Скандинавистика 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- brooks
- В началото бе словото
Re: Скандинавистика 2010
как ще се фукам бе човек, приличат на казарми и са мнооого стари, вътре било сравнително яко обаче 
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Не знам, просто обичам всичко старо: замъци, къщи... някакси атмосферата ме вдъхновява. 
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
Maalasi sieluni taulun...
- brooks
- В началото бе словото
е и мен, но тия не са толкова впечатляващи, повярвай ми
избрах ги защото са в ботаническа градина.
ще ми напомня едно такова на Морската във Варна, нооо пък ще трябва да пътувам с автобус всеки ден.
по дяволите, къде остана скандинавистиката в цялата работа, уж за това говорехме
по дяволите, къде остана скандинавистиката в цялата работа, уж за това говорехме
- Aerial
- Да живей словото
- Специалност: Европеистика
- Курс: първи
Ей,кажете колко е балът за момичета с немски тази година? 
Non e importante se io creda in Dio -e importante se Dio creda in me!

SCANDINAVIA

SCANDINAVIA
- The_Vicodin_Timelord
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
микро, нано, незабележим еbrooks написа:The_Vicodin_Timelord написа:Паднаха ли на второ баловете с английски?
за мъже с английски от 22.93 на 22.59, за жени не знам. аз щях да вляза скандинавистика на второ с немски бала е паднал супер много - 19.69
- brooks
- В началото бе словото
да, и пак познавам момичето с минимален бал с немски, аз, тя и ashvalkyrie бяхме в един клас
от моя клас само тарикати, влязаха тая година и двамата с минимален бал скандинавистика
само че той на първо класиране, а тя на второ.
да, човече, влязла съм до стотнатаbrooks написа:да, и пак познавам момичето с минимален бал с немски, аз, тя и ashvalkyrie бяхме в един класот моя клас само тарикати, влязаха тая година и двамата с минимален бал скандинавистика
само че той на първо класиране, а тя на второ.
k
- brooks
- В началото бе словото
хаха, Ден? reveal yourself! аз тука си лафя със скандинавистите повече отколкото те помежду си. като не мога да намеря форума в сайта на моя университет к'во да правя...
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Много висок тоя бал тая година, какво става?! Иначе успех на първокурсниците. ( :
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Да не си го объркала със сайта на Кьолн? Иначе е добре да поддържаш някви контактиbrooks написа:хаха, Ден? reveal yourself! аз тука си лафя със скандинавистите повече отколкото те помежду си. като не мога да намеря форума в сайта на моя университет к'во да правя...
k
Другари здравейте
Предстои ми 12 клас и съответното кандидатстване и Нордистиката ми е мерак (доста), но не мога да обедя околните (не че ме спират) , че има смисъл от тази "фиология" (повече от фиология както я наричат)
Дайде ми някой пример за реализация или поне използваемост , защото не знам вече как да отговоря на "и ко ши прайш с тва? Ще станеш даскал ли? "
Предстои ми 12 клас и съответното кандидатстване и Нордистиката ми е мерак (доста), но не мога да обедя околните (не че ме спират) , че има смисъл от тази "фиология" (повече от фиология както я наричат)
Дайде ми някой пример за реализация или поне използваемост , защото не знам вече как да отговоря на "и ко ши прайш с тва? Ще станеш даскал ли? "
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Стойо написа: (повече от фиология както я наричат)
Значи:
Може да понаучиш добре шведски (тези, които кандидатстват слеващата година, ги приемат с шведски) и да емигрираш. Съвсем разумно решение.
Може да поучиш малко езика и после да запишеш, примерно, икономика или софтуерно инженерство и да си сравнително уреден тука.
Можеш да бачкаш в кол център или да си намериш някаква друга офис работа.
Можеш да станеш преводач.
И даскал можеш да станеш, но доста трудно ще си изкарваш парите само от това, щото няма коой знае какво търсене.
Може и друго... пазарната икономика предлага доста възможности. Лично на мене винаги ми е идвало да се самоубия масово, когато чуя въпроса: "А, извинявайти, ма вий с тъз спициалнуст къкво ша прайти?". Не само за скандинавистиката, по принцип.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- brooks
- В началото бе словото
не знам тука какво може да правиш с тая специалност, но в един брой на Cosmopolitan имаше интервюта с българки, които са успели да пробият в чужбина. имаше едно момиче, завършило дори моята гимназия във Варна, което учило после скандинавистика в Мюнхен и сега живеела там, бачкала нещо в някъв офис, нещо хубаво беше, забравих. и цитирам: "специалността е много търсена в Мюнхен и за да получиш престижна работа трябва просто да отидеш на няколко интервюта." Та... определено не съм "за" окончателната емиграция, но ако не си намериш работа в Б-я, то ще си намериш другаде.
- ashvalkyrie
- В началото бе словото
заеби ги тея "кво ше праиш с таа скандинаИстика бе"
и мен дядо ми 2 години подред тва ме пита. и като влязах пак ме пита.. "и после кво"
ще се намери какво. като ти се учи - давай
и мен дядо ми 2 години подред тва ме пита. и като влязах пак ме пита.. "и после кво"
ще се намери какво. като ти се учи - давай
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
Благодаря за светкавичните отзиви !
Абе мъчи ме мисълта дали е пълно с металяги
щот тъй се чува
Абе мъчи ме мисълта дали е пълно с металяги