това значи, че 2 момчета са изкарали еднакъв бал и затова са приети и дваматаДуки написа:Пише, че сме приети 11 при 10 места (каквото и да значи това). Така че няма и да съм сам
[КСК 2010] Немски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
cherry_kiss
- В началото бе словото
Re: [КСК 2010] Немски език
- Ifff_ka
- В началото бе словото
- Специалност: kandidat-student
дали България или Германия,пред мен се изправи същият въпрос обаче София или Виена и избрах София.Колкото и безотговорно да звучи ми се искаше повече да изкарам 4 незабравими години в София,а Виена си ми е мечта,която няма да избяга.Всеизвестно е ,че образованието особено в Германия е много по-добро,зависи от теб какво искаш от следващите няколко години.Ако искаш високи постижения и много учене със заслужен добър краен резултат ,Германия е мястотоДуки написа:И аз съм приет немска филология. Сега въпросът е България или Германия за менcherry_kiss написа:и аз съм немска филологияIfff_ka написа:ааа да верно,браво браво,много добре!!! вече исскаааммм да се запознаяяя с всичкиии хахахах а имам въпрос по-добре ли е да платя по банков път семестъра,за да не чакам на опашките за записване???
Относно плащането по банков път. По интернет си платих таксата за изпита по немски и нямаше никакви проблеми, надали ще има и със семестриалната такса.
Здравейте, интересува ме дали някъде в нета има качени изпитите по немски, поне някакъв примерен вариант...
искам да опитам психология, но оценкта ми от кандидатстудентския по английски е слаба, май 4,10, с което едва ли ще успея да влезна. сега съм редовно обучение друга специалност, но за по-натам става дума:) ако някой има повече инфо, да сподели
а вярно ли е, че който държи изпит по немски или друг език с по-малко кандидати има по-голям шанс от тези с английски?
искам да опитам психология, но оценкта ми от кандидатстудентския по английски е слаба, май 4,10, с което едва ли ще успея да влезна. сега съм редовно обучение друга специалност, но за по-натам става дума:) ако някой има повече инфо, да сподели
а вярно ли е, че който държи изпит по немски или друг език с по-малко кандидати има по-голям шанс от тези с английски?
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
- Курс: четвърти
Ами ако има квоти - ако приемат 20 човека с немски, 20 с английски и 20 с испански, и ако на изпита по английски са се явили 5000 човека, на изпита по немски 3000, а на изпита по испански 400 човека - много ясно, че шансът ти да се класираш, макар и с не съвсем отлична оценка по испански е по-голям, отколкото да се класираш с оценка 5.50 по английски. Просто 20 човека от 400 човека са много по-голям процент, отколкото 20 от 5000. Що за въпроси са това?fergie написа: а вярно ли е, че който държи изпит по немски или друг език с по-малко кандидати има по-голям шанс от тези с английски?
А в случай че няма квоти и приемат общо 60 човека, които могат да влязат с изпит по 5 различни езика - тогава вече си влизат първите по успех без значение на кой изпит са се явили.
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..