Скандинавистика 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- brooks
- В началото бе словото
Re: Скандинавистика 2010
ти да видиш как ще ви олекне курса изведнъж, познавам едни момичета, които се записаха само защото още чакат отговор от чужбина. дано СУ имат благоразумието да предложат местата на следващите в списъка вместо да ги оставят празни. и аз бях сигурна, че ще ми върже на второ ама викам да не заемам място, което най-вероятно ще освободя. 
- The_Vicodin_Timelord
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Ужас!@ Ще го караме като на частни уроци 
- brooks
- В началото бе словото
хаха, знам и аз къде са големите кораби, затова натам гледам. аз исках и бакалавър в Норвегия или Дания, но проблема с големите държавни университети там е, че нямат никакви програми на английски. Осло въведаха бакалавър икономика на английски миналата година, но тия специалности не ме касаеха и се отказах.Norwegian Wood написа:[
Йей... аз тъкмо бях на пристанището и гледах едни кораби, големи колкото... абе, Големи.![]()
Аз искам нещо високоакадемично като литератюрвитенскап, философия или древни езици и култури. Ама има много време, докато стане тая работа.
И аз имах някакъв период, в който обмислях да напиша история на изкуството във Виена, така че те разбирам
Супер си е в България...какво сте се разбягали всички към чужбина, не мога да ви разбера... 
- The_Vicodin_Timelord
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
@Norwegian Wood само в Ректората ли имаме лекции? Много я мразя тази сграда
Пълно с мишки 
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Не, момичетата, които и да са, явно са се записали.The_Vicodin_Timelord написа:Паднаха ли на второ баловете с английски?
Ами, затова в някои други университети правят класирания до последния момент за тези, които са се записали в тях.brooks написа:ти да видиш как ще ви олекне курса изведнъж, познавам едни момичета, които се записаха само защото още чакат отговор от чужбина. дано СУ имат благоразумието да предложат местата на следващите в списъка вместо да ги оставят празни. и аз бях сигурна, че ще ми върже на второ ама викам да не заемам място, което най-вероятно ще освободя.
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
- brooks
- В началото бе словото
Mulder написа:Супер си е в България...какво сте се разбягали всички към чужбина, не мога да ви разбера...
'But they were, all of them, deceived...' както се казва в LOTR
Според мен има специалности, които по-добре да се учат в чужбина...информатика примерно...и доста други...но скандинавистиката в България е с добро име. Например в Германия ходих в един университет на някакъв ден на отворените врати, и там нямаха достатъчно студенти за скандинавистика...казаха, че приемат всеки, който е завършил средно образование...докато тука доста трудно се влиза. Това по принцип нищо не означава за следването след това де...но все пак...
- brooks
- В началото бе словото
зависи къде си бил честно казано, ако отидеш в LMU München ще видиш, че за скандинавистика навалица има... в СУ е висок бала, защото специалността я има само там, ако не се лъжа и местата са доста малко.Mulder написа:Според мен има специалности, които по-добре да се учат в чужбина...информатика примерно...и доста други...но скандинавистиката в България е с добро име. Например в Германия ходих в един университет на някакъв ден на отворените врати, и там нямаха достатъчно студенти за скандинавистика...казаха, че приемат всеки, който е завършил средно образование...докато тука доста трудно се влиза. Това по принцип нищо не означава за следването след това де...но все пак...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Кекеке...Mulder написа:Супер си е в България...какво сте се разбягали всички към чужбина, не мога да ви разбера...
Толкова е дълга и широка тая тема...
Някои лекции са на 4-ти км, но повечето са в еРектората. Ужасно потискаща сграда, наистина...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- brooks
- В началото бе словото
мен ми харесва супер много сградата
хората в Европа учат в някви готически замъци, представи си там какъв мухъл е примерно...
Но пък има атмосфера и това е сградата с най-красива архитектура в София, въпреки че мол Сердика никак не е лош 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Абе представям си, че повечето аудитории се чистят по-често, има топла вод...
.. защо винаги опираме до тази тема?
Иначе аз атмосферата на Ректората доста бързо я възненавидях. Но си права, сградата е красива отвън,
.. защо винаги опираме до тази тема?
Иначе аз атмосферата на Ректората доста бързо я възненавидях. Но си права, сградата е красива отвън,
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- brooks
- В началото бе словото
мен общежитията са ми 'Edwardian houses', на ~ 100-110 години. нищо повече няма да казвам. 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
аз в Студентски град досега съм си имал работа със
- впиянчен портиер, който нахлува по всяко време, за да проси цигари, сапун и олио и да краде ароматните свещички на съквартиранта (и да иска пари назаем за "Еврофутбол")
- съквартиранти, настаняващи лица от малцинствата, издирвани за сводничество (същите далеч не са най-приятните хора на света)
- нахлуване и разпити от цивилни и униформени полицаи (последните имат акъла на оборско говедо)
- спиране на водата по 4 пъти на ден
- забрана на пускане на тока през зимата поради газовата криза
- впиянчен съквартирант, който през цялото време или спи сам, или с гаджето си. Или пие и й крещи, че е ку.ва.
- циганета по улиците, които ти крещят да им дадеш пари
- чалга навсякъде
- засядащи асансьори
- глутници кучета, които те подгонват с лай, ако си носиш храна в чантата
- и... да, живеехме по трима коча в стаичка има-няма 5 на 5 метра, с малка баня и антре
лОвиш ли бас, че в Едуордиън хаусис в Англия е по-зле? :Р
- впиянчен портиер, който нахлува по всяко време, за да проси цигари, сапун и олио и да краде ароматните свещички на съквартиранта (и да иска пари назаем за "Еврофутбол")
- съквартиранти, настаняващи лица от малцинствата, издирвани за сводничество (същите далеч не са най-приятните хора на света)
- нахлуване и разпити от цивилни и униформени полицаи (последните имат акъла на оборско говедо)
- спиране на водата по 4 пъти на ден
- забрана на пускане на тока през зимата поради газовата криза
- впиянчен съквартирант, който през цялото време или спи сам, или с гаджето си. Или пие и й крещи, че е ку.ва.
- циганета по улиците, които ти крещят да им дадеш пари
- чалга навсякъде
- засядащи асансьори
- глутници кучета, които те подгонват с лай, ако си носиш храна в чантата
- и... да, живеехме по трима коча в стаичка има-няма 5 на 5 метра, с малка баня и антре
лОвиш ли бас, че в Едуордиън хаусис в Англия е по-зле? :Р
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Brooks май просто се изфука с къщичките.
Леле, Студентски град си е survival camp отвсякъде!

Леле, Студентски град си е survival camp отвсякъде!
Ensilumi satoi kahdesti