ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Въпрос - декларация за здравно осигуряване.

Мнение от invisible »

всички са така .. съмнявам се че някой студен си внася осигуровки сам .. освен това има възможност даже и да ти се наложи лекарска интервенция през този период /мисля че се гледа 6м назад т.е до октомври + 6м - март следващата година / има възможност да си внесеш осигуровките със задна дата .. така да се каже споко нема страшно
Изображение
Lady_Green
В началото бе словото

Re: ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ

Мнение от Lady_Green »

Ок,а как стоят нещата ако работиш = трябва ли да носиш някакво удостоверение от работодателят си ,че те осигурява?
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Lady_Green написа:Ок,а как стоят нещата ако работиш = трябва ли да носиш някакво удостоверение от работодателят си ,че те осигурява?

Ако си първи курс просто не подаваш декларация за здравно осигуряване, а ако си горен курс и веднъж си подавала такава молба- сега ще е нужно да подаше втори път като напишеш, че вече те осигурява работодателя!
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

А последно от кога започват да се плащат от университета/държавата? Аз бях разбрала от Новините, че неплатени остават 3 месеца (юли, август и септември) и си платих осигуровките за всички тях, че уж да си реша още тогава този проблем, а сега чета из форума, а и в ел. статии (малко вяло е там), че май ни ги поемат веднага след записването, а аз се записах на 27.06 (I кл.)...!? Е, как е последно?
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Мнение от La_Contessa »

За миналата година, когато се записах в Уни, имам неплатен само за ЮЛИ.
До юни ги плаща училището.
Когато се запишеш редовен студент в Уни- те те поемат, ако обаче работиш- при записване подаваш декларация и посочваш това.
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
Titan
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Мнение от Titan »

Мен ме набутаха да си ги плащам сам... можеше поне да ми намалят таксата за семестъра, като няма да ми плащат вноските... Защо аз ще плащам същите пари като останалите, а няма да получавам това, което получават и те?

И то защото работя на договор тип "Авторско право", демек - свободна професия. Сиреч - работодателят ми не ми плаща здравни осигуровки.

Тогава защо да плащам същата такса :roll: Няма да оставя нещата така, във всеки случай...
2012-та светът щял да свърши, копелета. Мен ми е все едно... стига да не свърши върху мен!
Industrial/Modern/Power фундаметълист! :)
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/s ... drave.html - от днес е, сигурно ще го дават и в 22...
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

По кой член подлежат на осигуряване студентите РО навършили 26 години, знае ли някой?!
trecarichi
В началото бе словото

Мнение от trecarichi »

1ви курс съм, майка ми като ходила да внася за трите месеца, й казали, че трябвало да се подаде някаква декларация до университета и чак тогава щели да започнат да ти покриват осигуровките. За каква декларация става въпрос?
The Darkness Within
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от The Darkness Within »

Най-вероятно си попълнил/а такава декларация заедно с другата бумащина при подаването на документи за записване ;) Там има един лист, на който пише, че не те осигуряват от друго място, пишеш си трите имена и подпис и това е. Ако не си сигурен/на дали си подал/а декларация, отиди да провериш в отдел "Студенти" на факултета ти, предполагам там ще могат да ти кажат със сигурност.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Оффф.. тряя си внеса осигуровките, видях, че са ми 2 месеца непокрити. Някой знае ли, че наистина не ми се рови, дали мога от София да го направя и къде точно? Сис, аре заедно, ве, ако още не си ги внесла и ти : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
FishMaster
В началото бе словото

Мнение от FishMaster »

FloWersOfEviL написа:Оффф.. тряя си внеса осигуровките, видях, че са ми 2 месеца непокрити. Някой знае ли, че наистина не ми се рови, дали мога от София да го направя и къде точно? Сис, аре заедно, ве, ако още не си ги внесла и ти : )
Аз отидох в НАП по адреса от лична карта(казаха ми, че другаде не може) и си ги платих там миналата година. Беше за 5 минути работа, ако не уцелиш опашка.

Аз имам въпрос, тъй като бях първи курс и според СУСИ съм осируген само до Май - трябва ли да си плащам сам осигуровките лятото, да подавам молба или нещо друго?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Докато се обучаваш в СУ, той ще ти покрива осигуровките през цялото време на обучението ти. Ще трябва да почнеш да си ги плащаш сам, когато завършиш.

Дид, това изобщо не съм го видяла :lol: При всички обстоятелства, аз имам една неплатена здравна осигуровка и нямам никакво намерение да ходя да я плащам - давностният й срок леко изтече преди година.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ми.. аз имам за два месеца.. знам, че макса е три последователни и не е драма, ма деда знам.. не си струва да ги плащам, тфа ли ми казваш?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

MidwinterSun написа:Докато се обучаваш в СУ, той ще ти покрива осигуровките през цялото време на обучението ти. Ще трябва да почнеш да си ги плащаш сам, когато завършиш.

Дид, това изобщо не съм го видяла :lol: При всички обстоятелства, аз имам една неплатена здравна осигуровка и нямам никакво намерение да ходя да я плащам - давностният й срок леко изтече преди година.
Не изтича ли на 1 януари 2014? :)
Facebook
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”