Класиране- Резултати, Очаквания,Постижения

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Re: Класиране- Резултати, Очаквания,Постижения

Мнение от Noctis »

bggashnik написа:Т'ва със нишката и незабравянето-няма такива филми ;)
След 30 години ще трябва много хубаво да си напрегнеш паметта, че да се сетиш как се казват всичките ти съученици, а си учил с тях всеки ден в продължение на 5 години ;) :shaking2:
Значи пак ти казвам.. много зависи от това дали информацията, която трябва да помниш е важна за теб или не .. Аз лично смятам за ненужна информацията да помня всички имена.. ще помня имената на хората, които ме интересуват.. а не на всички ..
Сигурно не помниш какво си закусвал миналия вторник .. но пък сигурно си спомняш доста по-важни неща за теб .. случили се доста доста по-отдавна ;) .. паметта е избирателна на подсъзнателно ниво ..ще помниш тези неща, които са важни за теб :) .. ако си учил история и това ще кандидатстваш ще помниш доста дълго време факти и събития, чрез които ще си изграждаш цялата картинка ;)
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

Noctis написа: Значи пак ти казвам.. много зависи от това дали информацията, която трябва да помниш е важна за теб или не .. Аз лично смятам за ненужна информацията да помня всички имена.. ще помня имената на хората, които ме интересуват.. а не на всички ..
Сигурно не помниш какво си закусвал миналия вторник .. но пък сигурно си спомняш доста по-важни неща за теб .. случили се доста доста по-отдавна ;) .. паметта е избирателна на подсъзнателно ниво ..ще помниш тези неща, които са важни за теб :) .. ако си учил история и това ще кандидатстваш ще помниш доста дълго време факти и събития, чрез които ще си изграждаш цялата картинка ;)
'какво си ял' е обикновено най-неподходящият пример, защото мозъка прецежда нещата, които не са предизвикали емоционална реакция и автоматично отиват в коша. емоционалната реакция е съпроводена с отделяне на хормони, така мозъка я разпознава. ако си ял нещо супер яко може пък и да го запомниш. 'нишка' или нещо такова съществува по-скоро при двигателната или сензорната памет - ако си виждал портокал, знаеш как изглежда и ако си карал колело знаеш как се кара. учиш английски бързо и неволно, защото го чуваш, четеш и т.н. той се промъква в мозъка ти по много усъвършенствания механизъм на сензорната памет. с датите на историците не е същото - поредица от цифри обикновено няма смисъл, докато поредица от буквите на една дума може да се прочете дори когато е разбъркана. това се случва в съзнанието, а подсъзнанието е нещо като маза или килер, там има и неща, за които нищо не подозираме. :) съжалявам за дългия пост, фен съм на темата, която започнахте. :cyclopsani:
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

И в крайна сметка коя теза подкрепяш, че тука се оказах сам с/у всички :mrgreen: :mrgreen:
Компютърни науки I курс
Аватар
Anabel_Rose
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Anabel_Rose »

хора, не ме разбирайте погрешно, много ми харсва спор ви и ако имах време със сигурност щях да се включа, ама темата не беше ли за класиранията в СУ
НУПЧЕ, 2 курс

When the mind is strong, there is nothing that can stop you
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

bggashnik написа:Ееее, ти английският го упражняваш всеки ден подсъзнателно чрез гледане на филми, слушане на музика и т.н. Искам да видя дали историците след година неучене ще помнят всички факти и дати :salute:
тази теза подкрепям. всичко "ежедневно", което стига до сетивата ни, се помни, защото се записва в дълготрайната памет. и понеже с английски ни заливат отвсякъде ни е лесен. историците наистина ще помнят доста по-малък процент от всичко. :)

ето вече не си сам срещу всички. :)
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

Anabel_Rose написа:хора, не ме разбирайте погрешно, много ми харсва спор ви и ако имах време със сигурност щях да се включа, ама темата не беше ли за класиранията в СУ
Ами те класиранията минаха и сега няма какво друго да правим :mrgreen: :mrgreen: Но пък си права, че изместихме темата, по-скоро моето твърдение. А то беше, че ако кандидатстваш втората година, ще ти е много по-трудно от първата и изисква много повече воля и усилия ;)
Компютърни науки I курс
Аватар
helluser
В началото бе словото

Мнение от helluser »

Уф.. мноу ш****а работа, след 2 - ро класиране си останах същата специалност
" Библиотечно- информационни науки" (puke). След първото класиране си оставих дипломата във факултета, сега обаче не съм сигурна искам ли да се запиша. Моля ви, обяснете ми как стоят нещата с това 3- то класиране, ако се запиша в БИН-а мога ли все пак да подам документи за някое от незаетите места или трябва да си взема дипломата и да се откажа от мястото ми :(
think green
Аватар
aninnka
В началото бе словото
Специалност: Биология

Мнение от aninnka »

Второ класиране е окончателно. Ако искаш да участваш в класирането за незаетите места трябва да се откажеш от мястото си и подаваш наново документи.
Аватар
Anabel_Rose
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Anabel_Rose »

bggashnik написа:
Anabel_Rose написа:хора, не ме разбирайте погрешно, много ми харсва спор ви и ако имах време със сигурност щях да се включа, ама темата не беше ли за класиранията в СУ
Ами те класиранията минаха и сега няма какво друго да правим :mrgreen: :mrgreen: Но пък си права, че изместихме темата, по-скоро моето твърдение. А то беше, че ако кандидатстваш втората година, ще ти е много по-трудно от първата и изисква много повече воля и усилия ;)
абсолютно съм съгласна с теб
НУПЧЕ, 2 курс

When the mind is strong, there is nothing that can stop you
nousy
В началото бе словото

Мнение от nousy »

Тези които утре ще се редят на дълги опашки за записване във философски факултет предлагат да донесат карти... :bounce: :)
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

Anabel_Rose написа:
bggashnik написа:
абсолютно съм съгласна с теб
даже и аз съм съгласна :lol: , хубаво, че не се стигна до 2ра година...
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Е аз 4 години чаках.. нека ми е зле :lol:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

4 годин' той скита се, спамеше навред и накрая реши да се пробва, и чудо Господно случи се... огря го изгряващото :-Ds слънце (малко тавтология, ама по- поетично :lol: :mrgreen: )
zizka
В началото бе словото

Мнение от zizka »

моля помош кое шриемат с по малък бал българска фиолоция или педагогика какъв е бала за 2ро
Аватар
svetla_KIRILOVA
В началото бе словото

Мнение от svetla_KIRILOVA »

zizka написа:моля помош кое шриемат с по малък бал българска фиолоция или педагогика какъв е бала за 2ро
:shock: :shock: :shock: българска филология :scratch: :scratch: :scratch:
Последно промяна от svetla_KIRILOVA на 02 Авг 2010, 13:11, променено общо 2 пъти.
I have to believe in a world outside my own mind. I have to believe that my actions still have meaning, even if I can't remember them. I have to believe that when my eyes are closed, the world's still there....We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”