ако не ходим на въпросната реторика или пък на латински,или на който и да е друг от избираемите предмети,нали няма това да се отрази?!
-
svetlio.varna.
- В началото бе словото
Никой не ви държи сметка за реториката и латинския. За избираемти единстеното услоовие е до 5 курс да сте покрили поне 10 дисциплини от дадена специализация. 
- iodine
- Драскач
- Адрес в галерията на СУ: iodine
svetlio.varna написа:Бе отидете на 1-2 лекции и сами ще се откажете от изпитаНе се занимавайте с глупости, а се съсредоточете върху ИБДП.
Изобщо не пречи да се обгрижи всяка една дисциплина през първи курс, това е моето впечатление, аз отидох на всичко без латински и даже съжалявам, че го оставих! Всичко може да ти е от полза щом е знание, и след като можеш да минеш по всичко без проблеми - ходи по всичко
Идете на всички избираеми!
Ходете и на дискусионния клуб по ОТП ако все още съществува догодина, стават много интересни дискусии, особено когато доц. Вълчев присъства.
В името на потока! Втория!
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
Моят съвет е задължително да ходите на лекции по Римско-доста са забавни на фона на останалите,а за упражненията при Пиперков-тоя човек е уникален човек-така че не ги пропускайте.
Право,3 курс,13гр