Само внимавай със сокчетата, че някои са хипер подсладени, а 60-70 гр. захар на литър сок изобщо не е полезно.
Аз пък, тъй като алкохол близвам средно веднъж на 2 месеца по четвърт чашка, наблягам повече и предпочитам безалкохолно. И категорично изключвам газираните неща, защото са потресаващо вредни. Преди пиех кока-кола. После прочетох разни неща за нея. И в момента пия супер рядко.
Всъщност, един от най-силните аргументи срещу гаираните напитки (за мен) е натрупването на паласки

Ако не ми вярвайте, само се огледайте. Дори привидно слаби жени, дори дечица, за Бога, дори хора с тънка талия... 90% от заобилакящите ме хора имат забележими натрупвания. Естествено, причината е И джънк фуда
(Но пък темата за паласките ми е безкрайно любопитна, защото смятам, че това е феномен на нашето съвремие -- аз не си спомням, когато бях малка, да съм била заобиколена от такова количество висящи сланини, и със сигурност поколението на нашите родители е било по-фино).
Отплеснах се

Та най-много обичам да пия чай (зелен, мента -- плодови рядко понясам), минерална вода (спасение!), сок от моркови (много, много, много го обичам), както и някои други сокове, разбира се

прясно мляко, може и айрян...