ПОЛИТОЛОГИЯ
Модератор: Плазмодий
- The_Vicodin_Timelord
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Re: ПОЛИТОЛОГИЯ
Точно в интензивността е основният проблем. Другият - в нееднаквото ниво на студентите. Някои са много напред, други са изостанали и накрая става едно голямо нищо. Език между другото не се учи
А в програмите на специалностите извън ФКНФ той е сложен повече за декорация, отколкото с ясна цел. Още по-смешно става, когато запишеш два или три езика наведжъж
голямо учене пада 
- slackerbitch
- В началото бе словото
yoursforever, благодаря ти най-вече за успокоението
..хм и за инфото отностно 'ученето' на чуждия език. Мислех да пиша немски, защото съм го учила като втори език в училище и исках да си припомня поне малкото, което знаех.
Но като гледам какво ще е...само мъка без реални знания, та ще заложа на сигурното (англиийски) и пак нищо ново няма да науча, но поне няма да го мисля кат изпит.
) Merci за вниманието отново! Ако се сетя нещо още ще питам.
Is this me or my ego!
- YOURSFOREVER
- В началото бе словото
- Специалност: Политология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
slackerbitch написа:yoursforever, благодаря ти най-вече за успокоението..хм и за инфото отностно 'ученето' на чуждия език. Мислех да пиша немски, защото съм го учила като втори език в училище и исках да си припомня поне малкото, което знаех.
Но като гледам какво ще е...само мъка без реални знания, та ще заложа на сигурното (англиийски) и пак нищо ново няма да науча, но поне няма да го мисля кат изпит.
![]()
Моля, моля! Радвам се, че съм била полезна!
Каквото има питай!
Ponyakoga sedya i si mislya...a ponyakoga samo si sedya...
- the_model_boy
- В началото бе словото
- Курс: първи
Мдам... и аз от тази година ще уча политология
Иска ми се да се запозная с други хора, които също ще учат това... или пък вече го учат
;]
-
KriskoLukanov
- В началото бе словото
- Курс: първи
Аз също тази година ще уча Политология . Исках да питам всичките лекции ли ще се провеждат в сградата на Плиска или ще има и такива в Ректората и ще се засичаме ли в лекции с други факултети или с хора от друга специалност от нашия, че не съм мн в час
Също искам да питам между какви спортове можеш да избираш и въобще какви са ти избирателните предмети.
- YOURSFOREVER
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравей,KriskoLukanov написа:Аз също тази година ще уча Политология . Исках да питам всичките лекции ли ще се провеждат в сградата на Плиска или ще има и такива в Ректората и ще се засичаме ли в лекции с други факултети или с хора от друга специалност от нашия, че не съм мн в часСъщо искам да питам между какви спортове можеш да избираш и въобще какви са ти избирателните предмети.
Добре дошъл в политологията
Относно въпросите.... Всички лекции са в сградата на Плиска. На някои от лекциите има хора,които са от други специалности или факултети. За тях тези специалности са избираеми. Избираемите предмети за политологията можеш да видиш в учебния план за специалността (има го на сайта на факултета...не обръщай внимание на старата дата..важи си още)!
Спорт аз така и не записах. Има сравнително голям избор от спортове (можеш да ги видиш тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/unive ... disciplini ) !
-
kableshkov
- В началото бе словото
Ще се запознаем, не се безпокойте 
Сътрудник към ФСС на ФФ
PR на Студентски клуб на политолога
- YOURSFOREVER
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Плацикат се някъде на моренце и изобщо не мислят за учене и политикаshayne написа:Хайде, къде са другите политолози
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
То и аз съм на моренцето, ама да видя кои са новите колеги
, въпреки че помагах на секретарката и видях един-двама 
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
-
kableshkov
- В началото бе словото
Почивка от политиката? ХахаYOURSFOREVER написа:Плацикат се някъде на моренце и изобщо не мислят за учене и политикаshayne написа:Хайде, къде са другите политолози
Сътрудник към ФСС на ФФ
- ivankz
- От дъжд на вятър
- Курс: четвърти
Тук сме,нашата политологична агитка се увеличава!!!

Tell me why are we so blind to see
that the ones we hurt are you and me...
that the ones we hurt are you and me...
- YOURSFOREVER
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Добре дошли мили, сладки зайчетаivankz написа:Тук сме,нашата политологична агитка се увеличава!!!![]()
![]()
- sweetcoockie
- В началото бе словото
- Специалност: политология/международни отношения
Re: Политология - 1 курс
С ПР и журналистика можеш да работиш в медия или бизнес организация съответно като репортер, редактор или коментатор или да организираш събития и съответната работа по пресконференции, медиапланиране, комуникационен одит, клипинг, анализ на медийно отразяване и да поддържаш вътрешните комуникации и комуникации с партньори и клиенти - зависи от организацията, която работиш.z_lapa написа:Аз сега съм приета политология,казвам се Мая от Сливен съм,но много се чудя да записвам ли тази специалност(тя ми е на 3то желание,а първите 2 са ми ПР и Журналистика,но баловете за тях не са мръднали).А за политологията.....какво се учи,какво можеш да работиш след това?Чувала съм много противоречиви мнения по този въпрос
С политология също в медия - политически новини, политически ПР; зависи какви специализации имаш - може и с европейски проекти в неправителствения сектор, реалния сектор или в държавната администрация; може да изготвяш прогнози; доста по-широко е приложното поле.
- sweetcoockie
- В началото бе словото
- Специалност: политология/международни отношения
Според мен, освен в специалностите, за който има приемен и съответно при завършването държавен изпит по език, на другите места, език не се учи сериозно. В смисъл залага се повече на самоподготовката на студентите - това не е езикова гимназия. Затова по-добре някакъв курс за езиков сертификат. За немски конкретно може да си припомниш в Гьоте институт, а не в политологията на СУ.YOURSFOREVER написа:slackerbitch написа:yoursforever, благодаря ти най-вече за успокоението..хм и за инфото отностно 'ученето' на чуждия език. Мислех да пиша немски, защото съм го учила като втори език в училище и исках да си припомня поне малкото, което знаех.
![]()
Моля, моля! Радвам се, че съм била полезна!![]()
Каквото има питай!